venom01 21.01.05, 18:21 PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: Czy dziecku z alergia moge podac LAKCID???? 21.01.05, 19:56 Z tego co wiem to zawiera sertawtę lub inną pochodną mleka, więc nie. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_rzym Re: Czy dziecku z alergia moge podac LAKCID???? 22.01.05, 20:47 Tak jak pisze Kruffa nośnikiem jest serwatka, więc przy diecie bezmlecznej odpada. Te same bakterie zawiera Lacidofil ale już na bezmlecznym podłożu. Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: Lacidofil ZAWIERA serwatkę 22.01.05, 22:44 Lacidofil zawiera serwatkę przepisuję z ulotki: substancje pomocnicze: kwas askorbowy, stearynian magnezu, serwatka, maltodekstryna i żelatyna. Syn przy alergii na białko mleka krowiego odchorowal Lacidofil silną biegunką i wymiotami - prawie tydzień. Podejrzewam własnie te śladowe ilości serwatki. pzdr bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Lacidofil bez SERWATKI!!!!! 25.01.05, 18:42 Czy to mozliwe? też byłam przekonana, ze zawiera serwatke, moze cos zmienili, ale mam przed soba ulotke wczoraj kupionego Lacidofilu i skład leku jest taki:"jedna kapsułka zawiera 2*10 CFU bakterii kwasu mlekowego:Lactobacillus rhamnosus 95%, Lactobacillus acidophilus 5%.Substancje pomocnicze:kwas askorbowy , stearynian magnezu, maltodekstryna, żelatyna - i nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: ja podaję Enterol - na 100% bezmleczny 25.01.05, 20:05 enterol to grzyby wiec nie zawsze jest bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: ja podaję Enterol - na 100% bezmleczny 28.01.05, 13:03 A nam przy alergii na mleko lekarz alergolog kazała podawać lacidofil ( chyba dobrze zapamietałam nazwę, takie kapsułki z białym proszkiem). Powiedziała, że nawet przy alergii na mleko, a wręcz szczególnie taki preparat jest konieczny, bo przewód pokarmowy alergika jest delikatniejszy ( ograniczona dieta). Na razie bez reakcji.Daga Odpowiedz Link Zgłoś