emila25 19.10.06, 14:56 Czy mogę podawac mojemu synkowi 4.5 letniemu bułkę kajzerkę? Jest On na diecie bezmlecznej, czy w bułce jest mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-lis Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:00 nie słyszałam - bułki są robione na wodzie, natomiast do chleba często dodają różne polepszacze na bazie mleka. Żeby mieć pewność co mieści się w kajzerce trzebaby zapytać bezpośrednio w piekarni... dobrej bo w złej o keratyninie nie poinformują Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:15 w większości pieczywa ze zwykłego sklepu jest nabiał a także pełno niezdrowych dodatków ulepszacze etc Zresztą ten wiek to dla dziecka alergicznego również za wcześnie na gluten! Odpowiedz Link Zgłoś
emila25 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:24 On ma 4,5 lat, hmm...to co ja mam mu dawac? Upiekłam bułeczki ale mu nie smakuja , Może Ktoś ma przepis na dobre kajzerki ( muszą byc podobne w smaku do tych ze sklepu)? ratujcie bo mi dziecko schudnie... Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:33 SORRY!!!!!!!!!!!!!!! myślałam, ze 4,5 miesiąca A nie masz dostępu do pieczywa ze Stanisławowskiej? Teraz też inne firmy robią pieczywo bezmleczne... Moim zdaniem możesz spróbować, tylko najlepiej z pewnego źródła Odpowiedz Link Zgłoś
emfj Re: bułka kajzerka 20.10.06, 09:07 To jest piekarnia w Warszawie, jej produkty możesz dostać w sklepach eko. jest to pieczywo z mąk ekologicznych, nie zawierajace zadnych dodatków, na zakwasie. Tylko ze to nie będzie bułka w 100% jak kajzerka ze skelpu. Bułki żytnie ze Stan. to bardziej jak grahamka. Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 19:10 Kajzerki przynajmniejk te które pałaszował jak do tej pory mój mały /5,5 /sa bez mleka.Za to chleby często je mają, ale tez czesto mają napis"chlenb na mleku". A co do sprzedawców to juz nie raz przekonałam się że oni nie wiedza co sprzedaja. Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 19:11 A cha, ale nie polecam chałek i rogali paczków i drozrdzówek bo na bank są na mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: bułka kajzerka 20.10.06, 11:05 Jeśli nie masz zaufania do bułek to podawaj chleb, na dużych bochenkach jest zawsze napisany skład (woda, mąka, sól, drożdże na przykład). Wiem jak kuszące dla alergika jest zjedzenie na spacerze gorącej buły prosto z półki sklepowej albo kuszącego rogalika. Jak się po tym dobrze czuje, to dlaczeog nie. Odpowiedz Link Zgłoś