Dodaj do ulubionych

jaka kaszka

26.02.06, 20:46
moja corka ma 6 miesiecy, karmie ja piersia,nie podaje mleka modyfikowanego, podaje deserki i zupki, chcialabym podawac jej kaszki, jakie?? poradzcie
Obserwuj wątek
    • agadzie1 Re: jaka kaszka 26.02.06, 23:56
      zacznij od ryżowych, które można przygotować na wodzie (oczywiście również na
      Twoim mleku, jeśli masz czym i kiedy je odciągać)
      ja swojemu synkowi najpierw podałam jabłkową, jako, że jabłka raczej nie
      uczulają. niestety jadł niechętnie (faktycznie ta kaszka niezbyt dobrze
      smakuje). żeby przyzwyczaił się do kaszki wprowadziłam zaraz potem bananową-
      strzał w 10, dobra i słodka nawet na wodzie
      my jemy bobovitę, bo nestele ma za mało smaku
      pozdrawiam i życzę smacznego
    • elai1 Re: jaka kaszka 27.02.06, 10:04
      Możesz zacząć od kleiku kukurydzianego czy ryżowego, kaszek owocowych od 5 m-ca.
      Ponieważ ryż niektóre dzieci zapiera, warto podawać co parę dni kleik/kaszkę
      kukurydzianą. Ja podaję 2 dni "kukurydziankę", 2 dni kaszkę ryżowo-owocową i tak
      na przemian.Pozdr.
      • anilewel Re: jaka kaszka 27.02.06, 10:46
        a ja mam pytanie czy podajecie jakieś inne kaszki (np. kukurydziana
        błyskawiczna czy płatki ryżowe) czy tylko takie dla niemowląt (np. Nestle
        Bobovita)? Wypróbowałam kaszkę kukurydzianą błyskawiczną i Małej smakuje (ma
        wyraźny smak kukurydzy). no bo jeśli można niemowlęciu ugotować kaszę jaglaną
        czy gryczaną...?
        Pozdrawiam
      • dagab26 Re: jaka kaszka 27.02.06, 21:57
        moja mala ma male zaparcia, wiec moze sprobuje tak jak mowisz na przemian, dalam jej ryzowa z bobovity (nawet jej smakuje)a kukurydziana robi bobovitauncertain
        • elai1 Re: jaka kaszka 27.02.06, 22:36
          Dowiedziałam się na forum, że BoboVita wycofała swoją k. kukurydzianą z oferty,
          choć można ją jeszcze dostać; ostatnio podaję kleik kukur. Nestle, a kaszki
          BoboVity.
          • dagab26 Re: jaka kaszka 27.02.06, 23:05
            dzieki za porady
            pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka