pat-i80 07.12.08, 18:31 witam. mój synek ma 22 m-ce. od piatku ma biegunke. trzy tygodnie temu tez mial , była 5 dni i przeszlo teraz znów sie pojawila . co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pat-i80 Re: Udać się do pediatry!!! 07.12.08, 18:41 tak, to wiem tradycyjnie przepisze dicoflor 30, smecta, marchwianke i itd. i na tym sie konczy . ale to jest drugi raz w przeciagu trzech tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: Udać się do pediatry!!! 07.12.08, 20:14 mój synek ma dokładnie to samo,mi powiedziała lekarka,ze jelitówka panuje teraz.Wczesniej mój mały mial objawy tej grypy(temperatura itd)ale teraz ma tylko rozwolnienie.Smecta wymiotuje,a jak juz wypije na spiaco to i tak nic nie daje.Wlasnie wrocilam od pediatry i oprocz dicofloru przepisala NIFUROKSAZYT,ZOBACZYMY JAK PO TYM BEDZIE?Ten lek jest zblizony do antybiotyku(tylko na recepte)minimum 5 dni trzeba go stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Udać się do pediatry!!! 07.12.08, 20:33 Nifuroksazyd jest ok. Na pewno mu pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i80 Re: Udać się do pediatry!!! 07.12.08, 22:00 nam tez teraz przepisala Nifuroksazyt do tego Smecta oraz Dicoflor. Poprzednim razem bral Enterol oraz Dicoflor . wolaląm ten Enterol , wydaje mi sie , ze byl skuuteczniejszy . no ale zobaczymy co bedzie jutro. najgorsze jest to ze nie chce jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: Udać się do pediatry!!! 07.12.08, 22:09 moj synek tez dzisiaj nic nie jadl caly dzien,tylko pilby mleczkoz kleikiem.Zadnych marchewek z ryzem nie chce zjadac,odrazu ma odruchy wymiotne.Dzisiaj wypil tylko bebilon pepti z kleikiem przez caly dzien o godz,16 Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i80 Re: Udać się do pediatry!!! 07.12.08, 23:57 to moj rano zjadl pół parówki . choc nie wiem czy wolno ale bardzo chcial bo tata jadl, a potem troche rosołku. Ale poznoej babcia dala kawy zbozowej z mlekiem i sie zaczelo. poszly trzy luzne stolce. chciał czy nie na sile musial zjesc ryz z marchewka, udalo sie wcisnac 6 łyzek. ale teaz jak sie przebudzil to była kupka z niewielka zawartoscia marchewki. jedyne co je teraz ze smakiem to chrupki kukurydziane i pije wygazowana pepsi. A ile ma synek miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: Udać się do pediatry!!! 08.12.08, 11:12 moj synek za 6 dni skończy 16 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Dziewczyny 08.12.08, 11:55 nie musicie podawać ryżu w marchewką razem. Możecie osobno ugotować ryż (albo kleik ryżowy) a osobno jako kolejne danie marchewkę. Tylko postarajcie się odstawić mleko bo niestety ono przyczynia się do tych problemów. Kilka dni bez mleka nic nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: Dziewczyny 08.12.08, 13:35 moj maly uwielbia tylko mleczko ale czytalam ze bebilon pepti jest jak najbardziej wskazany przy biegunkach,w koncu to produkt bezmleczny.On od malego na nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i80 Re: Dziewczyny 08.12.08, 14:10 to u mnie jest z mlekiem problem , je zwykle bebilon poprzedniem razem jak mial rozwolnienie dalam mu bebilon pepti ale wyczul ze jest inne i nie chial pic i kazal sobie swoje zrobic i wypil to co zawsze.dzis jak na razie nie zrobil kupki. pomogly chyba te jagody. ale podejrzewam ze przyczyna tych biegunek moze byc alergia , ktora dala znac dopiero teraz.a miesiac temu bylismy u alergologa ktory nie stwierdzil alergii u synka. a tu jednak cos jest nie tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: nawracająca biegunka u 2 latka 08.12.08, 23:10 czy przeprowadzono jakakolweik diagnostyke skad ta biegunka? jaka przyczyna? czy byliscie u gastrenterologa? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaguciusia Re: nawracająca biegunka u 2 latka 09.12.08, 12:01 nie!! zaden lekarz tego nie zlecił( Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i80 Re: nawracająca biegunka u 2 latka 10.12.08, 10:16 nam niestetty tez nie zlecil. samemu trzeba sie przypominac ale skad o wszystkim znowu wiedziec. a jak synek , juz przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś