Dodaj do ulubionych

żółtko czy mięso?????

IP: *.* 23.04.02, 21:12
Dziewczyny, zgodnie z zaleceniem Instytutu Matki i Dziecka od 7 miesiąca mam zacząć podawać po 1/2 żółtka co drugi dzień. Ale nie wiem, czy mogę je podać do zupki z mięsem, czy w dzień - w którym podaję żółtko - zupki z mięsem nie mam już podawać, tylko samą warzywną. Namieszałam. Ale chyba rozumiecie o co chodzi? Czekam na odpowiedź. Pa.
Obserwuj wątek
    • Gość: magnolia Re: żółtko czy mięso????? IP: *.* 23.04.02, 21:30
      Podpinam sie do tego postu. Również mnie to interesuje. Mała dzisiaj skonvczyła 6 miesiecy. Aga
    • Gość: Olik Re: żółtko czy mięso????? IP: *.* 23.04.02, 22:12
      WitamJa dawałam na przemian, zupka raz z mięsem, a raz z żółtkiem. teraz niestety juz nie podaje żółtka, bo małego wysypało (nie wiadomo czym karmią tek kury :-) )pzw Olik
    • Gość: franticho Re: żółtko czy mięso????? IP: *.* 24.04.02, 08:50
      bez przesady z tymi zaleceniami. podaję mojemu synkowi (skończone 8 m-cy) normalnie zupkę z mięsem i dwa razy w tygodniu zjada żółtko (rozciapciane z wodą) i już.zdrowy jak ryba.pozdrawiam marta
      • Gość: Halka a jakie to żółtko ma być? IP: *.* 24.04.02, 20:23
        A jak podawać żółtko, surowe ubite, czy ugotowane? Bo ja podałam w pierwszy dzień ugotowane, ale koleżanka mi powiedziała, że gotując zabijam wiele cennych składników.Halka
        • Gość: Marianka Re: Żółtko, czy mięso? IP: *.* 30.04.02, 14:36
          Moja Julcia za 11 dni skończy 8 msc i jeszcze jej żółtka nie podaję. Boję się alergii. Dostaję kilka razy w tygodniu mięsko. Lekarz powiedział, żebym poczekała z jajkiem do końca 8 msc i powoli dodawała do zupy ugotowane, roztarte żółtko. Surowe bardziej uczula. Będę podawać na zmianę z mięsem.Pozdrawiam wszystkich troskliwych rodziców.Marzena :hello:
        • Gość: halina Re: a jakie to żółtko ma być? IP: *.* 19.05.02, 09:52
          Ze wygledu na zawartosc skladnikow to najlepsze moze byloby surowe, ale po pierwsze bardziej uczula, a po drugie salmonella moze sie przyplatac. A juz bron Boze ubite czy kogel mogel, bo przy "biciu" czy ucieraniu zelazo sie utlenia, a zoltko jest takie wazne wlasnie ze wzgledu na zelazo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka