Dodaj do ulubionych

Bardzi pilne !!! syrop Actifed

27.03.09, 10:35
Dziewczyny czy jest jakiś zamiennik tego suropu.Niestety córka go
nie chce pić. Po kazdej próbie podana zwraca. Pije wszystko co jej
podajemy tylko tego nie może.Byłam dzis u lekarza , na szczęście nie
jest jakos bardzo targicznie tylko ma dośc głęboli katar który
podrażnia krtań i z tego powodu kaszle.
Co jej podać w zamian Actifidu ?
Obserwuj wątek
    • kurdkowa Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 10:37
      www.farmacja24.home.pl/index.php?products=product&prod_id=494
      Odpowiedznik actifedu, ale nie wiem jaki jest w smaku...
      • alfa36 Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 11:28
        Moje dziecko pije ten acitrin, jest chyba jezynowy w smaku (ja nie
        probowalam, gdzies tak wyczytalam).
        • mama_inka Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 11:41
          Dzieki dziewczyny kupię jeszcze ten Actrin może ten wypije.
          • farfalina Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 11:45
            jesli problem jest tyklo w katarze ktory nie chce splywac to polecam
            mucofluid
            • mama_inka Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 11:48
              Ma gęty katar który spływa do gardła i to sprawia okropny duszący ,
              kaszel.
              • annulka.6 Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 13:00
                to do godziny 15.00 podałabym mucosolvan, a na noc homeopatyczną
                malię,a actifed działa hamująco na spływanie kataru,a przecież on
                musi spłynąć.
                • luna333 Re: Acitrin - skład? 27.03.09, 13:27
                  ma ktoś ten syrop - możecie mi podać sklad? czy jest idenyczny jak
                  actifed tzn czy ma te 3 główne składniki aktywne triprolidynę,
                  pseudoefedrynę i dekstrometorfan- nigdzie w necie się nie mogę się
                  doszukać ulotki od acitrin/
                  • annulka.6 Re: Acitrin - skład? 27.03.09, 13:48
                    luna333 napisała:

> ma ktoś ten syrop - możecie mi podać sklad? czy jest idenyczny jak
                    > actifed tzn czy ma te 3 główne składniki aktywne triprolidynę,
                    > pseudoefedrynę i dekstrometorfan- nigdzie w necie się nie mogę się
                    > doszukać ulotki od acitrin/

sprawdzam: dokładnie ten sam skład: triprolidyna- 1,25 mg,
                    pseudoefedryna 30 mg
                    dekstrometorfan 10 mg
                    • luna333 Re: Acitrin - skład? 27.03.09, 13:57
                      dzięki serdeczne!!!!!
                      ostatnio kupno Actifedu na warszawskim tarchominie było sportem
                      wyczynowym z mizernym skutkiem/ szkoda że w aptece się nie informuje
                      że istnieje zamiennik leku o identycznym składzie!!! grrr grr grrr
                • gemmavera Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 18:28
                  annulka.6 napisała:

> a actifed działa hamująco na spływanie kataru,a przecież on
                  > musi spłynąć.

Actifed nie działa hamująco na spływanie kataru, tylko zmniejsza ilość
                  wydzieliny - a to spora różnica.

Actitrin ma smak coli, o ile pamiętam. Ale zdaniem moich dzieci jest tak samo
                  niedobry, jak Actifed. wink)
                  • aniaop Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 19:07
                    gemmavera napisała:

> annulka.6 napisała:
                    >
                    > > a actifed działa hamująco na spływanie kataru,a przecież on
                    > > musi spłynąć.
                    >
                    > Actifed nie działa hamująco na spływanie kataru, tylko zmniejsza
                    ilość
                    > wydzieliny - a to spora różnica.
                    >
                    Przede wszystkim zmniejsza obrzek blony sluzowej.
                  • annulka.6 Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 21:08
                    Pisałam o zahamowaniu spływania kataru przez actifed, gdyż to w
                    ostatnich dniach przerabiałam z własnym synem,bo miał przepisany ten
                    syrop przez lekarza.Efekt był taki,że moje dziecko omal płuc nie
                    wypluło, podałam i jemu i sobie mucosolvan, a na noc malię, jest o
                    niebo lepiej. Jeśli wydzielina jest gęsta,ropna to należy jej się
                    pozbyć,a nie hamować, ponieważ zalegając będzie w kółko nadkażać i
                    zakażać.
                    • aniaop Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 21:38
                      annulka.6 napisała:

> Pisałam o zahamowaniu spływania kataru przez actifed, gdyż to w
                      > ostatnich dniach przerabiałam z własnym synem,bo miał przepisany
                      ten
                      > syrop przez lekarza.Efekt był taki,że moje dziecko omal płuc nie
                      > wypluło, podałam i jemu i sobie mucosolvan, a na noc malię, jest o
                      > niebo lepiej. Jeśli wydzielina jest gęsta,ropna to należy jej się
                      > pozbyć,a nie hamować, ponieważ zalegając będzie w kółko nadkażać i
                      > zakażać.

Moja droga, dlatego ja podaje i mucosolvan i actifed rownoczesnie.
                      Mucosolvan na rozrzedzenie gestego kataru a actifed na zmniejszenie
                      przekrwienia i obrzeku blony sluzowej, ktory powoduje efekt
                      zatkanego nosa. Dodatkowo jeszcze obowiazkowo mucofluid plus dalber
                      w duzych ilosciach do nosa.
                      Wiem, ze niektorzy pediatrzy potepiaja podawanie actifedu i
                      mucosolvanu jednoczesnie, ale ja posluchalam tego tylko raz i w
                      rezultacie doprowadzilam corke do zapalenia zatok. Teraz slucham
                      tylko laryngologa i skoro kaze tak podawac to podaje.
                      • annulka.6 Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 21:57
                        Moja droga, dlatego ja podaje i mucosolvan i actifed rownoczesnie.
                        > Mucosolvan na rozrzedzenie gestego kataru a actifed na
                        zmniejszenie
                        > przekrwienia i obrzeku blony sluzowej, ktory powoduje efekt
                        > zatkanego nosa. Dodatkowo jeszcze obowiazkowo mucofluid plus
                        dalber
                        > w duzych ilosciach do nosa.
                        > Wiem, ze niektorzy pediatrzy potepiaja podawanie actifedu i
                        > mucosolvanu jednoczesnie, ale ja posluchalam tego tylko raz i w
                        > rezultacie doprowadzilam corke do zapalenia zatok. Teraz slucham
                        > tylko laryngologa i skoro kaze tak podawac to podaje.

Nie wiem, czy zauważyłaś,że autorka wątku pyta co ma podać zamiast
                        actifedu, bo jej córka go zwraca?
                        • aniaop Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 22:28
                          annulka.6 napisała:

> >
                          > Nie wiem, czy zauważyłaś,że autorka wątku pyta co ma podać zamiast
                          > actifedu, bo jej córka go zwraca?

Owszem, ale w tym momencie pisze do ciebie. Temu sluza dyskusje na
                          forum, ze opowiada sie nie tylko autorom postow.
                      • dixi Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 22:01
                        mucosolvan i pochodne - na dzień, ostatnia dawka przed 16.00
                        actifed i pochodne ( ja daję actitrin) - na noc - nos się odtyka,
                        bardzo pomaga przy mokrym kaszlu na skutek spływania wydzieliny do
                        gardła, dziecko może spać spokojnie;
                        tak podaję przy infekcjach kataralnych, polecam;
                        • dixi Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 27.03.09, 22:03
                          aha, mojemu dziecku actitrin nawet smakuje, actifed dostał raz,
                          wypluł i więcej nie podałam; skład identyczny, actitrin nieco tańszy;
                          • mama_inka Re: Bardzi pilne !!! syrop Actifed 31.03.09, 10:57
                            Kochane ,dzięki za pomoc , kupiłam ten syrop zamiennik i o dziwo
                            moja gwiazda go nie zwraca. Kolor ma brązowy o smaku chyba coli.Po
                            wypiciu stwierdziła że, mocny jest ; ). Teraz czuje sie lepiej ale
                            mam wrażenie że katar ma głęboko w zatokach.Niby nie smarka ale dziś
                            rano miała zaropiałe oczy.Chyba musimy laryngologa nawiedzić.
                            Dzieki za mopmoc .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka