Dodaj do ulubionych

Jaką wodę do mm polecacie?

10.10.10, 22:25
Córcia ma 3,5 miesiąca. Niestety mało przybiera na wadze i lekarz zalecił by ją dokarmiać mm. W związku z tym mam pytanie: jaką wodę poleciłybyście do mm? Czy Nestle Aquarelle się nadaje?
Obserwuj wątek
    • deela Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 22:26
      sssssssskranu
      • anna090481 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 22:44
        To zależy gdzie mieszkasz. Generalnie to z kranu.
        Ale ja mieszkam w Warszawie, tutaj woda w kranie jest okropna i bałam się dawac dziecku. Ja sama piję butelkowaną a co dopiero mała.
        Kupujemy w Carrefour najzwyklejsża wodę laguna i ja gotuję. Fajne jest to ze jak dziecko bedzie wieksze to mozesz ją tylko podgrzewac big_grin
        • deela Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 09:22
          > Ale ja mieszkam w Warszawie, tutaj woda w kranie jest okropna i bałam się dawac
          > dziecku. Ja sama piję butelkowaną a co dopiero mała.
          dwóch niemowlaków wychowałam na warszawskiej kranówie, nie wiem co ci z nią nie pasuje
          za to jak mieszkałam w Zielonej Górze, uuuu tak tam chlorowali wodę, że jak nalewałam sobie do wanny to czułam się jak na basenie
    • mrs.t Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 23:25
      ula, a jak z ta laktacja, nie rozkreca sie? sad
      jak nocne karmienia?
      jak (malo) przybrala?
      • ulab35 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 08:22
        Walczę z laktacją od pierwszego dnia po porodzie. W pierwszym miesiącu mała nawet ładnie przybrała bo kilogram ale w ostatnim tylko 350 gram. Piję dużo wody i herbatki laktacyjne i pobudzam laktatorem i często ją przystawiam i guzik. W ciągu dnia tylko ciumka tego cyca. Nawet drzemki ma krótsze. Kiedyś jak zjadła to spała 3 godziny i na spacer mogłam dłuższy wyjść a teraz godzinke i budzi sie bo głodna. Ale w nocy ładnie je. Może w ciągu dnia coś ją rozprasza? już sama nie wiem...
        • mrs.t Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:29
          e. W pierwszym miesiącu mała naw
          > et ładnie przybrała bo kilogram ale w ostatnim tylko 350 gram. Piję dużo wody i
          > herbatki laktacyjne i pobudzam laktatorem i często ją przystawiam i guzik. W c
          > iągu dnia tylko ciumka tego cyca. Nawet drzemki ma krótsze. Kiedyś jak zjadła
          > to spała 3 godziny i na spacer mogłam dłuższy wyjść a teraz godzinke i budzi si
          > e bo głodna. Ale w nocy ładnie je. Może w ciągu dnia coś ją rozprasza? już sama
          > nie wiem...

wybacz ze pytam, ale pamietam ze bylas na forum KP, i cos o rozkrecaniu laktacji wspominalas...
    • metodiw Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 23:38
      Gotowaną z kranu.
    • sueellen Re: Jaką wodę do mm polecacie? 10.10.10, 23:55
      kranówę
      • ulab35 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 08:24
        Nie chcę dawać małej wody z kranu bo mieszkam w Warszawie i tutaj woda jest paskudna. Chodzi mi o wodę butelkowaną, którą byście poleciły.
        • monikaa13 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 08:49
          Primaverę jeżeli musi być butelkowa ale też jestem za przegotowaną kranówą.
    • easy_martolina84 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 09:11
      Woda przegotowana z kranu.
    • maji13 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 09:38
      kazda źródlana
    • bluemka78 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 10:18
      Ja robie na gotowanej 5 min. kranowce, ale ona jest lepsza niz butelkowana u nas. W razie czego mam wyprobowana wode zrodlana zywiec.
    • gladys_g Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:03
      przegotowana gorąca kranówa z termosu i zimna butelkowana żywiec do uzyskania odp temperatury.
    • gemmi18 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:12
      Nestle jak najbardziej, poza nią polecam żywca i primaverę.
      Pozdrawiam.
      • erba Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:28
        Akurat Żywca to bym nie polecała. Badania wykazały, że nie jest ona taka super, jak ją reklamują. Fakt było to 8 lat temu, ale miałabym ograniczone zaufanie do tej marki. Z drugiej strony mój kolega pracuje w Sanepidzie i mówi, że kranówa jest zdrowsza do picia niż wiele wód butelkowanych. Myślę, że dziecku nic nie będzie, jak przegotujesz zwykłą wodę.
        Poza tym polecam artykuł o reklamowanych produktach dla dzieci, w szczególności końcowy fragment o wydawaniu opinii przez Instytut Matki i Dziecka.
        • gemmi18 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:01
          Ale dziewczyna wyraźnie pisze, że chodzi jej o wody butelkowe.
        • gladys_g Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:03
          e tam, u mnie padło na żywiec bo jest nisko-zmineralizowana i dostępna. Ale mogłaby to być dowolna inna nisko-zmineralizowana woda, imo. Czy tam stołowa. Byle nie mineralna.
    • miska_malcova Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 11:13
      Woda przegotowana z kranu.
    • magdakingaklara Żywiec 11.10.10, 12:53

• kasiulka_26 Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:08
      polecam nestle aquarelle,
      no i dodam, ze mleko modyfikowane nie jest receptą na szybsze przybieranie na wadze, mój miał dopiero atrakcje przy dokarmianiu mm - ulewanie, wymioty i jeszcze słabiej przybierał, po tygodniu męki wróciliśmy do samego cyca i bylo ok, każde dziecko rośnie własnym tempem, nie musi ksążkowo.
    • mama_i_maluszek Re: Jaką wodę do mm polecacie? 11.10.10, 13:19
      Tak małemu dziecku najlepiej podawać wodę butelkowaną dla niemowląt - np. Mama i ja. Dobre są również wody źródlane, niskozmineralizowane. Kranówka, nawet ta przegotowana, pozostawia sobie wiele do życzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka