ulab35 10.10.10, 22:25 Córcia ma 3,5 miesiąca. Niestety mało przybiera na wadze i lekarz zalecił by ją dokarmiać mm. W związku z tym mam pytanie: jaką wodę poleciłybyście do mm? Czy Nestle Aquarelle się nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna090481 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 22:44 To zależy gdzie mieszkasz. Generalnie to z kranu. Ale ja mieszkam w Warszawie, tutaj woda w kranie jest okropna i bałam się dawac dziecku. Ja sama piję butelkowaną a co dopiero mała. Kupujemy w Carrefour najzwyklejsża wodę laguna i ja gotuję. Fajne jest to ze jak dziecko bedzie wieksze to mozesz ją tylko podgrzewac Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 09:22 > Ale ja mieszkam w Warszawie, tutaj woda w kranie jest okropna i bałam się dawac > dziecku. Ja sama piję butelkowaną a co dopiero mała. dwóch niemowlaków wychowałam na warszawskiej kranówie, nie wiem co ci z nią nie pasuje za to jak mieszkałam w Zielonej Górze, uuuu tak tam chlorowali wodę, że jak nalewałam sobie do wanny to czułam się jak na basenie Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 23:25 ula, a jak z ta laktacja, nie rozkreca sie? jak nocne karmienia? jak (malo) przybrala? Odpowiedz Link Zgłoś
ulab35 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 08:22 Walczę z laktacją od pierwszego dnia po porodzie. W pierwszym miesiącu mała nawet ładnie przybrała bo kilogram ale w ostatnim tylko 350 gram. Piję dużo wody i herbatki laktacyjne i pobudzam laktatorem i często ją przystawiam i guzik. W ciągu dnia tylko ciumka tego cyca. Nawet drzemki ma krótsze. Kiedyś jak zjadła to spała 3 godziny i na spacer mogłam dłuższy wyjść a teraz godzinke i budzi sie bo głodna. Ale w nocy ładnie je. Może w ciągu dnia coś ją rozprasza? już sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:29 e. W pierwszym miesiącu mała naw > et ładnie przybrała bo kilogram ale w ostatnim tylko 350 gram. Piję dużo wody i > herbatki laktacyjne i pobudzam laktatorem i często ją przystawiam i guzik. W c > iągu dnia tylko ciumka tego cyca. Nawet drzemki ma krótsze. Kiedyś jak zjadła > to spała 3 godziny i na spacer mogłam dłuższy wyjść a teraz godzinke i budzi si > e bo głodna. Ale w nocy ładnie je. Może w ciągu dnia coś ją rozprasza? już sama > nie wiem... wybacz ze pytam, ale pamietam ze bylas na forum KP, i cos o rozkrecaniu laktacji wspominalas... Odpowiedz Link Zgłoś
ulab35 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 08:24 Nie chcę dawać małej wody z kranu bo mieszkam w Warszawie i tutaj woda jest paskudna. Chodzi mi o wodę butelkowaną, którą byście poleciły. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 08:49 Primaverę jeżeli musi być butelkowa ale też jestem za przegotowaną kranówą. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 09:11 Woda przegotowana z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 10:18 Ja robie na gotowanej 5 min. kranowce, ale ona jest lepsza niz butelkowana u nas. W razie czego mam wyprobowana wode zrodlana zywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
gladys_g Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:03 przegotowana gorąca kranówa z termosu i zimna butelkowana żywiec do uzyskania odp temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:12 Nestle jak najbardziej, poza nią polecam żywca i primaverę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:28 Akurat Żywca to bym nie polecała. Badania wykazały, że nie jest ona taka super, jak ją reklamują. Fakt było to 8 lat temu, ale miałabym ograniczone zaufanie do tej marki. Z drugiej strony mój kolega pracuje w Sanepidzie i mówi, że kranówa jest zdrowsza do picia niż wiele wód butelkowanych. Myślę, że dziecku nic nie będzie, jak przegotujesz zwykłą wodę. Poza tym polecam artykuł o reklamowanych produktach dla dzieci, w szczególności końcowy fragment o wydawaniu opinii przez Instytut Matki i Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:01 Ale dziewczyna wyraźnie pisze, że chodzi jej o wody butelkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gladys_g Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:03 e tam, u mnie padło na żywiec bo jest nisko-zmineralizowana i dostępna. Ale mogłaby to być dowolna inna nisko-zmineralizowana woda, imo. Czy tam stołowa. Byle nie mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:13 Woda przegotowana z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_26 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:08 polecam nestle aquarelle, no i dodam, ze mleko modyfikowane nie jest receptą na szybsze przybieranie na wadze, mój miał dopiero atrakcje przy dokarmianiu mm - ulewanie, wymioty i jeszcze słabiej przybierał, po tygodniu męki wróciliśmy do samego cyca i bylo ok, każde dziecko rośnie własnym tempem, nie musi ksążkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_i_maluszek Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:19 Tak małemu dziecku najlepiej podawać wodę butelkowaną dla niemowląt - np. Mama i ja. Dobre są również wody źródlane, niskozmineralizowane. Kranówka, nawet ta przegotowana, pozostawia sobie wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś