79julka 17.04.08, 13:28 Moj 6 letni syn na ropne zap gardla dostal bactrim,czy jest to dobry lek bo jak poczytalam o nim to mam watpliwosci czy nie lepszy z dwojga zlego bylby antybiotyk bo to jest sulfonamid.Czy pomogl Waszym dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hala1410 Re: bactrim-czy podawac 17.04.08, 23:28 mój lekarz twierdzi , że jest to lek o bardzo wąskim spektrum działania, głównie układ pokarmowy i moczowy i dawanie go w przyp infekcji górnych dróg oddechowych jest zupełnie nieuzasadnione, może cos słąbego ale o szerszym działaniu - amoxycyklina ? zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 Re: bactrim-czy podawac 18.04.08, 00:30 Wrzuć, kochana, w wyszukiwarkę na forum bactrim i baktrim. Tylko się nie przestrasz Ja z tych, które nie mają zaufania do tego "leku". Odpowiedz Link Zgłoś
ineze Re: bactrim-czy podawac 18.04.08, 11:37 Lekarz Ci polecił - daj. W sumie to nie antybiotyk wiec chyba lepiej, np. pewnie nie osłabia tak. Jak każdy lek może mieć skutki uboczne. Nie działa na wszystkie bakterie więc moze nie pomóc ale mojej córce po pójściu do żłobka dwa razy pomógł (gardło, "zaczynające sie" oskrzela) i obyło sie bez antybiotyku. Dany antybiotyk też nie zawsze pomaga. Zrób jak Ci lekarz polecił i tyle Odpowiedz Link Zgłoś