cykorka1 26.04.08, 08:00 coreczka ma ponad2latka i od dluzszego czasu ma kaszel.dostaje syrop ale nadal kaszle tak3-4razy dziennie i pomyslalam o lodach zeby dac jej troche i co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: lody,co sadzicie 26.04.08, 11:06 no pewnie, że daj jej lody. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyn3-3 Re: lody,co sadzicie 26.04.08, 13:08 Mój je często,nawet jak ma katar,ale jest przyzwyczajony bo jesteśmy rodziną lodożerców. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyn3-3 Re: lody,co sadzicie 27.04.08, 12:29 Czytałam w "Dziecko",że przy anginie daje się lody ,bo łagodzą silny ból gardła.Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Re: lody,co sadzicie 27.04.08, 12:39 nie wiem na ile w tym prawdzy ale slyszalam ze wirusy czy bakterie nie lubia zimnej temperatury, stad chyba te lody zeby sobie z migdalkow poszly Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: lody,co sadzicie 26.04.08, 13:38 Daj, jak dobrze pójdzie dostanie anginy ropnej, dostanie antybiotyk, to może wkońcu ten kaszelek minie Odpowiedz Link Zgłoś
mart.a.m Re: lody,co sadzicie 28.04.08, 10:31 Daj, jak dobrze pójdzie dostanie anginy ropnej, dostanie antybiotyk, to może wk > ońcu ten kaszelek minie angina ropna to angina bakteryjna( paciorkowcowa) nie zpowodu lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: lody,co sadzicie 28.04.08, 09:13 moja córka je lody nawet kiedy jest przeziębiona ale ona jest przyzwyczajona,bo wcina je przez okrągły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: lody,co sadzicie 28.04.08, 11:20 lody nie tyle są środkiem leczniczym co łagodzą ból i opuchliznę gardła przy anginie czy innym zapaleniu przy takich chorobach podawanie ciepłego w ogóle nie jest wskazane a angina nie "robi się" od jedzenia lodów tylko od gwałtownej zmiany temperatury ciała -nie ma nic głupszego jak jeść w największy upał lody bądź robic dobrze dziecku podając mu po lodach ciepłe picie "żeby się rozgrzało" właśnie dlatego angin najwięcej jest w okresie ciepłym przy chorobie obstawiałabym zimne ale nie na mleku Odpowiedz Link Zgłoś