magda1104 09.11.05, 22:57 Jeśli podajecie dzieciom mandarynki, to obieracie cząsteczki z białych skórek? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: Mandarynki 10.11.05, 06:21 ALERGIKOM NIE PODAJE SIĘ CYTRUSÓW!!!! Po pierwsze cytrusy nie nadają się dla alergików, po drugie chemia którą są pryskane. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Mandarynki 12.11.05, 17:38 Bez przesady, kiedyś przecież można spróbować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Mandarynki 12.11.05, 19:57 moje dziecko wcina mandarynki, banany, pomarańcze i inne cytrusy, ale .... ma za to silną alergię na jabłko i wiele "bezpiecznych" produktów. Uważam, nie można od razu z góry założyć, że coś uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Mandarynki 12.11.05, 21:00 rok temu obieralam....teraz, po półrocznej przerwie, odkąd zaczęłam podawać ponownie mandarynki nie obieram.......wolę nie przezwyczajać.........bo w przedszkolu nikt mu nie ich obierze..........przed podaniem przelewam mandarynki dokładnie wrzątkiem............ Odpowiedz Link Zgłoś
considerable Re: Mandarynki 14.11.05, 11:34 hej, moja cork ajest al;ergikiem, nie je pomaranczy, cytryn, a mandarynki tak. nie obieram ich z bialych blonek. Odpowiedz Link Zgłoś