18.09.12, 14:03
Z powodu zaostrzenia i rozlania zmian skórnych w okolicy ust naszego małego,udaliśmy się na wizytę do alergologa,tym razem badała go inna p.doktor i szok.Obejrzawszy go stwierdziła,że taka jest jego uroda ,zmiany natłuszczac i samo przejdzie.O testach w ogóle nie chciała słyszec,(wizyta i ewent,testy odpłatnie)jakaś paranoja co za lekarze?!
Obserwuj wątek
    • sonka_sonka Re: Załamka! 18.09.12, 14:20
      w sumie miałam taki przypadek prywatnej wizyty kiedy pani stwierdziła, ze co ja chcę przyprowadziłam jej zdrowe dziecko (!)
      oregano przykro mi, albo zrobicie prywatnie testy albo zmienicie lekarza, ja do mojej pani dr 3 razy roku jezdze 230 km, ale przynajmniej mam wsparcie i najwazniejsze dl atego lekarza jest zeby wszystkimi metodami dziecku pomóc
      przykro mi, ze musicie to przezywac, przede wszystkim dziecko
      • oregano1 Re: Załamka! 19.09.12, 18:49
        Dzięki,ale interesuje mnie też(nie jestem w temacie ,a propos Twoich doświadczeń)sposób przeprowadzenia prywatnych testów,mogę sama zlecić?,przeprowadzić odpłatnie?Lekarka 1 (poza pediatrą ,która stwierdziła,że należy je zrobić))stwierdziła ,że wyniki bedą adekwatne ,po skończeniu przez naszego malucha 3 lat,2 nie widziała takiej potrzeby,przy b.widocznych zmianach(stad załamka),wszystkie wizyty płatne.Co z pasożytami?,jakie masz zdanie na ten temat?(nie b. chce mi się w to wierzyć,w/g mnie po prostu nastąpiła "moda"na te sprawy).Przed chwilką przeczytałam o trafnosci testów "Felixa"i o Ozimku,kto zacz?,jestem zielona w w najnowszych zdobyczach,ale czy na pewno.czy to "następni" uzdrawiacze"?
        • sonka_sonka Re: Załamka! 20.09.12, 09:01
          leczymy sie prywatnie, zawsze robiłam na zlecenie lekarza różne badania bez skierowania odpłatnie, czasem Pani dawała skierowanie, ale to generalnie jak sama pacisz nie jest potrzebne
          z robalami nie miałam doświadczen, nasz Pani doktor wykluczyła u nas a poniewaz inne leczenie doprowadziło do poprawy wiec nie dorazyłam tematu, ale na pewno takie osoby na forum, ktore maja doswiadczenia i sie podziela
          czasem robiłam rozne badania kontrolne przed wizyta u lekarza alergologa [3 razy w roku] ale czasem nie zawsze były potrzebne - nigdy nie potrzebowałam skierowania - badania robie w szpitalnym laboratorium
          co do zasady najlepiej wydaje mi sie zaczac od testów z krwi, skórne po 3 roku życia, ale trzba miec pewność, że ktos to potrafi zrobic tj. dobrze nakluje, dziecku na diecie moga nie wyjsc dobrze badania tj. że jest uczulone, ale wychodzi ze jest zdrowe, badania negatywne sa wskazaniem, ze jest dobrze w tym przypadku prowadzona dieta
          moja corka ma od góry do dołu panel inhalacyjny i pokarmowy "0" - uczulona bardzo na gluten melko i wiele innych , oraz pyłkowica
          od czegos musisz zaczać, na nowinki nie zwracaj na razie uwagi, według mnie trzeba zaczac od znanych i "ogranych" rzeczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka