egis1 30.01.07, 12:36 czy zdarza się wam je mrozić jak zrobiłyście za dużo i po odmrożeniu podawać dziecią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiakal Re: Domowe zupki 30.01.07, 12:46 DzieciOM! Nie to żebym była złośliwa, po prostu taki błąd aż koli w oczy! A teraz odpowiadam na Twoje pytanie: ja osobiście nie mrożę tylko pasteryzuję w ten sposób, że zmiksowaną zupkę zagotowuję i bulgoczącą wlewam do słoiczka, zakręcam i odwracam do góry dnem. Robię tak od kiedy zaczęłam gotować córce zupki. Nie wyobrażam sobie paprania się tymi zupkami co drugi dzień. Robię raz na dwa tygodnie i mam spokój. Potem tylko otwieram słoiczki i gotowe! Mrożenie też jest dobrym sposobem i wiele mam tak robi. Dziecku na pewno nic po tym nie będzie! Pozdrawiam i życzę smacznego Twojemu Maluchowi! Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Domowe zupki 30.01.07, 13:01 Ja mrożę zupki.Takie zupki mozna w zamrażalce przechowywać do miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: Domowe zupki 30.01.07, 14:21 ja też mrożę, w słoiczkach po kupnych zupkach Odpowiedz Link Zgłoś