aniaolak25 21.03.07, 14:30 czy ktoś zna jakieś przepisy bo mała jak tylko widzi w reklamach jakieś ciasteczka to płacze i woła żeby jej dać, no więc pomyślałam sobie że może ktoś robił swoim dzieciom coś takiego. Będę wdzięczna za przepis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: przepis ciasteczka dla dziecka z candidą 21.03.07, 15:16 A może jeść mąki razowe glutenowe? Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolak25 Re: przepis ciasteczka dla dziecka z candidą 21.03.07, 15:38 z mąki to może jeść żytnią orkiszową,mąke ryżową i chyba kukurydzianą ale co do tej ostatniej nie jestem pewna może ktoś mnie poprawi ale napewno nie może jeść mąki z glutenem a napewno musi wystrzegać się cukru Wiem że Ty Kruffa jesteś tu ekspertem jeśli chodzi o przepisy i mam nadzieję że może dla dzieci z candidą też masz w zanadrzu jakiś przepis(bardzo będę wdzięczna) Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: przepis ciasteczka dla dziecka z candidą 21.03.07, 15:45 Coś się nie zgadza, bo gdyby nie mogło mąk glutenowych nie mogłoby żyta i orkiszu. Ostatnio kupowałam ciastka razowe bez cukru i sa naprawdę smaczne. tutaj masz 2 rodzaje: www.malwa.org.pl/produkty_bio.htm i produkty tej firmy: tast.pl/?id=42fc63308ad68&g=440d42e41fbd6 O tak specjalnych przepisach nie mam niestety pojęcia, bo moje dzieci mają tylko problemy alergiczne. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
katis1 Do Kruffy 21.03.07, 17:35 A gdzie można kupić te ciasteczka, szczególnie te pierwsze, bo z tej drugiej strony to nie wiem jakie, ale te razowe jabłkowe z cynamonem to mi sie podobają i chciałabym je kupić .Gdzieś w internecie można je dostać? Bo ja mieszkam w takiej małej dziurze, że w sklepach to napewno nigdzie takich nie dostanę.A czy te ciastka mają w skladzie pszenicę? Bo my pszenicy nie tolerujemy niestety(( Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: przepis ciasteczka dla dziecka z candidą 21.03.07, 20:09 Kruffa grzebnij tutaj www.orkisz.com gosc pisze, ze orkisz, ryz i kukurydza nie zawieraja glutenu Gdzie to o orkiszu jest oczywista bzdura. co do przepisu może to nie ciastka, ale coś zblizonego różne ziarenka ugotować (miałam czarny ryż, jagły, quinoa, kaszę gryczaną, amarantus) z czego cześć należy mocniej rozgotować dodałam pestek dyniowo-słonecznikowych kawałeczki imbiru, stewię i odrobinę cynamonu plus 2jajka przepiórcze+2żóltka oleje różnorakie na wysmarowaną blaszkę i do piekarnika 170st ok.40min wychodzi "ciasto" do pokrojenia na kawałki Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: przepis ciasteczka dla dziecka z candidą 21.03.07, 20:33 Muszę spróbować ) A z tym brakiem glutenu w orkiszu rzeczywiście przesadzili ) A ciastka kupuję na: www.ekosfera.pl Jak się kończą to znikają na chwilkę z oferty, więc trzeba do nich napisać. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś