Dodaj do ulubionych

nie lubi mleka...

05.12.06, 12:55
moj 7 miesieczny synek przestal lubic mleko,moze ktoras z was podpowie mi jak
go karmic,ile razy dziennie i czym zastapic to mleko. acha karmiony byl butla
praktycznie od urodzenia.
Obserwuj wątek
    • annnac Re: nie lubi mleka... 05.12.06, 14:00
      Mój ma ponad 8 mieś i od ponad mieśiąca nie ma ochoty na mleko. Też karmiony
      prawie od urodzenia Nanem. Próbowałam dawać Bebiko ale było to samo. Mały pije
      mleko 3 razy (około 8.30, 15.30 i w nocy) po 150 tzn tyle mu robie.
      Jak wypije 120 to jest super, ale uwierci się przy tym, umarudzi, czasem
      zabieramy się do jedzenia kilka razy.
      Jeśli wypija mniej niż 100 lub nie chce wcale to robie mu na tym mleku kleik,
      kaszke kukur czy inną, czasem dodaje pokruszony herbatnik, biszkopcik czy
      sucharek. W ten sposób wiem że coś zjadł. Po południu dostaje też danonka lub
      inny mały jogurcik żeby troche tego wapnia i białka było więcej w menu.
      Pod koniec miesiąca mam zamiar próbować podawać już zwykłe rozcieńczone mleko,
      może to będzie mu smakowało.
      Chyba to mleko sztuczne po prostu mu się znudziło bo obiadki i deserki, owoce
      zjada dość chętnie.
      • hanka-24 Re: nie lubi mleka... 05.12.06, 16:17
        dzieki za podpowiedz,ja wlasnie tez tak robie ale mialam wrazenie ze jak nie
        wypije swojej porcji mleczka to bedzie glodny,danonki wsuwa,takze sie
        uspokoilam troche po twojej odpowiedzi,a jeszcze napisze ci ,ze probowalam
        synkowi podawac zwykle mleko i bylo dobrze tylko przez dwa dni a potem to samo.
        za jakis czas sprobuje znowu podac mu mleko,noze mu zasmakuje.
        • katklos Re: nie lubi mleka... 05.12.06, 19:48
          Taaa, najważniejsze że niemowlak danonki wsuwa...
    • grubaska20 Re: nie lubi mleka... 06.12.06, 01:00
      nie wiem, a może zrób eksperyment i kup pudełko humany bananowej. nasz synek
      pije tylko humanę bananową. przez okrągłe pół roku karmiłam go wyłacznie
      piersią i miałam naprawdę kłopot z odstawieniem. przetestowaliśmy wszystkie
      możliwe mleka, dopiero humanę zaakceptował (o nanie nie było mowy!). najpirw
      zwykłą, trochę później bananową, to wogóle oszalał! hehesmile nie chce pić żadnego
      innego mleka
      spróbuj moze z tą humaną bananową, dzieci naprawde ją lubią
      • grubaska20 Re: nie lubi mleka... 06.12.06, 01:04
        ps. a może ząbki idą? wtedy przeciez dzieci odstawiają się od butelki, bo raz-
        dziąsełka bolą przy ssaniu, a dwa- mleko podajemy ciepłe, a to też nie przynosi
        dziecku ulgi niestetyuncertain nasz synek przy ząbkkowaniu też wypijał mniej mleczka
        niż zwykle. wtedy dawaliśmy mu słoiczkowa kaszkę hippa- przysmak na dobranoc.
        nie wiem czy znasz te kaszki, mają konsystencję takiego budyniu i można je
        podawać na ciepło, lub bez podgrzewania. dwaliśmy jasiowi właśnie bez
        podgrzewania, taka chłodna papka w dzióbku chyba była przyjemna, na biedne,
        opuchnięte dziąsełka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka