Dodaj do ulubionych

topialyse SVR - ale skucha!!!

09.09.05, 11:25
kupiłam dla mego dziecka mleczko topialyse SVR - 500 ml, "wybuliłam" 70 zł z
nadzieją, że pomoże, albo chociaż trochę poprawi stan suchej i swędzącej
skóry. Mocno się zdziwiłam, bo nie dość, że tak przez wszystkich chwalony
specyfik nie pomógł to jeszcze zaszkodził w naszym przypadku. A były 3
podejścia w stosowaniu, aby wykluczyć ewentualną pomyłkę z alergenem
pokarmowym. Nie. To SVR podrażniał !!!. Już więcej nie kupię.
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 09.09.05, 11:28
      Dlatego kruffa zawsze radzi wziasc probki z apteki.
      K.
    • kruffa Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 09.09.05, 11:52
      Niestety - jak to mówi zawsze nasza alergolog jak daje receptę na jakąkolwiek
      maść robioną "do wypróbowania". Z gotowymi jest to samo.
      Physiogel - dla znajomu bardzo ciężkich atopików jest ok, a moją córkę silnie
      podrażniał.
      Właśnie dlatego nauczyłam się brać próbki, bo miałam dość rozdawania kremów i
      mydeł po znajomych i rodzinie.
      A mleczko spróbuj sprzadać.

Kruffa
    • patyska Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 09.09.05, 11:57
      u nas jakos "ida" wink ale zachycona wybitnie nie jestem
    • maj55 Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 09.09.05, 14:56
      u nas to samo, Maja płacze po posmarowaniu i tylko po tym. Na inne specyfiki
      nie reaguje. A poprawy jak nie było tak nie ma.
      co do próbek, aptekarka powiedziała że svr nie ma próbek
      • kruffa Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 09.09.05, 14:59
        Ma próbki - wielokrotnie je brałam, bo używam ich w delegacjach, żeby nie
        taszczyć całych opakowań.

Kruffa
        • barbarasan Polecam Stelatopie i zwykla masc cholesterolowa 09.09.05, 15:24
          Ja tez nie bylam zachwycona SVR.
          Za to na Anie swietnie dziala krem StelAtopia z Mustelii. Kosztuje ok. 65-70 zl
          za wielka tubke (200ml), a jest dosc wydajny. No i nadaje sie tez do buzi.Ale
          oczywiscie najpierw polecam probki.
          Jak go nie mialam, to smarowalam Anie zwykla mascia cholesterolowa (bez dodatku
          witaminy A i nie-daj-Boze hydrocortizonu), taka za 5 zl z apteki.
          Pozdrawiam!
          Basia
    • kerstink Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 12.09.05, 08:23
      Ostatnio nie smaruje dzieci z czego sie bardzo ciesze, skora miecutka jak
      niemowleca pupa ... Natomiast dla siebie zamiast dlugo uzywanego Xerialine 500
      odkrylam Avene Trixera.
      K.
      • alabama8 Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 13.09.05, 12:41
        Dziewczyny nie szalejcie,
        ja też już wszystko wypróbowałam na swoim potomku, dopiero w zeszłym miesiącu
        trafiliśmy na 2 tygodnie do szpitala Dermatologicznego na ul.Leszno (wawa) i
        tam do smarowania dzieciaków używają Maści cholesterolowej pół na pół z wodą.
        Substancja ma konsystencję lekkiego kremu, tak jak topialyse SVR. Z mojego
        syna "wiórka" którego skórę zbierałam co rano szufelką spod łóżka udało się
        tym specyfikiem całkiem nieżle wygładzić. Świąd pozostał straszny ale już przy
        drapaniu nie odrywa płatów suchej skóry.
        Smaruje się dzieciaka jak kanapkę, tak że krem widać na skórze, zatłuszcza to
        ubrania strasznie ale efekt super.
        • fiola1 Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 28.10.05, 09:10
          kurcze ja kupilam za rada lekarza krem svr topialyse i nic nie pomogl a na buzi
          wyskoczyly krostki!
    • mamadana Re: Do marticca 15.09.05, 10:19
      czy możesz napisać jak objawiła się ta nietolerancja na krem Topialyse? Czy
      zmiany na skórze przypominały alergię pokarmową? Zaczełam mojej córce podawać
      kaszkę kukurydzianą i smarować ją Topialyse. I nie wiem co się stało, bo na
      skóra znów jest w suchych plackach, a po posmarowaniu kremem dziecko płakało i
      drapało się. I nie wiem czy ten krem mógł spowodować małą wysypkę i te suche
      placki czy to kaszka tak zadziałała. Już nic nie wiem, chyba się załamię.
      • kejt130 SVR 15.09.05, 11:43
        Kiedyś używaliśmy Topialyse ponad rok i był ok., jakiś czas temu zmienili
        skład, nawet zapach jest dużo gorszy. Zmieniłam na SVR Xerialine 500 i jest ok.
        • kasia_de Re: SVR 15.09.05, 16:30
          ostatnio pani w aptece mi powiedziała, że SVR przestaje produkować Xerialine
          500, będzie tylko topialyse... Ciekawe czy to prawda? Topialyse nie próbowałam,
          ale u nas xerialine jest ok
          • annulak Re: SVR 18.09.05, 14:31
            My mialysmy go bardzo krotko(nie zdarzylam sprawdzic,czy pomoze skorze),poniewaz
            mial za silny i meczacy zapach.Mala miala po posmarowaniu odruch
            wymiotny.Pozbylam sie go.
    • asiek50 Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 27.09.05, 15:21
      Kąpię mojego synka (3,5 mies.) w oliwie z oliwek, a na drugi dzień smaruje całe
      ciałko płynną parafiną. Tylko to mu pomogło. Już po kilku dniach był wyraźny
      efekt!
      • marticca Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 27.10.05, 12:27
        hej dziewczyny całkiem zapomniałam o tym wątku.
        odpowiadam na pytanie czym objawiała się reakcja skóry na SVR.
        Skóra po zastosowaniu tego kosmetyku stawała się mocno czerwona (plamy)i
        swędząca, co pociągało za sobą oczywiście płacz i niepokój mojej córci.
        • mamadana Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 28.10.05, 08:57
          a ja przekonalam sie do tego kosmetyku! dalam mu druga szanse. Podraznienia
          wystepowaly gdy potraktowalam nim zaczerwieniona skore dziecka, natomiast na
          skore zaleczona nadaje sie swietnie. Corka miala jedwabiste cialko po nasmarowaniu.
    • joasiamiko Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 06.04.18, 14:45
      jeżeli chodzi o dobre nawilżanie to ja polecam acnerose, niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy jest on odpowiedni dla dzieci, radziłabym to skonsultować z lekarzem.
    • zielona299 Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 21.05.18, 13:43
      mnie SVR też podrażnił sad więc co dopiero biednego dzieciaczka. Ja stosuję teraz Acnerose, nie nie powiem czy on jest dobry dla dzieci. Chociaż skład ma naturalny.. ale upewnij się, że maluch nie jest uczulony na żaden składnik
      • albi_na Re: topialyse SVR - ale skucha!!! 04.07.18, 13:32
        znam ten krem. Ale używa go moja dorosła już siostra. Dla dzieci - hmm nie koniecznie ale mogę się mylić. Trzeba zapytać pediatry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka