giorgia5 06.04.06, 12:40 Doswiadczone mamuski! Mam synka 4-mcznego z AZS i poniewaz wybierm sie do pracy niebawe chce go przyzwyczaic do smaku tego mleka, ktory z nich jest bardziej "zjadliwy"? Czy oba sa podobne w smaku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgos_wo Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 12:45 Bebilon pepti jest okropny w smaku a poza tym dla mnie śmierdzi brrrrrrr (co za paskudztwa muszą jeść te dzieci)ale i tak podobno jest bardziej zjadliwy od nutramigenu. My jesteśmy na bebilonie pepti,na poczatku toczylismy z nim prawdziwą "walkę" a dziś jest już ok. Mały je i zapomniał już że na początku był taki niedobry... Odpowiedz Link Zgłoś
annz1 Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 12:50 My mamy nutramigen i jest wstrętny i mała nie chciała go pić a ja jej specjalnie nie zmuszałam. Ale jak czytam inne posty to mamy twierdza że dzieci sie przyzwyczajaja i piją wiec powodzenia. Moja pediatra twierdzi ze pepti jest smaczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_sk Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 13:00 My pijemy BP, ja musiałam przyzwyczaić do niego 1,5 roczne dziecko (była na piersi) i wydawało mi sie to nierealne. Potrzebowałam na to tylko 3 dni. Bardzo szybko sie przyzwyczaiła i teraz sama za mna chodzi i woła mliczko mliczko. Odpowiedz Link Zgłoś
1970agat Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 14:26 My pijemy BP - tzn. w czystej formie nie ale robimy na nim kaszkę ryzowa - samym niestety pluje na odleglość. Pozostaje jeszcze ewntualnie mleczko sojowe (jesli dziecka nie uczula). Ponoć smaczniejsze niz BP i nutramgen. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 06.04.06, 15:25 miałam ten sam problem. Wybrałam BP bo niby bardziej zjadliwy ale jak pierwszy raz dałam go dziecku w czystej formie to dziecię się oflagowało STRAJK GŁODOWY na cały dzień. Odczekałam więc trochę i zaczęlam mieszać mleczko z piersi z BP. Proporcję zmieniałam powolutku i w sumie zajęło mi 3tyg dojście do czystej postaci. Mały nawet się nie zorientował. Odpowiedz Link Zgłoś