18.11.03, 12:41
Drogie mamusie, czy możecie powiedzieć mi coś na temat tego kremu (Elidel),
tzn., czy działa, czy warto go kupić, bo niestety jest dość drogi!? Czy
któraś z Was go używała? Pani dermatolog zapisała go mojej 14 miesięcznej
córeczce do buzi, na której ma krostki i zarzekała, że ten specyfik pomoże.
Zaniepokoił mnie jednak fakt, że pani dr kazała przynieść opakowanie po tym
kremie i wtedy dostanę drugi krem gratis od producenta, to taka promocja
podobno. Zastanawiam się , czy warto go kupić, czy może pani dr ma jakiś
interes w zapisywaniu tego kremu pacjntom?

Obserwuj wątek
    • mamaniki1 Re: Elidel-?? 18.11.03, 15:23
      Podobno działa i nie ma sterydów i właściwie już miałam go kupić... Podobno 1
      opakowanie można dostać bez recepty. Wysłałam męża do apteki i tak przeczytał
      w kompendium leków, że nie można przy stosowaniu wystawiać dziecka na
      jakiekolwiek promienie UV, bo może w przyszłości spowodować raka skóry. I...
      nie kupił. Jak wiadomo nawet w pochmurny dzień promieniowanie UV jest.
      Moja córeczka ma 2 latka i nigdy nie smarowałam jej sterydami i nie będę
      również niczym, co może mieć tak poważne skutki uboczne w przyszłości.
      Najważniejsze to znaleźć przyczynę allergii, samo smarowanie nie pomoże, no
      może najwyżej na chwilę.
      pozdrawiam
      • mgurniak Re: Elidel-?? 19.11.03, 07:34
        i znowu panika..... jesli ktos nigdy nie musial uzywac masci ze sterydami to
        znaczy ze jego dziecko nie ma ciezkiego AZS.Ten kto wie jak jego dziecko wyje,
        drapie sie do krwi, cialko jego wyglada jakby poparzone zelazkiem i musi
        stosowac sterydy jest zadowolony ze NARESZCIE jest mozliwosc kupienia kremu
        dzialajacego szybko i skutecznie BEZ STERYDÓW.Moj synek juz od kwietnia
        smarowany jest elidelem masc jest rewelacyjna choc droga.....ja bylam w
        programie gdzie masc te dostawalam przez pol roku za darmo w ramach testów i
        mozliwosci wprowadzenia tego specyfiku do Polski.Jesli Twoja lekarka ma taka
        mozliwosc, ze dostaniesz tubke gratis to sie nie zastanawiaj.Jak stwierdzisz ze
        masc jest zła to ta druga tubke odsprzedasz ktorejs z nas i tak duzo nie
        starcisz.Ale gwarantuje Ci nie bedziesz nie zadowolona.
    • mamaniki1 Re: Elidel-?? 19.11.03, 12:31
      Chciałabym dodać coś do swojej poprzedniej wypowiedzi: jeśli są to tylko
      krostki na buzi (tak ja napisałaś) i mała ich nie rozdrapuje, to może lepiej
      spróbować maści robionej (cholesterolowej - każdy pediatra ją zna, a nie od
      razu elidel i spróbować wyeliminować uczulające elementy. My tak zrobiłyśmy:
      trzymamy dietę, często smarujemy skórę kremami natłuszczającymi dla alergików,
      jak potrzeba maścią cholesterolową i utrzymujemy buzię w dobrym stanie. A ja
      mam spokojną głowę.
      Oczywiście w poważniejszych przypadkach lepszy Elidel niż maści sterydowe.
    • iagata Re: Elidel-?? 19.11.03, 19:39
      Dodam jeszcze, że trzeba ją zużyć w ciągu 12 tygodni! - dość szybko, więc jeśli
      tych krostek jest mało dobrze się zastanów. a poza tym nie zauważyłam
      rewelacyjnych efektów, działa tak jak maśc cholesterolowa przynajmniej na
      wysypkę Zosi, a zlikwidowałam dopiero Laticortem czyli sterydem. Ale te
      alergiczne zmiany są tak różnego pochodzenia, że pewnie w innych przypadkach
      działa rewelacyjnie.Jeśli jesteś z W-wy odsttąpię Ci tę tubkę, którą mam, a
      termin kończy się nam chyba pod koniec listopada. warto, żeby ktoś skorzystał,
      szkoda wyrzucać! Pozdrawiam Iza
      • mari75 Re: Elidel-??- do mamaniki1 i iagata 20.11.03, 12:55
        Niestety nie jestem z Warszawy, a z Poznania, ale dziękuję za propozycję.
        Droga mamoniki1, jeżeli mogłabyś napisać mi skład tej maści cholesterolowej,
        to byłabym wdzięczna. Już tyle razy byłam z małą u swojej pediatry, ale ona
        nie zaprponowała mi takiego specyfiku, więc może nie zna. A pani dermatolog
        też nic nie wspomniała, a następna wizytę mam dopiero za 3 tygodnie sad A
        chodzi rzeczywiście tylko o krostki na buzi. Napisz mi też proszę jakie
        stotosujesz kremy dla małej, dziękuję i pozdrawiam.
    • mamaniki1 Re: Elidel-?? 20.11.03, 23:07
      Niestety nie jestem w stanie odtworzyć składu tej robionej maści, bo jej skład
      był wypisany ręcznie i po prostu gumką przyczepiony do opakowania. A w tej
      chwili ani gumki ani kartki już tam nie ma sad
      Z tego, co pamiętam, to napewno ac. borici, vit A, ale co dalej, to nie wiem.
      Poza tą maścią, którą stosuję w razie potrzeby, smaruję buzię - teraz kremem
      Nanobaze(półtłusty), wcześniej Cutibaze (nawilżający)3-4 razy dziennie. Oba
      kremy po ok.10 zł za sztukę (Cutibaze chyba 8 zł).
    • mamaniki1 Re: Elidel-?? 20.11.03, 23:55
      Właśnie natknęłam się w łazience na krem Niki (Dominiki 25 mies.)to Lipobaze,
      a nie jak napisałam Nanobaze. Nanobaze też jest, ale ja go nie stosowałam.
      To tyle, pozdrawiam
    • iagata Re: Elidel-?? 21.11.03, 20:16
      To jeszcze raz ja. Sprawdziłam i termin naszej tubki kończy się pod koniec
      grudnia, otworzyliśmy ją na początku października, więc jeśli ,ktoś chce
      chętnie oddam. Nasze dziecię wciąż (odpukać!)nie ma żadnych problemów ze skórą.
      Pozdrawiam Iza
      • edziecko-marta_b Re: Elidel-?? 22.11.03, 11:38
        Napisałam na priv.
    • monia.z Re: Elidel-?? 22.11.03, 22:16
      Witam

Kochane emamy używam tej maści od niedawna i na efekty nie czekałam długo,mój
      synek już sie tak strasznie nie drapie i w nocy lepiej spi. Ogromne czerwone
      placki na twarzyczce zaczęły sie zmniejszać i bledną. Ja osobiście jestem
      bardzo zadowolona z tej maści i jest bez sterydów. No cena może nie jest za
      ciekawa ale jak policzę ile do tej pory wydałam na różnego rodzaju maści i
      kremy, które nie pomagały to da się to jakos przeżyć, a jeśli chodzi o zdrowie
      mojego synka nie będę oszczędzać. Zdaję sobie sprawę, że nie każdego stać na
      taki wydatek ale jak dla mnie maść jest warta swojej ceny.

Pozdrawiam Monika i Miłszek
    • imzd Re: Elidel-?? 02.12.03, 10:24
      Dla nas Elidel jest wybawieniem działa rewelacyjnie żadne Cutibazy Lipobazy
      nie pomagały jedynie sterydy (po nich też nie wolno wystawiać na ostre słońce
      Elidel nie tylko pomógl doraźnie ale po nim zauważylam że pojawia się
      zdecydowanie mniej zmian tak że gorąco polecam (jedyma wada to cena)
      Iza
    • mamadzidzi Re: Elidel-?? 10.01.04, 21:51
      nie pomogł mojej coreczce zupelnie, a zeczywiscie jest b drogi...
      • beaw27 Re: Elidel-?? 17.01.04, 00:52
        Mojej coreczce pomaga i stosujemy go regularnie.
        Jedyna wada to cena.
        Ale teraz przywozimy z Holandii bo tam jest taniej.
        Polecam
        mama Julii
        • mgurniak Re: Elidel-?? 19.01.04, 07:19
          a ile w Holandii kosztuje elidel?
    • aniapatryk Re: Elidel-?? 19.01.04, 08:55
      Ja nie wiem juz co sądzić o Elidelu. Pomaga mojemu małemu na czałe ciało ,
      oprócz buzi i uszu. A za uszami , wrecz pogarsza jego stan. Na buzi zaś po
      posmarowaniu pojawia sie zaczerwienie, i mały się drapie. Na pewno jednak nie
      działa przeciw świądowo, sprawdziłam to , bo nie śpię już 3 tygodnie z tego
      powodu, a odstawiłam Ketotifen który działał przeciwświądowo.
      PS. Wiem tez że przywożą z Niemiec Elidel i też jest tańszy ale nie wiem o ile.
      Ania
      • beaw27 Re: Elidel-?? 19.01.04, 12:50
        W NL elidel kosztuje 38 Euro
        beata
      • beaw27 Re: Elidel-?? 19.01.04, 12:50
        W NL elidel kosztuje 38 Euro za 30 g tubkę
        beata
        • mgurniak Re: Elidel-?? 20.01.04, 07:10
          no to teraz jak euro podrozalo to nie jest taka rewelacja sprowadzac , bo
          przeciez 30gr u nas kosztuje 180zł.
          • beaw27 Re: Elidel-?? 20.01.04, 10:01
            Przepraszam, a gdzie jest to u nas? bo u nas w Gdańsku nie ma tubek 30g.
            Tak więc jest trochę taniej niż 2 razy 112 PLN.
            pozdrawiam
            bea
            • mgurniak Re: Elidel-?? 20.01.04, 12:00
              w warszawie tubka 15gr - 90zł, 30gr - 180zł
              • aniapatryk Re: Elidel-?? 20.01.04, 12:12
                A u nas w Kielcach,bez względu na aptekę 15gr kosztuje 112 zł.
                Ale gdyby mieć kogoś w Niemczech z obywatelstwem to na receptę możne kupić za
                1 Euro. (Tak słyszałam)
                Ania
            • jana_mama_misi Re: Elidel-?? 20.01.04, 12:57
              U nas w Gdańsku tez są tubki 30g, nie wszedzie oczywiście, ja kiedys
              odtworzyłam cała drogę od Novartisu poprzez hurtownie farmaceutyczne az do
              apteki, zeby znaleźć taką, która sprowadza tubki 30 gramowe. Moj ojciec kupuje
              elidel 30g za 191zł w aptece na Przymorzu, ale dokladnie nie wiem gdzie,
              zapytam go i wieczorem albo jutro rano dam Ci dokladny adres. Elidel tam trzeba
              zamówić i jest do odebrania nastepnego dnia.
              Pozdrawiam Jana
              • jana_mama_misi Re: Elidel-?? 21.01.04, 13:24
                Pomyliłam się, apteka jest we Wrzeszczu a nie na Przymorzu, apteka "osiedlowa"
                ul. Ks.B.Sychty 10A tel. 341-33-79. To jest boczna ulica od ul.Wojska Polskiego
                mniej wiecej na wysokosci cukierni Bajadera, ale po przeciwnej stronie ulicy.
                Tam jest taki maly placyk i tam wlasnie znajduje sie ta apteka.

Pozdrawiam Jana
                Ps. Oni na poczatku mieli cene 201 zł za tubke 30g, po kilku moich zamówieniach
                obnizyli cene do 191zł, moze jak ty też tam bedziesz kupowac to jeszcze obniża
                cene.
                • beaw27 Re: Elidel-?? 21.01.04, 23:43
                  Hej Joanna
                  To znaczy, że to apteka na tzw. "Kwadracie"....
                  Dzięki za podpowiedź.
                  CZy Ty czasem jesteś na gg?
                  pozdrawiam
                  bea
                  • jana_mama_misi Re: Elidel-?? 22.01.04, 12:09
                    hej,
                    jestem codziennie na gg, zwykle od 11tej smile, bo wtedy z Misią wstajemy
                    nr gg 2096854
                    pozdrawiam Jana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka