efi1 25.09.04, 02:09 Czy rodzynki w mojej diecie mogą uczulać? Mały ma 11 tygodni i jest karmiony wyłącznie piersią. Żadne krostki się nie pojawiły, ale znacznie zwiększyło się ulewanie. Co o tym myślicie? Pozdrawiam, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: rodzynki 25.09.04, 10:08 Wszystko może uczulać, a winogrona wylatuja z diety w pierszej kolejności. Nie ma jednak reguły. Twojego synka mogą nie uczulać. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: rodzynki 25.09.04, 13:39 No i rodzynki są zazwyczaj konserwowane chemicznie(siarczan jakistam). treba by kupowac te suszone naturalnie, w sklepach eko są. Kiedy karmiłam,miałam też ochotę na słodnkie i nie wiedziłam,czym ją zaspokoić...kupowałam suszone sliwki,bez konserwantów. troche sie bałam rodzynek,ze wzgl o których pisze Kruffa.pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: rodzynki 25.09.04, 14:46 Aha! Jeszcze a propos rodzynek jako takich, ale dawanych dziecku. Dotyczy to tez innych suszonych owoców. Lekarka kazała mi podchodzić do nich ostrożnie, gdyż mogą być na nich śladowe ilości pleśni. Ja coprawda daję (suszone morele i sliwki suszone w słońcu) małej, bo to tak naprawdę jedyna słodycz jaka ma, ale ograniczyłam trochę ilośc - max 2-3 dziennie. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś