hania098 11.05.09, 10:51 zymafluor został wycofany, czy ktoś wie z jakich względów? czy jednak druga szkoła, czyli żeby nie podawać dzieciom okazała się trafna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexalan Re: zymafluor - wycofany 11.05.09, 11:03 ciekawe, mieszkam w Niemczech i tu podaje sie go od urodzenia przez cały pierwszy rok dziecka, potem dziecko dostaje inne tableteczki których nazwy nie pamietam,dlaczego wycofano? Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: zymafluor - wycofany 15.05.09, 11:00 Właśnie dzisiaj usiłowałam kupić zymafluor (podaję synkowi kropelki już 3 rok) i podobno został wycofany. W aptece niestety nie potrafili wyjaśnić z jakich powodów. Sama nie wiem co teraz robić czy istnieje jakiś zamiennik? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: zymafluor - wycofany 15.05.09, 13:57 ciekawe..może faktycznie jednak przynosi więcej szkody niż pożytku, bo takie były ostatnie doniesienia przecież. A są inne tego typu środki i te są dostępne? Pytam z ciekawości bo nasza stomatolog jest ich absolutną przeciwniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: zymafluor - wycofany 15.05.09, 18:19 tez mieszkam w DE ale to nie znaczy ze podaje dziecku wszystko co mi przepisza.Zymafluoru nie podawalam i nie podam bo kumuluje sie w organizmie i powoduje ciezkie zatrucia.I zymafluor podawany w tabletkach nie ma najmniejszego sensu bo chodzi i kontakt szkliwa z fluorem np.tym zawartym w pascie do zebow.Tylko taki fluor wbudowuje sie w szkliwo i wzmacnia zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: zymafluor - wycofany 16.05.09, 11:58 nigdy nie podałabym dzieciom fluoru, mój pediatra był na jakiejś konferencji i w Stanach udowodniono ze fluor ma działanie rakotworcze. Zabronił mi podawac go dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 po co dajecie ta trucizne??? 16.05.09, 12:02 Zastanawiam się po co serwujecie ta trucizne dzieciom i to całymi latami?? Przerażające!! To i tak nie uchroni przed próchnica a wystarczy dobra pasta. Teraz jest jakas moda ze w dzieci się wszystko ładuje, wszystkie mozliwe szczepionki, sztuczne witaminy, fluor. tragedia, to bedzie miało opłakane skutki. Coraz wiecej dzieci alergików, chorych na raka i inne cuda, nam tych świństw nie podawali i jakoś żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
nowakjoanna Re: po co dajecie ta trucizne??? 23.05.09, 18:16 niemal kazdy lek ma swoich zwolennikow i przeciwnikow wsrod lekarzy. Ja daje synkowi zymafluor, ma wade serca wiec bardzo wazne sa zdrowe zeby. Synek ma trzy lata i piekne zdrowe zabki, pewnie dzieki starannej higienie jamy ustnej ale u nas w rodzinie mamy raczej slabe zeby wiec wierze ze zyma dodatkowo wzmacnia jego zeby. Zarowno pediatra, jak i stomatolog i kardiolog kazali podawac, przynajmniec dopoki wszystkie zeby mu nie wyjda. Ja nie jestem lekarzem, wiec pozostaaje mi zaufac komus kto sie na tym zna. Odpowiedz Link Zgłoś