Dodaj do ulubionych

odstawienie zyrtecu

28.09.06, 13:10
odstawilam, 3 tygodnie temu, po 2 i pol roku brania ( he, brzmi to jak wyznanie narkomana wink) no i nie
wiem na co mam tak naprawde zwracac uwage. skora bez zmian, a moze i lepiej procz tego DH, uklad
pokarmowy tez, zdecydowanie czesciej kicha i ma "cos" w nosku czasem. to co? znow dawac? prosze
mamy, ktore odstawily zyrtec o podpowiedzi. dzieki.
Obserwuj wątek
    • babsee Re: odstawienie zyrtecu 28.09.06, 13:57
      Ja dawalam córci Zyrtec 3,5 miesiąca wiecnie doradze...Dawalam na
      nadreaktywnośc oskrzeli(przewlekly kaszel spowodowany grzybica a trwający 8
      miesięcy)Bardzo sie balam odstawić ze kaszel wroci ale nie wrocil.Ale byc moze
      u was to reakca na to,ze nie dostaje po prostu juz histaminowych?Moze tak ma
      byc?Ja bym chyba poczekala.nie wiem czy b.zle sie moze skonczyc?czyli na
      przyklad zapaścią?czy tylko katrem, skornymi problemami itp?Jesli to drugie to
      bym czekala.Mysle ze organizm potzrebuje troche czasu by na nowo nauczyc sie
      pracować.
    • agata9991 Re: odstawienie zyrtecu 28.09.06, 16:06
      odstawialismy w zeszlym roku w sierpniu przed testami, na początku myslałam, że
      nie doczekamy do testów, bo skóra strasznie sie pogorszyła,a nie mozna było
      zadnych maści, na testach alergolog powiedziała, że poczekamy wyleczymy skórę i
      zobaczymy, no i wyleczyłyśmy skórę i do Zyrtecu już nie wróciłysmy aż do
      wiosny-brzozy. A nie, dawałam potem jeszcze we wrześniu przez 2 tyg., bylismy na
      wczasach na Majorce i tam całe 2 tygodnie katar, po powrocie, katar momentalnie
      zniknął, więc zyrtec odstawiłam. w tym roku po ciężkiej wiosnie i lecie, na
      razie jeszcze nie odstawiamy, czekamy do listopada-grudnia, potem znów testy,
      zobaczymy...
      W kwestii powrotu najlepiej poradź się waszej babki...
      • asia_nie Re: odstawienie zyrtecu 29.09.06, 08:46
        Helou Patysko; my odstawilismy w poniedzialek (po 2 latach brania) po wizycie i
        sugestii alergo wiec jeszcze nic nie widac (ani nie slychac), jak tylko cos sie
        zacznie dziac to poinformuje.

pozdr
        J&K

------------------------------
        Quand le doigt montre le ciel,
        l'imbécile regarde le doigt.
        • portoo Re: odstawienie zyrtecu 29.09.06, 08:55
          Z tym samym dylematem żyję ostatnio. Odstawiłam zyrtec po 3,5 roku. Córka ma
          typowy AZS, nie ma objawów oddechowych. Jednak ma alergię pokarmowa i rownież
          wziewną. Reaguje tylko i wyłącznie skórą. W miedzyczasie były inne antyhistaminy
          zamiennie z zyrtekiem albo jednocześnie.
          Teraz nastapiła poprawa na tyle w wyglądzie skóry,że odstawiłam i nie widze
          żadnej różnicy. Zreszta na ewntualne napady świądu i tak lepiej sobie radzi u
          niej clemastinum albo hydroksyzyna.
          Mimo moich obserwacji lekarze upierali się przy zyrtecu. Nie wiem czy dobrze
          robie odstawiając... sad Zdaję sie wiec na swoją intuicje, obym tylko nie załowała sad
    • benitaa2 Re: odstawienie zyrtecu 29.09.06, 10:12
      Odstawiłam Zyrtec dziecku po 2 latach brania (lekka alergia pokarmowa).
      Lekarz przepisuje mu go gdy ma chorobę na tle alergicznym-dlatego chodzę do
      alergologa,pulmonologa i pediatry w jednej osobie.wtedy zaczyna brać w trakcie
      choroby i kontynuuje przez 10 dni więc całkowicie się od zyrtecu nie
      uwolniliśmy...
      • patyska Re: odstawienie zyrtecu 29.09.06, 10:19
        dzieki dziewczyny. najwiekszym problemem po odstawieniu zyrtecu jest pojawiajaca sie i zanikajaca lekka
        chrypka. za miesiac mamy wizyte u dr Z., a do tej pory postaram sie nie dawac tego zyrtecu (w koncu na
        jej prosbe go odstawilismy), obejrzy Jeremiego to powie co dalej robic, ale obawiam sie, ze pewnie tak jak
        benitaa2 bedziemy go brac w razie infekcji na tle alergicznym.
        • asia_nie Re: odstawienie zyrtecu 29.09.06, 10:57
          Tak wlasnie powiedziala nasza alergo; w przypadku pojawienia sie objawow
          infekcji wlaczyc zyrtec, jesli przerwy miedzy objawami beda krotkie
          (odpukac!!!) wrocic do ciaglego stosowania.

pozdr
          J&K

------------------------------
          Quand le doigt montre le ciel,
          l'imbécile regarde le doigt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka