Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz Zyrtec

01.01.05, 00:41
Witam w Nowym Rokusmile
Mam pytanie do mam, których maluchy biorą Zyrtec w kroplach lub zawiesinie. Czy w jego składzie jest benzoesan sodu? Podejrzewam (na 90%), że synek jest uczulony na benzoesan sodu, a dostawał syrop Claritine (odstawiłam, bo mu sie zaczęło pogarszać), który go właśnie zawiera.
Pozdrówkismile
Obserwuj wątek
    • izado Re: Jeszcze raz Zyrtec 01.01.05, 10:39
      W składzie producent nie podaję, więc nie sądzę żeby był. Jest za octan sodu,
      sacharynian sodu, kwas octowych (co zresztą czuć na odległość) i parę innych smile

Znajomy lekarz mówił mi, ze może się zdarzyć uczulenie na jakiś lek, a po
      spróbowaniu następnego opakowania uczulenie mija, lub pojawia się jeśli
      uprzednio go nie było. Jest to związane z tym, że wiele firm komponenty do
      swoich leków sprowadza z krajów o tak watpliwej czystości i dokładności jak
      Indie czy Chiny. Wtedy w składzie leku nie ma żadnych rewelacji ale komponenty
      używane do produkcji mogą być zanieczyszczone w zależności od partii.

Pozdrawiam,
      Iza
      • lch74 Re: Jeszcze raz Zyrtec 01.01.05, 10:53
        Dzięki za odpowiedźsmile
        Podejrzewam benzoesan sodu, bo również po wapnie w syropie (zawiera ten konserwant) synkowi bardzo się pogorszyła skóra. Claritine powinno łagodzić objawy alergii lub przynajmniej nie pogarszać, a po kilkukrotnym podaniu syropu objawy dość poważnie się wzmagają. Teraz bez leku skóra wygląda o wiele lepiej.
        Pozdrówkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka