joln 25.02.05, 22:43 witam; chcialabym upiec ciasto mojemu dziecku i potrzebuje margaryne bezmleczna. Czy znacie taką? Jola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jovzak Re: margaryna bezmleczna 25.02.05, 23:27 Cześć, ja używam margarynę nowa, ale bezmleczne to również bona, flora i rama oliwio Odpowiedz Link Zgłoś
mamawoj Re: margaryna bezmleczna 26.02.05, 17:13 jovzak napisała: > Cześć, ja używam margarynę nowa, ale bezmleczne to również bona, flora i rama > oliwio Flora i rama oliwio mają w skłedzie mleko!!!!! Nie pamiętam czy to było laktoza czy serwatka, ale w każdym razie nie są to margaryny bezmleczne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: margaryna bezmleczna 26.02.05, 17:39 mamawoj napisała: > Flora i rama oliwio mają w skłedzie mleko!!!!! Nie pamiętam czy to było laktoza Z ciekawosci, co w skladzie Flory wskazuje na mleko (IMO nic), bo producent na opakowaniu napisal - "Moze byc spozywana przez osoby ze skaza bialkowa i nietolerancja laktozy" Sklad ponizej: - oleje i tluszcze roslinne, - woda - emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tluszczowych, lecytyna) - sól (0.2%) - regulator kwasowości (kwas cytrynowy) - aromat identyczny z naturalnym - barwniki naturalne (annatto i kurkumina) - substancje wzbogacające: witaminy A, D3, E Odpowiedz Link Zgłoś
monaluiza Re: margaryna bezmleczna 26.02.05, 18:56 joln napisała: > witam; > chcialabym upiec ciasto mojemu dziecku i potrzebuje margaryne bezmleczna. Czy > znacie taką? A dlaczego drogie mamy tak się upieracie przy margarynie, która jak wiadomo nie jest produktem zdrowym dla dziecka czy też dorosłych ? Czy nie można użyć oliwy lub po prostu smalcu ? W tych tłuszczach nie ma białka i są znacznie zdrowsze. Mona Odpowiedz Link Zgłoś