Dodaj do ulubionych

Nutramigen czy Bebilon Pepti

06.04.06, 12:40
Doswiadczone mamuski! Mam synka 4-mcznego z AZS i poniewaz wybierm sie do
pracy niebawe chce go przyzwyczaic do smaku tego mleka, ktory z nich jest
bardziej "zjadliwy"? Czy oba sa podobne w smaku?
Obserwuj wątek
    • malgos_wo Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 12:45
      Bebilon pepti jest okropny w smaku a poza tym dla mnie śmierdzi brrrrrrr (co za
      paskudztwa muszą jeść te dzieci)ale i tak podobno jest bardziej zjadliwy od
      nutramigenu. My jesteśmy na bebilonie pepti,na poczatku toczylismy z nim
      prawdziwą "walkę" smile a dziś jest już ok. Mały je i zapomniał już że na początku
      był taki niedobry...
      • annz1 Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 12:50
        My mamy nutramigen i jest wstrętny i mała nie chciała go pić a ja jej
        specjalnie nie zmuszałam. Ale jak czytam inne posty to mamy twierdza że dzieci
        sie przyzwyczajaja i piją wiec powodzenia. Moja pediatra twierdzi ze pepti jest
        smaczniejsze.
        • ewa_sk Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 13:00
          My pijemy BP, ja musiałam przyzwyczaić do niego 1,5 roczne dziecko (była na
          piersi) i wydawało mi sie to nierealne. Potrzebowałam na to tylko 3 dni. Bardzo
          szybko sie przyzwyczaiła i teraz sama za mna chodzi i woła mliczko mliczko.
          • 1970agat Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 14:26
            My pijemy BP - tzn. w czystej formie nie ale robimy na nim kaszkę ryzowa -
            samym niestety pluje na odleglość.
            Pozostaje jeszcze ewntualnie mleczko sojowe (jesli dziecka nie uczula). Ponoć
            smaczniejsze niz BP i nutramgen.
    • elag3 Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 15:25
      miałam ten sam problem. Wybrałam BP bo niby bardziej zjadliwy ale jak pierwszy
      raz dałam go dziecku w czystej formie to dziecię się oflagowało STRAJK GŁODOWY
      na cały dzień. Odczekałam więc trochę i zaczęlam mieszać mleczko z piersi z BP.
      Proporcję zmieniałam powolutku i w sumie zajęło mi 3tyg dojście do czystej
      postaci. Mały nawet się nie zorientował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka