aniulekq 23.08.08, 15:42 Właśnie się dowiedziałam, że przestali produkowac Multiwitamol, a dzięki niemu mój syn wyszedł z anemii. Może znacie jakieś odpowiedniki z żelazem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arioso1 Re: odpowiednik MultiVitamolu 23.08.08, 20:35 to mnie zmartwiłaś- kupie w poniedziałek resztę multiwitamolu w aptece. slyszalam że kinder biovital jest taki sam ale od 3 roku zycia dopiero. Jeszcze pikowit w kroplach i kiddabion ten dla dzieci od 18 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: odpowiednik MultiVitamolu 23.08.08, 22:44 Niestety. Dziś obleciałam wszystkie apteki w moim mieście - nigdzie nie ma już zapasów Kinder Biovitalu też już nie produkują od jakiegoś czasu. W razie czego spróbuję jeszcze pikowitu i kiddabionu tylko czy one są z żelazem? Odpowiedz Link Zgłoś
gapciolina Re: odpowiednik MultiVitamolu 24.08.08, 10:06 Czy zelazo nie jest lepsze, o ile dziecko ma aemię? Skoro wycofują produkt,to mają ku temu powody. Moje dziecko po MultiVitanolu miało potworną biegunkę a po żelazie FerumLek zero skutków ubocznych. Zatem chyba jest coś na rzeczy.Córka (4 lata) brała Feruum gdy miała roczek. Obecnie ma zdrowe i białe ząbki zatem żelazo w tej postaci nie szkodzi na zęby. Gspciolina Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: odpowiednik MultiVitamolu 24.08.08, 10:36 Ferrum i Hemofer u mojego synka się nie wchłania,zero poprawy wyników. Dopiero po Multivitamolu widac było poprawę. Multiwitamol wycofali bo nie mają kontunuacji licencji czy coś takiego - więc nie chodzi o sam lek. Pani w aptece stwierdziła, że był za dobry więc go wycofali - konkurencja niestety nie dała za wygraną. Szkoda tylko zdrowia naszych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
mineko1 Re: odpowiednik MultiVitamolu 25.08.08, 21:00 Multivitamolu nie bylo przez jakiś czas, ale już jest na nowo w nowym opakowaniu i o smaku pomarańczowym, a nie brzoskwiniowym. Dziś do naszej apteki przyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: odpowiednik MultiVitamolu 25.08.08, 22:12 Ale super wiadomośc. U mnie póki co jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
milena2504 Re: odpowiednik MultiVitamolu 26.08.08, 12:14 witam wczoraj byłam w aptece i bez problemu kupiłam MultiVitamol pani tam pracujaca powiedziała ze jest i bedzie w sprzedaży ma tylko nowe opakowanie i smak Odpowiedz Link Zgłoś