elizka77
05.02.12, 18:08
Bardzo proszę o radę bo z alergiami nigdy nie miałam doczynienia i nie wiem zupełnie z czym to się je....a mam następujący problem. Moje dziecko od września poszło do przedzkola i się zaczał zatkany nos i kaszel. W grudniu zapalenie ucha - jeden ntybiotyk, po 4 dniach po zakończeniu antybiotyku - znowu katar i zapalenie ucha i drugi antybiotyk. Potem miesiąc przerwy i teraz znowu zapalenie ucha i trzeci antybiotyk. Znowu zaczęło się zatkanym nosemi za parę dni zrobiło się zapalenie ucha. Nasza pediatra podejrzewa alergie. Wyczytałam w internecie że alergie - czyli zatkany nos - może powodować nawracające zapalenia uszu. Musimy pojść do alergologa - tylko szukam takiego dobrego sprawdzonego....bo jak już wyczytałam powinno to być coś wiecej niz danie sterydu do nosa. Steryd (Flixonase) też już zresztą brał przy podawaniu drugiego antybiotyku. Czy to może być tak że uczula go coś w przedszkolu? wcześniej takich zapaleń uszu ani zatkanego nosa wogóle nie mieliśmy.
Proszę o podzielenie się Waszymi doświadczeniami, radami i namiarami na dobrych alergologów dziecięcych. (mam pakiet w Luxmedzie - to moze tam jakiś - ale nie koniecznie, może być tez inny).
Z gory dziękuję....