gabi071984 17.12.08, 18:30 synek ma 5 latek kaszle ma straszny katar i ma gorączke 37,8 czy dac mu coś na zbici tem. czy czekać czy się powiększy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d0oti temp u doroslego... 17.12.08, 18:38 A Ty jak masz temperaturę to ją zbijasz, czy czekasz aż będzie większa?? A w ogóle na co czekasz? Dlaczego nie poszłaś z dzieckiem do lekarza?? Radzę czasami włączyć zdrowy rozsądek a wyłączyć forum... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: temp u doroslego... 17.12.08, 18:54 ale gorączke ma teraz wieczorem do lekarza pujde jutro a pytam na forum bo podobno nie zbija się gorączki poniżej 38 bo dzięki gorączce choroba wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: temperatura u 5 latka 17.12.08, 19:10 A sobie zbijasz jak masz taką niewielką? Nie zbijaj- gorączka zabija bakterie i wirusy naturalniej niż leki. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: temperatura u 5 latka 17.12.08, 19:20 Tak małej gorączki nie zbijam. Zbijam dopiero wtedy, kiedy temperatura przekracza 38,5 i dziecko bardzo źle się z tego powodu czuje (jest bardzo marudne, skarży się na ból głowy itp. ). Gorączka to znak, że organizm walczy z chorobą, więc zbija się ją dopiero wtedy, kiedy staje się naprawdę mocno uciążliwa. Wyjątek stanowią dzieci u których wystąpiły kiedyś drgawki gorączkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
d0oti Re: temperatura u 5 latka 17.12.08, 19:43 wiem co oznacza temperatura. ja zbijam, a może nie chodzi o to, że zbijam, ale jeśli dziecko ma wyraźne oznaki choroby poza temperaturą np. ból głowy zazwyczaj podaję lek przciwbólowy, a te to zazwyczaj specyfiki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe. U siebie jak mam taką czy zbijam... Temperaturę miałam w życiu raz ponad 39, więc nie wiem jak bym się zachowała... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: temperatura u 5 latka 18.12.08, 17:27 i co byłam dziś u lekarza i doktorka nawet antybiotyku nie dała tylko jakiś syrop który już od 2 dni dawałam bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: temperatura u 5 latka 18.12.08, 17:59 > i co byłam dziś u lekarza i doktorka nawet antybiotyku nie dała tylko jakiś > syrop który już od 2 dni dawałam bez sensu Masz pretensję do lekarza, że antybiotyku nie dała ?? Ja takich lekarzy bardzo wysoko sobie cenię, bo to naprawdę rzadkość. Na jaką chorobę, na jaką bakterię miał przepisać ten antybiotyk ? Odpowiedz Link Zgłoś