Dodaj do ulubionych

suche plamy

02.12.05, 13:28
Jak długo po odstawieniu uczulającego produktu mogą schodzić suche plamy z nóg?
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: suche plamy 02.12.05, 17:11
      czasami i kilka miesięcy - skóra musi się zregenerować.

Kruffa
    • nowajulka Re: suche plamy 02.12.05, 21:10
      3 miesiące to max okres, po którym zmiany powinny zjesć.....i dotyczy on
      glutenu...po wykluczeniu innych alergenów zmiany znikają
      szybciej........przykładowo ciemieniucha u synka zniknęła bodajże w ciągu kilku
      dni,.
      • qcharzowa Re: suche plamy 02.12.05, 21:51
        u nas też różnie, suche plamy zostawiły na nóżkach białe miejsca, jakby
        nieopalone, jak jakiś produkt uczuli córkę, to na tych plamkach pojawiają się
        jakby krostki czerwone. Znikają różnie, po 2 dniach coraz mniej ich jest, jeśli
        nie jem tego uczulającego produktu. Odkryłam, że robiona na zamówienie na
        receptę w aptece maść cholesterolowa przyspiesza i to bardzo, gojenie, plamy
        nie są suche, bardzo ładnie się goją.
        • fufulady Re: suche plamy 03.12.05, 00:47
          czy to naprawde trzeba tak dlugo czekac na rezultaty, ja poki co podejrzewam
          alergie, dlatego kazano mi wykluczyc najpierw mleko a potem inne produkty
          mleczne jezeli nie bedzie poprawy, to ile bedzie trwal ten eksperyment-pomocy
          • kruffa Re: suche plamy 03.12.05, 07:53
            U mojej córki pierwszym objawem alergii była sucha skóra na jednej kostce nogi.
            I ta skóra wygoiła się chyba prawie po 2 latach, tylko, ze u nas alergia się
            koszmarnie pogłębiła przez pierwsze 6 m-cy.
            Mi też lekarka poleciła wykluczyć wtedy nabiał, ale nie wspomniała o całej
            reszcie produktów.
            Ja bym wykluczyła nabiał najpierw na 2-3 tygodnie - i zoabaczyła co będzie.
            Pamiętaj, że pochodne mleka znajdują się w bułkach, częsci pieczywa, wedlinach,
            większości margaryn itd. Musisz dokładnie czytac etykiety.
            Jeśli pojawią się jakiekolwiek dalsze objawy - przejśc na dietę.

Kruffa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka