miko778 24.02.07, 22:58 Mam prośbę o podpowiedź w sprawie dotyczącej witamin. Czy podajecie dziecku 14 m-cy jakieś witaminy np. vibovit, multisanostol lub inne ? Jakie dawki i jak często dajecie dziecku witaminy ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza9919 Re: witaminy 03.03.07, 11:45 tak, podaję Cebion multi, 7 kropelk i witaminę D3 1 kropelkę Odpowiedz Link Zgłoś
kacha55 Re: witaminy 04.03.07, 00:10 Karmie piersią, mała ma 16 m-cy, daje vit D, vit C i wapno. Kiedyś dawałam cebion multi, ale się skończył. Mam też vibovit bobas, ale moja mała nie bardzo chce pić z herbatką, czasem nie wypije całości i marnują się vitaminki, chyba najlepszy jest taki koncentrat cebionu...będę musiała znowu go nabyć. Odpowiedz Link Zgłoś
de_la_hoya Re: witaminy 05.03.07, 20:00 Ja podawalam (i nadal podaje): - tran łyzeczka od herbaty 1 raz dziennie - multisanostol łyżeczka od herbaty 2 razy dziennie - cebion (wit C) do mleka w sumie ok 20 kropel na dobę W przypadku gdy widzę, ze zaczynają się gile i trzeba popracowac nad odornością, zwiększam cebion do 40 kropel na dobę a odkąd skończył 2 latka daję rutinacee junior 2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś