minio34 25.01.07, 17:13 Moja córka skończyła 10 mcy - jak mogę zrobić domowym sposobem twarożek dla małej. Nie jestem przkonana do Danonek. Ilekroć je sama jadłam czułam potem mąkę na zębach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: jak zrobić twarożek 25.01.07, 17:31 Twarożek? Czyli taki biały serek ziarnisty? Biały twaróg tłusty lub póltłusty + smietana = widelcem wydusic i juz. Mozna dodac szcypiorku, pomidora, rzodkiewki (choc o tej porze roku - chuba nie warto). Ale co to ma wspólnego z Danonkami? Odpowiedz Link Zgłoś
katste Re: jak zrobić twarożek 25.01.07, 18:46 Witam. Twarozek domowy robi sie ze zśiadłego mleka. Odstawiasz mleko(takie do kupienia w foli) na zsiadłe. W ciepłym miejscu potrwa to jeden dzień. Potem musisz to podgrzać, nie za długo, na małym ogniu i już gotowe. Odcedzasz i masz serek. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: jak zrobić twarożek 25.01.07, 19:20 a kupuje zwykły chudy twaróg (ok 20 deka) taki na wage nie w kostce i dodaje banana lub jabłuszko i wszystko miksuje Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Katste: 25.01.07, 19:48 I wychodzi cos a la Danonek? jaka konsystencje ma taki twarożek? Odpowiedz Link Zgłoś