Dodaj do ulubionych

Menu na Chrzciny i Święta...

01.12.05, 11:47
Witam Was Drogie eMamy! Mam do Wass ogromną prośbe, jakie menu proponujecie
na Chrzciny i jednocześnie Świeta Bozego Narodzenia. Bardzo prosze, nie o
przepisy, ale propozycje dań.
Co Wy przygotowujecie na Święta.... Jakie sałatki, ciasta, co na obiad, jakie
przystawki.
Nie mam pojęcia, co przygotować.
Bede wdzięczna..
Pozdrawiam.....
Kasia
Obserwuj wątek
    • magdalenamk Re: Menu na Chrzciny i Święta... 01.12.05, 18:30
      proponuję standardowe Świateczne: karp na ciepło, ryby w galarecia, śledzie w
      oleju, pod kołderką, barszcz czerwony, bigos, wędliny domowe- pieczone, ćwikłę,
      sałatki:jarzynowa i jakaś na słodko,
      Na danie główne obiadowe proponuję indyka pieczonego w całości z nadzieniem z
      wątróbek natki pietruszki i bułki., do tego borówki czerwone, ziemniaki i
      surówka np z cykorii.
    • varia1 Re: Menu na Chrzciny i Święta... 01.12.05, 20:53
      witaj,
      to przede wszystkim zależy od ilości osób, Twoich umiejętności i czasu oraz funduszy, jakie mozesz w to "zainwestować". podaj jakies bliższe dane - zupełnie inaczej przygotowuje sie obiad dla kilku osób z inaczej dla kilkunastu. Jak dla mnie - propozycja z indykiem - ok.- ale czy dasz radę go wi miarę ładnie pokroiś i wyserwować?
      • magdalenamk Re: Menu na Chrzciny i Święta... 01.12.05, 21:04
        Jak dla
        > mnie - propozycja z indykiem - ok.- ale czy dasz radę go wi miarę ładnie
        pokroi
        > ś i wyserwować?

Ja też robiłam indyka na chrzciny, pierwszy raz w życiu. Bardzo fajnie wyszedł.
        Stawia sie takiego na środku stołu i kroi się piersi pod kątem... Wrażenie jest
        tak duże na gosciach, ze na to czy Ci się uda lepiej czy gorzej pokroić, nikt
        nie zwraca uwagi.
        Wszystko jest napisane na opakowaniu indyka. Przepis na farsz też. Ja kupilam
        indyka Indykpolu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka