hanka-24 05.12.06, 12:55 moj 7 miesieczny synek przestal lubic mleko,moze ktoras z was podpowie mi jak go karmic,ile razy dziennie i czym zastapic to mleko. acha karmiony byl butla praktycznie od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annnac Re: nie lubi mleka... 05.12.06, 14:00 Mój ma ponad 8 mieś i od ponad mieśiąca nie ma ochoty na mleko. Też karmiony prawie od urodzenia Nanem. Próbowałam dawać Bebiko ale było to samo. Mały pije mleko 3 razy (około 8.30, 15.30 i w nocy) po 150 tzn tyle mu robie. Jak wypije 120 to jest super, ale uwierci się przy tym, umarudzi, czasem zabieramy się do jedzenia kilka razy. Jeśli wypija mniej niż 100 lub nie chce wcale to robie mu na tym mleku kleik, kaszke kukur czy inną, czasem dodaje pokruszony herbatnik, biszkopcik czy sucharek. W ten sposób wiem że coś zjadł. Po południu dostaje też danonka lub inny mały jogurcik żeby troche tego wapnia i białka było więcej w menu. Pod koniec miesiąca mam zamiar próbować podawać już zwykłe rozcieńczone mleko, może to będzie mu smakowało. Chyba to mleko sztuczne po prostu mu się znudziło bo obiadki i deserki, owoce zjada dość chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka-24 Re: nie lubi mleka... 05.12.06, 16:17 dzieki za podpowiedz,ja wlasnie tez tak robie ale mialam wrazenie ze jak nie wypije swojej porcji mleczka to bedzie glodny,danonki wsuwa,takze sie uspokoilam troche po twojej odpowiedzi,a jeszcze napisze ci ,ze probowalam synkowi podawac zwykle mleko i bylo dobrze tylko przez dwa dni a potem to samo. za jakis czas sprobuje znowu podac mu mleko,noze mu zasmakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: nie lubi mleka... 05.12.06, 19:48 Taaa, najważniejsze że niemowlak danonki wsuwa... Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: nie lubi mleka... 06.12.06, 01:00 nie wiem, a może zrób eksperyment i kup pudełko humany bananowej. nasz synek pije tylko humanę bananową. przez okrągłe pół roku karmiłam go wyłacznie piersią i miałam naprawdę kłopot z odstawieniem. przetestowaliśmy wszystkie możliwe mleka, dopiero humanę zaakceptował (o nanie nie było mowy!). najpirw zwykłą, trochę później bananową, to wogóle oszalał! hehe nie chce pić żadnego innego mleka spróbuj moze z tą humaną bananową, dzieci naprawde ją lubią Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: nie lubi mleka... 06.12.06, 01:04 ps. a może ząbki idą? wtedy przeciez dzieci odstawiają się od butelki, bo raz- dziąsełka bolą przy ssaniu, a dwa- mleko podajemy ciepłe, a to też nie przynosi dziecku ulgi niestety nasz synek przy ząbkkowaniu też wypijał mniej mleczka niż zwykle. wtedy dawaliśmy mu słoiczkowa kaszkę hippa- przysmak na dobranoc. nie wiem czy znasz te kaszki, mają konsystencję takiego budyniu i można je podawać na ciepło, lub bez podgrzewania. dwaliśmy jasiowi właśnie bez podgrzewania, taka chłodna papka w dzióbku chyba była przyjemna, na biedne, opuchnięte dziąsełka Odpowiedz Link Zgłoś