ewail 06.10.03, 09:14 Czy któraś z Mam zna szczepionkę HIBERIX??? Na co ona jest i czy dziecko po niej źle się czuje??? Mama Julki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_do_kwadratu Re: Szczepionka HIBERIX??? 06.10.03, 09:36 Hiberix to nadobowiązkowa sczepionka przeciw HiB (haemophilus influenzae typu b)- bakterii, która może powodować zapalenie opon, nagłośni. Szczepiłam synków w sierpniu- bez żadnych sensacji. Wszystko OK. pzw i Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Szczepionka HIBERIX??? 06.10.03, 10:00 Podobnie jak kolezanka powyżej szczepiłam miesiąc temu moją córkę, żadnych sensacji i moja spokojna głowa, że juz jesteśmy po. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Szczepionka HIBERIX??? 06.10.03, 15:33 Ja szczepiłam trzy razy ( podawałam razem ze szczepionką Di-Ti-Per, czyli błonica, tęzec krztusiec, tj.Infanrix w jednej iniekcji). Nie było żadnych problemów po, teraz czeka nas dawka przypominająca ( rok po ostatniej). Mam nadzieję że i teraz unikniemy niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.sikorska Re: Szczepionka HIBERIX??? 06.10.03, 22:02 Ja też szczepilam moją córeczkę tą szczepionką (3 razy). Nic się nie działo. Śmiało możesz kupić. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
olaoliwia Re: Szczepionka HIBERIX??? 06.10.03, 23:23 Witam! ja zafundowałam mojej Oliwii tą szczepionkę już trzy razy tzn. od 6 tyg co 6 kolejnych tygodni. ostatnio w czwartek. ani razu nie miała żadnych efektów ubocznych. a warto szczepić bo te choroby są bardzo bolesne dla dziecka. Pozdrawiam.ola i oliwia(27.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
ewail Re: Szczepionka HIBERIX??? 07.10.03, 08:28 Dziękuję Wam drogie Mamy!!!Ja zaszczepiłam moją Julcię, tylko, że ona zaraz zachorowala (angina i zapalenie uszu, a wydawało mi sie , że lekarka mówiła - na uszy to ona już nie będzie chorować). Nie dajmy się tym wstrętnym choróbskom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś