natalia100 22.04.05, 21:54 moja mala nie chce mleka co proponujecie w zamian.natalia ma 18 miesiecy nie pije juz od miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkakai1 Re: moja corka nie chce mleka 22.04.05, 22:00 jogurty, ser żółty, biały, kaszki itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: moja corka nie chce mleka 23.04.05, 12:35 jogurty, serki (tez dodawane do owocow), budyn na mleku, kleiki na mleku, melko z Cheerios etc. Odpowiedz Link Zgłoś
iwag27 Re: moja corka nie chce mleka 23.04.05, 14:44 Frutimil, ser budyn- byle ciemny. Mlody jest uczulony na bialy kolor Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka Re: moja corka nie chce mleka 23.04.05, 21:19 Witam nasza córa też nie chciała mleka mniej więcej od tego wieku. Lekarz zaproponował dawanie kaszek, jogurtów, sera (również żółtego- mała ma teraz 22 miesiace i od dawna zjada przed każdym snem 3 plasterki żółtego sera- tak sobie wymyśliła i lekarz mówi, ze nie ma problemu). Podobno sa dzieci które od 6 miesiąca nie jedzą mleka i jeśli przemyca sie im choć troszke nabiału w innych formach to są zupełnie zdrowe- nic na siłę. Jula czasem sama prosi o mleko (b. rzadko i wreszcie polubiła kaszke). Powodzenia. pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: moja corka nie chce mleka 23.04.05, 21:53 Mój syn - uczulony na mleko, był dokarmiany piersia do 15 miesiaca, ale raz czy dwa dziennie, wiec własciwie też niewiele. Potem lekarka powiedziała, żeby mleka nie dawać - wystarczą sery i jogurty. W żłobku był specjalny stół dla tych dzieci, mleka nie podawali. Dziecko wyrosło - ma 10 lat. Jedyne, co mu pozostało z czasów, gdy nie pił mleka, to miłość do mleka, które zaczął pić dopiero w 4 roku zycia. A Japończycy uważają mleko za szkodliwe i dzieciom w ogóle go nie podają. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: moja corka nie chce mleka 23.04.05, 21:58 dodatkowo można uzupełnić dietę wapniową poprzez inne produkty. Tu znajdziesz zawartości mikro i makroelementów w poszczególnych produktach kuniej.republika.pl/pliki/danuta/pliki/kalorie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: moja corka nie chce mleka 24.04.05, 09:19 Moja Zuzia też nie pija mleka. A co gorsze - nie chce serków, jogurtów. Wszystko co ma biały kolor i jest konsystencji jogurtwo-serkowej jest wypluwane Jedyna forma nabiału to serek Kiri, masło i śmietana w zupie. Na jajka jest uczulona więc odpadają. Kupiłam Monte i dzisiaj kolejna próba (po 1,5 m-cznej przerwie) zaserwowania jej tego deserku. Też się tym bardzo martwiłam. Alergolog kazała podać mi jej mleko UHT 3,2%, ale też nie chce - nawet w formie Kakao. Karmiłam ja piersią do tygodnia wstecz - i tak dużo dłużej niż chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś