Dodaj do ulubionych

Neocate/Elecare/Nutramigen AA

21.03.14, 21:01
Witam,
Czy któraś z obecnych tutaj mam podaje swojemu dziecku w/w preparat?
Jestem zainteresowana wymianą doświadczeń/spostrzeżeń i opinii na ich temat, a także zasięgnięcia wszelkich porad związanych z alergią pokarmową u Waszych maluchów.
bardzo proszę o kontakt na priv: malsaj1@gazeta.pl
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marika78 Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 21.03.14, 21:18
      moje dziecko pilo przez rok Nutre AA, szczerze mowiac nie widzialam roznicy miedzy zwykla Nutra a AA, tzn nie bylo zadnej poprawy u nas jesli chodzi o AZS. Gdybym dzis jeszcze raz myslala o ktoryms z pozostalych mieszanek jakie wyliczasz sprobowalabym Neocate
      • malandra1982 Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 27.03.14, 21:33
        U nas na Nutramigenie i Nutramigenie AA nie ma zbytniej poprawy, ale synek ma ciężką alergię na wiele rzeczy (w tym też soję, sezam, gluten). Ciągłe odbijania, ulewania i bóle brzuszka -szczególnie w nocy. No i ten świąd uncertain Za kilka dni zamierzam przetestować Neocate, bo jak nie będzie poprawy to zwariujemy w domu wszyscy smile
    • 1aneta2004 Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 31.03.14, 19:03
      Podawałam elecare przez 1 rok i było super-jeśli tak można powiedzieć o alergii, niestety teraz już dziecko nie pije, więc już gorzej, z pozostałych mieszanek moje dziecko próbowało nutramigen aa-bez powodzenia, neocate-jest średnio , wolałabym elecare, ale niestety nie można teraz dostać, gdyby ktoś miał do odsprzedania chętnie odkupiłabym, bo efekty po elecare są super.
      • missseptaria Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 01.04.14, 03:41
        My zaczęliśmy od nutramingenu jak maly miał krew w kupce. Spędziliśmy miesiąc w szpitalu i nic. Jak maly dostał Nutramingen AA krew znika następnego dnia ale skora koszmar. Była dużo gorsza nic po cycku (przy mojej nie prawidłowej diecie). Jak przeszliśmy na Neocate LCP skora wyglada jak pupcia niemowlaczka. Teraz jesteśmy na Neocate Advance czyli następnym. Skora dalej piękna ale dalej nie tolerujemy prawie nic;/ jemy kilka poroduktow. A teraz to w zasadzie tylko marchewke mam pewną;/
        • malandra1982 Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 01.04.14, 10:53
          Misseptaria a proszę powiedzieć czy oprócz poprawy stanu skóry była też zmiana w zachowaniu dziecka? Chodzi mi o bóle brzuszka, ulewania, odbijania... I czy świąd był mniejszy na Neocate niż na Nutra ? Pozdrawiam smile
    • domisar Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 01.04.14, 13:38
      Moje dziecko ponad rok piło Elecare. Między 1, a 2 rokiem życia. Pierwsze 6 miesięcy na piersi, potem zwykły Nutra i od 1 rż Elecare (bo ponad pół roku zajęło nam załatwienie importu docelowego - długa historia, pełna niedouczonych medyków...). Tak czy owak dziecko miało problem z kupami - śluz i krew. Na nutrze robiła śluzowate błoto, nie wiem czy była krew, bo w tej prawie czerni nic nie było widać. Na Elecare zero śluzu, żółte - prawidłowe. Cięzko mi określić konsystencję, bo córka sporo juz jadła, gdy dostała Elecare, ale zauważalna była zmiana koloru. Jak skończyła pić Elecare, to jadła już tak wiele produktów, że mleko modyfikowane zniknęło z jej jadłospisu.

A co do samej alergii pokarmowej. Mogę tylko poradzić, aby bardzo przyłożyc się do obserwacji dziecka w trakcie rozszerzania diety. Żeby mieć pewność co dziecko może jeść, a czego nie. Jak się ustali bazę bezpiecznych pokarmów, to potem jest juz z górki wink
      • malandra1982 Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 01.04.14, 20:00
        No tak, ale jak wychwycić alergeny kiedy dziecko jest ciągle w złym stanie skóry? Mój synek ma 7 miesięcy, z czego jak skończył miesiąc były może ze dwa dni kiedy wyglądał w miarę dobrze uncertain To znacznie utrudnia obserwacje. Jedyne co wiem to dodatkowa wysypka przy spożytym alergenie, ale to też nie od razu... A w tym wieku musi coś jeść oprócz tego pseudomleka jak ja to nazywam smile
        • justjonka Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 10.04.14, 18:04
          Witam.
          Czy ktoś ma może odsprzedać 2-3 puszki mleka Elecare? Próbowaliśmy już prawie wszystkiego i zawsze kończyło się wysypką. Chętnie odkupie mleko, żeby się przekonać, czy warto załatwiać import docelowy.
          Bardzo proszę o info na maila justjonka@gmail.com

Z góry dziękuję smile
          • kasiek-kd Re: Neocate/Elecare/Nutramigen AA 02.09.18, 22:56
            jesliby ktos chciał Elecare obecnie -bo watek stary - prosze o mail:
            kasiek-kd@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka