21.10.03, 09:10
Moja corcia urodzila sie z naczyniakiem płaskim, ma go ponizej lewgo
cycuszka. nie jest to takie straszne ale nie chcialabym zeby go miala " na
zawsze". Lekarka powiedziala, ze ma szanse zniknac ok. 1 roku ale jakos nie
wydaje mi sie. Skad jej sie to wzielo, i czy mozna to w jakis sposob usunac?
prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • natall Re: naczyniak 21.10.03, 09:23
      Lekarka ma rację. Mój syn miał naczyniaka koło oka. Z wiekiem stawał się coraz
      bledszy. Kiedy miał ok.1,5 roku stał się prawie całkowicie niewidoczny. Chirurg
      onkolog bo do niego chodziliśmy z tym naczyniakiem zapewniał mnie, że są
      ogromne szanse, iż natura sama zrobi swoje i nie pomylił się. Trzeba czekać i
      kontrolować czy naczyniak się nie powiększa. Zrobiliśmy mu kilka zdjęć a także
      jego obrys na kartce. Bądź cierpliwa i czekaj. Mnie mówiono, że to może potrwać
      nawet kilka lat.
    • nariolla Re: naczyniak 21.10.03, 19:48
      Nie martw się.ja sama urodziłam się z ogromnym naczyniakiem ,obejmował niemal
      całą powierzchnię lewej łydki .Lekarze chcieli TO wycinać z fragm.mięsnia-a
      było to ładnych ...lat temu .Na szczęście moja mama nigdy nie wyrazila zgody na
      tą formę terapii .Obecnie w tym miejscu pozostały tylko takie żyłki ,wyglądają
      jakby większe pęknięte naczynka ,latem przy niewielkiej opaleniżnie są niemal
      niewidoczne.Pamiętam ,że w czasie szkoły podstawowej jeszcze ten naczyniak był
      widoczny ,dość wyrażnie zaznaczony ,lekko wypukły. Kiedy miałam ok.18 lat miał
      już taką formę, jak obecnie.pozdrawiam.
      • andzelika2 Re: naczyniak 22.10.03, 08:45
        Dziekuja za odpowowiedzi, chyba faktycznie pozostaje mi uzbroic sie w
        cierpliwosc. Mam nadzieje, ze naczyniak zniknie bez zadnych ingerencji. Martwi
        mnie tylko to czy on sie powiekszy czy nie, a jak sie powiekszy to co? Wydaje
        mie sie ze jest taki sam no moze troche jakby grubszy czy to ma jakies
        znaczenie? Poza tym Oliwia rosnie i on jakby rosnie razem z nia nie jest
        wiekszy tylko proporcjonalny do tego np. jak sie urodzila byla malutka i on
        jakby mniejszy, teraz jest wieksza i on jakby wiekszy czy to tak ma byc?
        Martwi mnie to.
        • nariolla Re: naczyniak 22.10.03, 16:33
          Witaj,to prawda,naczyniak jakby rośnie,a tak naprawdę,to chyba skóra rośnie i
          on się -naciąga? .Nie potrafię powiedzieć dlaczego się tak dzieje.Jednak z
          czasem zacznie blednąć ,stanie się płaski ,powoli zniknie.Trzeba
          cierpliwości.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka