03.05.11, 14:23
Szukam rodzicow , ktorych dzieci biora singular.My zaczelismy brac od miesiaca.Czy zachowanie waszych dzieci jakos sie zmienilo?Zaczelam czytac forum angielskie, gdzie prawie wszyscy jak jeden maz , twierdza, ze ich dzieci sa nie do zniesienia, maja nocne koszmary, sa agresywne, itp.U starszych dzieci, mlodziezy, obserwowali nawet mysli i proby samobojcze.Czy to po dlugotrwalym braniu tego leku?Czy wasze dzieci, maja problemy w szkole,z nauka.Czy moze to przewrazliwieni angielsc rodzice i dzieci bezstresowo wychowywane? Jak sadzicie, czekam na wasze posty i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • betty69 Re: Singular 03.05.11, 16:58
      u nas nie bylo zmian w zachowaniu jak synek bral singular
      • beautywomen Re: Singular 03.05.11, 18:01
        Syn bierze od mniej więcej dwóch lat, córka ze dwa razy w roku. U żadnego nie zauważyłam zmian w zachowaniu...smile
        • scharon Re: Singular 03.05.11, 18:08
          negatywne wypowiedzi nie tylko na forum angielskim ,u nas tez
          ja nic zlego w zachowaniu nie zauwazylam ,syn ma obecnie 4lata ,bierze od roku -nic sie nie zmienilo
    • dorek3 Re: Singular 03.05.11, 21:17
      Mój bierze od 3 lat, bez działań ubocznych.
    • neptunka Re: Singular 04.05.11, 09:46
      Mój syn brał przez miesiąc Montest - ta sama substancja czynna, co Singular
      właśnie ze względu na zmianę zachowania - nerwy, agresja, płacz o wszystko! - lekarz zamienił go na Oxis, syn zażywa go dopiero od kilku dni, jednak zmiany w zachowaniu nie widzę sad
      można też takimi scenami reagować na steryd (pilmicort)?
      • dorek3 Re: Singular 04.05.11, 10:25
        nie, sterydy nie będą wpływać na zachowanie. inny jest też ich mechanizm działania więc nie sa to leki zamienne a raczej uzupełniające.
        • aljoszka Re: Singular 04.05.11, 19:50
          Juz jest taki temat - " negatywne skutki Singulair ", poczytaj sobie.
          U nas też nigdy nie było żadnych skutków ubocznych, starszy syn brał go jakieś 3 lata, teraz młodszy bierze od roku. Ja jestem bardzo zadowolona z tego leku, bo na moje dzieci super działa.
      • neptunka Re: Singular 06.05.11, 09:43
        Tydzień po odstawieniu Montestu syn zaczął się "normalnie" zachowywać - mówi normalnym tonem, nie płacze o byle pierdołę, jest uśmiechnięty
    • misia33 Re: Singular 08.05.11, 11:49
      Moja Ala miała skutki uboczne w postaci, płaczu, niskiej samooceny, w ogóle nie odzywała się, oczy miała jakby była dosłownie naćpana !! TRAGEDIA. Alergolog od razu kazała odstawić. Jest też dużo wątków na ten temat poszukaj sobie. I dużo ludzi jedna negatywnie się wypowiada aczkolwiek niektórzy są zadowoleni z efektów działania.
    • pszczolaasia Re: Singular 09.05.11, 09:55
      byly dzialania uboczne odstawilismy. niestety.
    • alabama8 Re: Singular 11.05.11, 13:20
      U nas koszmary nocne i krwawienia z nosa. Dałam sobie spokój.
    • maria_ach Re: Singular 24.05.11, 21:44
      nasz dwulatek łyka właśnie drugie opakowanie. jedyna zmiana to nocne koszmary. W pierwszym tygodniu podawania leku złe sny były bardzo silne, teraz zdarzają się rzadziej, często wcale.
      • pasik Re: Singular 27.05.11, 00:28
        starszemu synowi odstawiłam..jakoś nie pasowało nam a córka łyka od 2 miesięcy i jest OK.
    • podzielnik Re: Singular 27.12.11, 09:24
      U nas od dwóch lat, obecnie czterolatek - żadnych, najmniejszy problemów (ani z psychiką, ani z fizjologią).
      Chyba trzeba Ci przypomnieć, że co dziecko to może mieć (lub nie mieć) inne objawy uboczne, wiesz? Tak działają leki - ba, czasem działają dobrze i - wtem! - nagle coś się zmienia.
      Tak działają leki, po prostu, przedyskutuj to z lekarzem - wolisz czytać wypowiedzi obcych ludzi? Jeśli nie ufasz swojemu lekarzowi, może czas go zmienic?
    • saguaro70 Re: Singular 27.12.11, 09:55
      W Anglii generalnie dzieją się cuda wianki. Bo tam na wszystko jest paracetamol, a jak dziecko dostanie nowy lek to od razu głupieje.
      Moja corka bierze Singulair od ponad dwóch lat. Czasem ją boli głowa. Jest genaralnie nadpobudliwa, bo bierze jeszcze wziew i Xyzal. Ale można z nią wytrzymać big_grinbig_grin
      Jednakze jest jeden odpowiedni Singulairu.
      SPIROKAST. Badziew jakich mało. Po nim właśnie córka zaczeła mieć koszmary. Nie spała, jadła za wzystkich albo wcale. Miała zmiennośc nastroju, od euforii po czarną rozpacz, bo kanapka źle zrobiona. I tego leku nie polecam.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
    • ali96 Re: Singular 04.04.12, 00:52
      U nas dokładnie to samo.Bierzemy Singular od 2 tyg.Jednym słowem tragedia.Syn jest strasznie pobudzony,drazliwy,ma problemy z zasypianiem,zachowuje sie jak po narkotykach.Jednym słowem jest nie do ogarnięcia.Tez nie wiem czy odstawiac lek czy jeszcze troche poczekac.Wizytę u alergologa mamy dopiero za miesiac.
    • alabama8 Re: Singular 04.04.12, 14:22
      forum.gazeta.pl/forum/w,578,77183337,77183337,negatywne_skutki_singulair_.html
      Tu jest rozbudowany wątek na ten temat. Wypowiadał się nawet "dystrybutor" po moich postach krytycznych i "drążeniu".
      Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych wydaje biuletyny dotyczące doniesień o działniach nieporządanych leków:
      Oto biuletyn z roku 2009:
      bip.urpl.gov.pl/system/article_attachments/attachments/97/original/Biuletyn_Nr_3_2009.pdf?1282749776
      a to fragment dotyczący Montelukastu (substancja czynna leku Singulair)
      • alabama8 Re: Singular 04.04.12, 14:24
        bip.urpl.gov.pl/system/article_attachments/attachments/97/original/Biuletyn_Nr_3_2009.pdf?1282749776
        Jeszcze raz Biuletyn.
        • ridibunda Re: Singular 05.04.12, 18:07
          Bierze trzeci rok bez żadnych skutków ubocznych.
          Ale mieliśmy przez miesiąc zamiennik - Asmenol - i była tragedia, nocne krzyki, płacze, lęki - nie zgodzę się już nigdy na żaden zamiennik, tylko oryginalny Singulair.
    • justak1 Re: Singular 07.04.12, 18:59
      podaję od kilku lat. jestem zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka