dagab26 26.02.06, 20:46 moja corka ma 6 miesiecy, karmie ja piersia,nie podaje mleka modyfikowanego, podaje deserki i zupki, chcialabym podawac jej kaszki, jakie?? poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agadzie1 Re: jaka kaszka 26.02.06, 23:56 zacznij od ryżowych, które można przygotować na wodzie (oczywiście również na Twoim mleku, jeśli masz czym i kiedy je odciągać) ja swojemu synkowi najpierw podałam jabłkową, jako, że jabłka raczej nie uczulają. niestety jadł niechętnie (faktycznie ta kaszka niezbyt dobrze smakuje). żeby przyzwyczaił się do kaszki wprowadziłam zaraz potem bananową- strzał w 10, dobra i słodka nawet na wodzie my jemy bobovitę, bo nestele ma za mało smaku pozdrawiam i życzę smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
elai1 Re: jaka kaszka 27.02.06, 10:04 Możesz zacząć od kleiku kukurydzianego czy ryżowego, kaszek owocowych od 5 m-ca. Ponieważ ryż niektóre dzieci zapiera, warto podawać co parę dni kleik/kaszkę kukurydzianą. Ja podaję 2 dni "kukurydziankę", 2 dni kaszkę ryżowo-owocową i tak na przemian.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: jaka kaszka 27.02.06, 10:46 a ja mam pytanie czy podajecie jakieś inne kaszki (np. kukurydziana błyskawiczna czy płatki ryżowe) czy tylko takie dla niemowląt (np. Nestle Bobovita)? Wypróbowałam kaszkę kukurydzianą błyskawiczną i Małej smakuje (ma wyraźny smak kukurydzy). no bo jeśli można niemowlęciu ugotować kaszę jaglaną czy gryczaną...? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagab26 Re: jaka kaszka 27.02.06, 21:57 moja mala ma male zaparcia, wiec moze sprobuje tak jak mowisz na przemian, dalam jej ryzowa z bobovity (nawet jej smakuje)a kukurydziana robi bobovita Odpowiedz Link Zgłoś
elai1 Re: jaka kaszka 27.02.06, 22:36 Dowiedziałam się na forum, że BoboVita wycofała swoją k. kukurydzianą z oferty, choć można ją jeszcze dostać; ostatnio podaję kleik kukur. Nestle, a kaszki BoboVity. Odpowiedz Link Zgłoś