pyzunia2007 30.10.08, 12:03 Witam,dziewczyny czy któraś z was przechodziła angine u 15-sto miesięczniaka?jakie były objawy?i co przepisał lekarz?moje dziecko ma własnie angine a ja stresa bo nigdy wcześniej nie chorował miewał tylko katar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristii Re: angina...15 miesieczny maluch 30.10.08, 21:47 MOJA CÓRECZKA MIAŁA ANGINĘ W WIEKU 13 MIESIĘCY. ZACZĘŁO SIĘ OD KASZLU I MIAŁA PROBLEMY Z PRZEŁYKANIEM.BYŁO WIDAĆ,ŻE BOLI JĄ GARDŁO.LEKARZ STWIERDZIŁ POCZĄTEK ANGINY I PRZEPISAŁ CEKLOR. NIESTETY JEJ STAN SZYBKO SIĘ POGARSZAŁ.MIAŁA WYSOKĄ GORĄCZKĘ,BARDZO KASZLAŁA I PŁAKAŁA POTEM DOSZEDŁ KATAR.SPALIŚMY Z MĘŻEM PO 4 GODZ,BO ZUZIA NIE MOGŁA SPAĆ NA LEŻĄCO.RESZTĘ CZASU NOSILIŚMY JĄ NA RĘKACH.TO BYŁ KOSZMAR NIGDY TEGO NIE ZAPOMNĘ!JEDNAK PRZETRWALIŚMY.CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI,PRAWDA? ŻYCZĘ WAM ZDRÓWKA I OBY TO NIE BYŁA ANGINA! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Kristi 30.10.08, 21:51 wylacz te duze litery bo az oczy bola. A do autorki watku:zrob dziecku badanie krwi czy to rzeczywiscie bakteria bo moze byc i wirus,ktory tez daje straszne czerwone gardlo. A do Kristi ponownie:antybiotyk nie pomogl bo nie byl potrzebny na wirusa i szkoda bylo tylko dziecka organizmu truc niepotrzebnie.A jak jest goraczka to znaczy ze organizm walczy i trzeba mu na te walke zezwolic,temp.zbijac pow.38.5 i nie faszerowac swinstwami na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja580 Re: angina...15 miesieczny maluch 31.10.08, 22:10 Moja Malutka (15 m-cy), miała wszystkie objawy niby - anginy, tzn temperatura nie do zbicia, bolące gardło, opuchnięte, czerwone i całe w czerwonych czopach. Byłam pewna że to angina, diagnoza lekarza (była niedziela, w szpitalu nas olali) pierwotne opryszczkowe zapalenie gardła.... któremu dogodne warunki stworzyło ząbkowanie. Dobrze że był mąż to przemęczyliśmy te prawie 2 tyg. choroby..... Opryszczki nie leczy się antybiotykiem... Pomyśl, może to nie być angina.... Odpowiedz Link Zgłoś