Dodaj do ulubionych

bułka kajzerka

19.10.06, 14:56
Czy mogę podawac mojemu synkowi 4.5 letniemu bułkę kajzerkę? Jest On na
diecie bezmlecznej, czy w bułce jest mleko?
Obserwuj wątek
    • magda-lis Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:00
      nie słyszałam - bułki są robione na wodzie, natomiast do chleba często dodają
      różne polepszacze na bazie mleka. Żeby mieć pewność co mieści się w kajzerce
      trzebaby zapytać bezpośrednio w piekarni... dobrej bo w złej o keratyninie nie
      poinformują sad
    • emfj Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:15
      w większości pieczywa ze zwykłego sklepu jest nabiał a także pełno niezdrowych
      dodatków ulepszacze etc
      Zresztą ten wiek to dla dziecka alergicznego również za wcześnie na gluten!
      • emila25 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:24
        On ma 4,5 lat, hmm...to co ja mam mu dawac? Upiekłam bułeczki ale mu nie
        smakuja , Może Ktoś ma przepis na dobre kajzerki ( muszą byc podobne w smaku do
        tych ze sklepu)?
        ratujcie bo mi dziecko schudnie...
        • emfj Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:33
          SORRY!!!!!!!!!!!!!!! myślałam, ze 4,5 miesiąca sad

A nie masz dostępu do pieczywa ze Stanisławowskiej? Teraz też inne firmy robią
          pieczywo bezmleczne... Moim zdaniem możesz spróbować, tylko najlepiej z pewnego
          źródła
          • emila25 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 15:37
            to jest piekarnia? w Warszawie jest?
            • emfj Re: bułka kajzerka 20.10.06, 09:07
              To jest piekarnia w Warszawie, jej produkty możesz dostać w sklepach eko. jest
              to pieczywo z mąk ekologicznych, nie zawierajace zadnych dodatków, na zakwasie.
              Tylko ze to nie będzie bułka w 100% jak kajzerka ze skelpu. Bułki żytnie ze
              Stan. to bardziej jak grahamka.
    • marki0 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 19:10
      Kajzerki przynajmniejk te które pałaszował jak do tej pory mój mały /5,5 /sa bez
      mleka.Za to chleby często je mają, ale tez czesto mają napis"chlenb na mleku". A
      co do sprzedawców to juz nie raz przekonałam się że oni nie wiedza co sprzedaja.
    • marki0 Re: bułka kajzerka 19.10.06, 19:11
      A cha, ale nie polecam chałek i rogali paczków i drozrdzówek bo na bank są na mleku.
    • ana256 Re: bułka kajzerka 20.10.06, 00:03
      A dlaczego Twoje dziecko chudnie?
    • alabama8 Re: bułka kajzerka 20.10.06, 11:05
      Jeśli nie masz zaufania do bułek to podawaj chleb, na dużych bochenkach jest
      zawsze napisany skład (woda, mąka, sól, drożdże na przykład).
      Wiem jak kuszące dla alergika jest zjedzenie na spacerze gorącej buły prosto z
      półki sklepowej albo kuszącego rogalika. Jak się po tym dobrze czuje, to
      dlaczeog nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka