dona46 02.07.08, 23:16 Synek ma 14 m-cy, zauważyłam że jeden paznokieć ma taką nierówną powierzchnię, jakby pofalowany (kciuk). I tylko jeden. Nie wiem, czy to oznacza brak jakieś witaminy? Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modelinkam Re: Porowaty paznokieć 04.07.08, 15:03 U nas było to samo jak mała miała półtora roku. Paznokcie u dużych palców na obu stópkach zrobiły się pofałdowane, jakby rozdwojone i żółtawe. Myślałam ,że to grzybica, ale tylko na 2 pazurkach? Mama powiedziała, że to raczej brak witamin. Zaczęłam podawac Cebion multi, bo to akurat miałam w domu i paznokietki odrosły normalne Odpowiedz Link Zgłoś
dona46 Re: Porowaty paznokieć 08.07.08, 11:29 Daję cały czas zwykły Cebion, ale może faktycznie wzbogacę o Cebion Multi dietę małego. Ja zauważyłam na razie jeden paznokieć pofałdowany, ale nie żółtawy. Ale myślę że parę witamin nie zaszkodzi a może pomoże. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Porowaty paznokieć 08.07.08, 11:32 Własnie byłam z czyms takim u dermatologa z synem. Tylko jeden paznokiec i tylko na kciuku. Bałam sie ze to jakas grzybica. Lekarka wykluczyła grzybice a w zamian kazała natłuszczac paznokiec czesto robiona mascia. Odpowiedz Link Zgłoś
dona46 Re: Porowaty paznokieć 08.07.08, 12:22 No to u nas to samo. A wiesz co to za maść? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Porowaty paznokieć 08.07.08, 12:29 Robiona na recepte , jak chcesz to ci podam recepture. Generalnie fajnie natłuszcza, wykorzystuje ja tez do innych częsci ciała nie tylko do tego paznokcia Odpowiedz Link Zgłoś