kerstink Re: Mlaskanie 09.04.08, 09:09 Nie jest to typowa oznaka alergii Moze ma po prostu sucho w buzi, moze sucho jest w pokoju ? Szukalabym raczej taka przyczyne. Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Mlaskanie 09.04.08, 16:41 sprawdź, czy nie ma pleśniawek lub innych zmian grzybicznych. A ulewa mu się ... może to kwestia żołądka (refluks?) Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: Mlaskanie 09.04.08, 18:34 Nie ma zmian grzybiczych, niewiem co to pleśniawki, w pokoju nie jest sucho, mieszkamy w starym budownictwie,może faktycznie refluks? nie mam juz siły, jestem wyczerpana, chodzę z nim codziennie na rehabilitację ponieważ ma kaczy chód i też niewiadomo dlaczego, jest tyle pytań a Ci lekarze to niewiem jak kończą studia Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Mlaskanie 09.04.08, 22:01 mnie w nocy piecze cała jama ustna, moje dziecko też chyba ma ten problem, bo jak się obudzi, to krzyczy pić - ale my mamy stwierdzoną alergię na pyłki. Wcześniej lekarz twierdził, że może za dużo pijemy soków. może mu ścieka z noska, a Ty nie widzisz tego, bo leci na gardło, a może rzeczywiście jest za sucho (niekoniecznie w domu, ale na rehablilitacji - za duśo kurzu?) Wiem, że to trudno, ale postaraj się zwrócić uwagę na otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: Mlaskanie 10.04.08, 18:21 @9kwietnia idziemy na test na alergię... a na rehabilitacjach napewno za dużo kurzu, bo mały ciągle kicha.a po przebudzeniu faktycznie chce mu się pić, jutro odbieramy też wyniki na niedoczynność tarczycy, oby wszystko było ok... Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: Mlaskanie 11.04.08, 22:42 Odebralismy wyniki na tsh i wapń i super jest ok, ale w nocy nadal mlaska a czasem nawet zakaszle, każde zakasłanie to u mnie stres, czy Wy też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Mlaskanie 12.04.08, 15:46 U nas jest katar alergiczny (lekarka go nazwała zanosowym), który polega na tym, że zamiast z nosa, śluz leci go gardła. W ten sposób jest bardzo podrażnione gardło i dodatkowo wysuszone. Wtedy się strasznie chce pić. Ostatnio mi kuzynka poleciła GLOSAL - to jest taki marimer do gardła i jest trochę lepiej. Można nim pryskać kilka razy dziennie i jest polecany właśnie przy alergiach, i innych dolegliwościach powodujących suchość w ustach. Jeszcze warto zrobić badania pod kątem pasożytów, jeżeli dawno nie robiliście. Odpowiedz Link Zgłoś
fabianekk Re: Mlaskanie 12.04.08, 17:09 Właśnie wczoraj wpuściłam mu w nocy glosal, naprawdę jest super, przypomniałam sobie że go mam już jakiś czas, stosowałam kiedyś jak miał podrażnione gardło po kaszlu, bardzo dobrze też się sprawdza witamina a + E, mały uwielbia ją rozgryzać ,no ale najlepiej byłoby poprostu dziecko wyleczyć, ale jak wiadomo lekarze leczą ostatni, Fabio wczoraj nawet zakasłał 3 razy za nim zasnął, ale na szczęście przespał całą noc, czasem kilka dni mlaska a potem kaszel nocny się pojawia, pod koniec kwietnia testybędzie miał i ciekawe czy coś konkretnego powie alergolog, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś