Dodaj do ulubionych

nieprzespane noce.pomocy!

04.05.09, 21:05
witam.Jestwm mamą 8 msc Olci.Do tej pory córcia budziła się raz w
nocy(śpi sama we własnym łóżeczku).Od kiedy wyszedł jej pierwszy
ząbek wstaje do miej 6,7 razy,potem męczy się z zaśnięciem.Nawet nie
pomaga jak wezmę ją do naszego wyrka.Padam na twarz.Teraz nawet
mleko chce częściej w nocy(karmię bebikiem).Może macie jakieś
wypróbowane żele na ząbkowanie,jakieś sposoby...czekam
Obserwuj wątek
    • elzbieta_1983 Re: nieprzespane noce.pomocy! 04.05.09, 21:16
      może masz tantum verde? spróbuj psiuknąć na dziąsła mojej żele nie pomagają a to
      z czasu tak. ŻEL podobno Dentinox dobry, dziewczyny na Niemowlęciu polecają
      • emilia157 Re: nieprzespane noce.pomocy! 04.05.09, 21:20
        a czy one mają jakiś smak?bo mam żel bobodent ale ma okropny smak i
        walczę z Olą by jej nasmarowac.
        • elzbieta_1983 Re: nieprzespane noce.pomocy! 04.05.09, 21:23
          Sprawdzam
          • elzbieta_1983 Re: nieprzespane noce.pomocy! 04.05.09, 21:26
            Dentinox ma smak trochę inny niż Bobodent, a tantum verde jest w aerozolu, to
            homeopatyczny więc i tak psiukasz to inaczej z tym czuciem smaku. Ja nie mam
            problemu z posmarowaniem ale z dzialaniemsmile moja zjada w locie, choć bobodent
            jej smakowalsad niestety dzialanie nie mialy. A tantum verde choc troche dzialal,
            a nie ma Ola temperatury?
            • emilia157 Re: nieprzespane noce.pomocy! 05.05.09, 07:25
              ma stan podgorączkowy.37,3 stopni,dzięki za porady
              • elzbieta_1983 Re: nieprzespane noce.pomocy! 05.05.09, 08:15
                wiesz co, moja pediatra mówi, że jak dziecko ma około 38 i jest mocno
                niespokojne to można dać przeciwbólowy syrop- czopek etc. Bo normalnie gorączkę
                zbija się od 38,5 ale jak ma mniej a jest mocno rozdrażnione to można podać.
    • kasiak37 Re: nieprzespane noce.pomocy! 04.05.09, 22:23
      sposob?Przeczekac,minie do ok.2 roku zycia.A tak na maiginesie dzieci maja prawo
      do nocnych jazd do 3 roku zycia.
      • prosiakforti Re: nieprzespane noce.pomocy! 05.05.09, 16:58
        mój ma 4,5 roku i nadal nie przesypia nocy, wszystko mi opada ze zmęczenia sad budzi się conajmniej raz, różnie, czasem z płaczem, czasem coś gada i jęczy ale najczęściej przychodzi do nas do łóżka sad już nie mam siły z tym walczyć, małżeńskie łoże to tylko nazwa
        • alpepe Re: nieprzespane noce.pomocy! 05.05.09, 20:39
          a to już nie jest norma. Sprawdziłabym, czy nie pasożyty, czy kolacja nie za
          późno, czy nie za dużo bodźców, czy Wy go nie przyzwyczailiście do tych wstawań.
          • prosiakforti Re: nieprzespane noce.pomocy! 06.05.09, 10:44
            robaków już nie ma, kolacja o 19.00, a spanie ciut po 20.00, żadnych morderczych bajek, żadnych emocji, odkąd się urodził, było kiepsko ze spaniem, w nocy budził się do cyca co 2h, i ten rytm się powtarza. psycholog mówiła,że ewentualnie możemy do poradni chodzić pod kątem nadpobudliwości, bo młody jest cały czas na pełnych obrotach, w przedszkolu też.
            • anuszek1 Re: nieprzespane noce.pomocy! 07.05.09, 14:30
              u mnie się sprawdziło: kąpiel z pianką, 20-30 min. czytania (bajka ciągle ta
              sama - dla dziecka super, dla rodzica mordęga wink ), muzyczka relaksująca na
              dobranoc ... no i wysadzanie - jak Oleńka się kręci, znaczy się chce jej się
              siusiu ... jak zareagujesz odpowiednio wcześnie to nawet nie zdąży się dobrze
              obudzić big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka