malwi_31 22.10.08, 23:01 Czasami mojemu 10 mc dziecku łzawi lewe oczko zwłaszcza rano, czy wiecie może co jest tego powodem?, czy mogę na razie podać mu coś sama, czy powinnam wybrać się do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatar9 Re: Łzawiące oczko 22.10.08, 23:16 witam,oczywiście że takiego maluszka powinien obejrzeć okulista,pediatra..nie odważyłabym się sama kombinować przy oczach takiego malucha..no chyba,że przemywanie rumiankiem lub herbatą z wątpliwym skutkiem leczniczym,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Łzawiące oczko 23.10.08, 11:08 No właśnie, rumianek nie pomaga, słyszałam też coś o przemywaniu solą fizjologiczną, ale jak to zrobić, zakroplić oczko, czy zmoczyć płatek solą i przemyć? może jakieś inne sposoby ktoś mógłby zaproponować? Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocyklon39 Re: Łzawiące oczko 25.10.08, 18:32 zmoczyć płatek i przemyć, sól nie służy do odkażania (w odróznieniu od rumianku i kwasu borowego - możesz użyć borasol, gdy łzy są zabarwione wydzieliną ropną) dlatego nie ma sensu jej zakrapiać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka1403 Re: Łzawiące oczko 28.10.08, 22:10 Witam! Dzidziuś może mieć niedrożne drogi łzowe. Jeżeli masaże nie pomagają trzeba zrobić udrożnienie. Jeżeli chodzi o przemywanie rumiankiem to nam kilku okulistów to odradziło - tylko i wyłącznie przemywanie solą fiz Odpowiedz Link Zgłoś