Dodaj do ulubionych

Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie

09.10.03, 13:01
U mojego 9 miesięcznego synka pojawił się w kupkach śluz i pasemka krwi.
Właściwie są to całe śluzowe kupki, bardzo rzadziudkie i często się pojawiają.
Ostatnio Patryk miał infekcję wirusową i wymioty i dostawał zastrzyki,ale
myślę,że nie ma to związku z kupkami,ponieważ infekcja skończyła się około
tydzień temu. Co to może być? Pomóżcie, bo bardzo się martwię..
Magda mama Patryka
Obserwuj wątek
    • wiolak1 Re: Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie 09.10.03, 17:22
      W przypadku mojej dzidzi śluzowate kupki z krwią oznaczały salmonellę. Ja
      proponuję Ci abyś oddała kał do posiewu, może zalęgła się tam jakaś bakteria
      (mam nadzieję że nie salmonella). Zwróć jeszcze uwagę czy dziecko gorączkuje.
      Jakiego zapachu są te kupy. Jeżeli mają taki zapach jak zwykle to chyba nie
      powodu do niepokoju. Poza tym pisałaś że synek przechodził infekcję wirusową i
      dostawał zastrzyki, często zdarza się że po leczeniu antybiotykami kupki są
      śluzowate i mają domieszkę krwi. Przede wszystkim zwróć uwagę na zapach.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka
      Wiola
      • magdaraf2 Re: Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie 09.10.03, 22:15
        Dziękuję ci Wiolu za informacje, Patryczkowi już chyba troszkę lepiej,
        zobaczymy jak minie jutrzejszy dzień. Na razie oprócz tych dziwnych kupek
        wszystko jest w porządku. Mały jest radosny i ruchliwy jak zwykle.
        Pozdrawiamy ciebie wiolu i twoją dzidziunie. Napisz jak dałaś sobie radę z tą
        salmonellą.
        • wiolak1 Re: Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie do magdaraf2 10.10.03, 21:13
          Witam
          Fajnie że u twojej dzidzi wszystko w porządku. Jeżeli nic szczególnego mu nie
          jest to te kupki napewno po lekach. Pytasz jak sobie dałam radę z
          salmonellą..........o to chodzi że sobie nie dałam. Problem jest w tym że
          została ona zaleczona ale nie wyleczona. Moja Majunia w dalszym ciągu jest
          nosicielem tego świństwa. Nie wiadomo jak długo to potrwa. A tak swoją drogą to
          skąd wiedziałaś że twój mały miał infekcję wirusową? Czy wynikało to z
          morfologi czy też z diagnozy lekarza? Bo tym już nie wierzę w
          zupełności!!!!!!!!!
          Pozdrawiam Wiola
          • magdaraf2 Re: Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie do magdaraf2 11.10.03, 23:07
            Bardzo wam dziękuję za informacje. U nas dalej biegunki tyle,że już nie widać
            krwi,ale częstotliwość jest dużo większa niż przedtem. Boję się więc by Patryk
            się nie odwodnił i zaczęłam dawać mu Gastrolit oraz Lacidofil.
            Co do twojego pytania Wiolu, to infekcję stwierdził lekarz, któremu ufam
            całkowicie, bo gdy mały miał 2 miesiące to uratował go przed szpitalem,gdy inni
            lekarze twierdzili,że bez szpitalnego leczenia się nie obejdzie. On wtedy p-
            rzepisał mu takie leki, które pomogły mu w dwa dni dojść do siebie.
            Pozdrawiam
    • mamajanka Re: Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie 09.10.03, 22:59
      mój Kubuś ma 9 miesięcy i od tygodnia przerabiamy ten sam problem. Jesteśmy po
      badaniach, kał na posiew wyszedł OK, bez bakterii patogennych, tylko badanie
      krwi wykazało lekko podwyższone próby wątrobowe. Pani doktor mówi, że po
      antybiotykach (dostawał Klacis, Ceclor, potem zastrzyki Biofuroksym i Neloren)
      mogła zostać bardzo obciążona wątroba i cały układ pokarmowy. Jej zdaniem ta
      krew i śluz to objaw bardzo wzmożonej perystaltyki jelit, ale na 100% będziemy
      wiedzieć po wszystkich badaniach. Pozdrawiam i życzę zdrowia Tobie i
      maleństwu. Joanna
    • mamajanka Re: Śluz i krew w kupkach.- pomóżcie 14.10.03, 13:55
      Jak tam sobie radzicie z biegunką? Kuba chwilowo lepiej w tym względzie, ale
      ma anginę, więc ogólnie kiepsko. Wzięliśmy zastrzyki, żeby nie obciążać
      żołądka i wątroby i nie narażać się na kolejną biegunkę. Pozdrawiamy, Joanna z
      Jankiem i Kubą
    • agadd02 Re: Śluz i krew w kupkach.- podobny problem 16.10.03, 08:35
      mam pytanie, mój mały zrobił dziś 2 kupy śluzotawe z trochką krwi, tyle że
      wcześniej nie był leczony żadnymi lekami, kupa ma zapach przepraszam za
      wyrażenie zwykłej sraczki, dodam że od półtora tygodnia jesteśmy na nan1 - co
      o tym sądzicie, ja myślę, że jak do tej pory to nan spasował mu najlepiej więc
      to chyba nie mleko, jakie mogą być inne powody jeśli nie bakteria???

pozdrawiam
      mama mysika
      • mamajanka Re: Śluz i krew w kupkach.- podobny problem 18.10.03, 23:19
        i jak tam z tymi kupkami, agadd? Ja to od razu bym biegła do lekarza, ale
        pewnie już się wszystko wyjaśniło? Pozdrawiam.
        • agadd02 Re: Śluz i krew w kupkach.- podobny problem 20.10.03, 10:34
          mały dostał jeszcze gorączkę (37,0 - 38,0) byłam u lekarza może to być jakiś
          wirus, salmonella raczej nie bo mały jest w dobrym stanie, na weekend mieliśmy
          skierowanie do szpitala na kroplówkę (w razie czego), ale na szczęście nie
          skorzystaliśmy, wczoraj mały zrobił 5 kupek są już trochę bardziej papkowate,
          ale w niektórych zdarza się jeszcze śluzi krew, dziś znowu idę do lekarza ,
          będziemy oddawać kupę na posiew i zobaczymy co dalej , dziś mały nie ma
          gorączki i zrobił 2 kupy , jedna z śluzem i krwią, mam nadzieję że w końcu mu
          przejdzie, dzięki za zainteresowanie
          pozdrawiam
          mama mysika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka