ingusk234 15.10.08, 11:54 Jaki probiotyk poleciłybyście przy terapi antybiotykowej? najlepiej, żeby jeszcze był dobry w smaku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: jaki probiotyk? 15.10.08, 13:22 Podobno dla dzieci najlepszy jest teki, który zawiera szczep Lactobacillus rhamnosus GG - takie coś ma Dicoflor 30 (właśnie dla dzieci). Jest dostępny w saszetkach i w kapsułkach (zawartość kapsułki też można rozpuścić w wodzie). Smak - nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
aganij Re: jaki probiotyk? 15.10.08, 14:01 Zawsze Dicoflor 30,jest też w malutkich granulkach,podaje się go prosto z saszetki do buzi,bez rozpuszczania w wodzie,w smaku słodki,mój trzylatek tylko w tej postaci przełknie probiotyk,tego rozpuszczanego w wodzie nie przełknie bo mu nie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anulau Re: jaki probiotyk? 15.10.08, 14:07 Mojej podawałam Lacidofil - z kapsułęk proszek wsypywałam do mleka - zero smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
0.gaba1 Re: jaki probiotyk? 15.10.08, 15:58 ja daje dicoflor 30,dziecku 2 letniemu,jest bez smaku w kapsulkach.rozpuszczam na lyzeczce z sokiem albo mlekiem.dziala tez przeciw alergicznie Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: jaki probiotyk? 15.10.08, 16:35 Dodam jeszcze do swojej wcześniejszej wypowiedzi, że nie wszystkie probiotyki można stosować u dzieci uczulonych na mleko, bo zawieraja białka mleka. Dicoflor 30 MOŻNA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dussia3 Re: jaki probiotyk? 17.10.08, 21:53 moj neonatolog jak wychodziłam ze szpitala zapisał Lactoral bez smakowy; od 9 miesiąca podaję już smakowy czyli Lactoral truskawkowy. Sa to nasze rodzime bakterie Odpowiedz Link Zgłoś