paulina7383 10.04.07, 11:14 Wiecie może jak zrobic budyń dla 9 miesięcznego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksa51 Re: Jak zrobić budyń 10.04.07, 12:51 Zależy z czego. Ja mam alergika więc robię tak: Gotuję soczek (klarowny, odpowiedni do wieku), gdy zacznie się gotować dodaję rozrobioną w łyżce wody płaską łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszam. Po około 15minutach dodaję 2 łyżki sinlacu. Możesz zamiast sinlacu sypnąć mleko modyfikowane(to w sumie wygląda bardziej jak kisiel, ale nazywa się budyń i moja córka bardzo go lubi.) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Jak zrobić budyń 10.04.07, 15:02 kobieta.gazeta.pl/edziecko/0,55062,2073534.html forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Odpowiedz Link Zgłoś
mommy_b budyń karmelowy - od 6 m-ca 10.04.07, 15:17 - szklanka wody - łyżka cukru - czubata łyżka mąki ziemniaczanej - mleko modyfikowane - ok 210 ml 3/4 szklanki wody wlej do garnuszka i zagotuj. Postaw suchą patelnie lub garnuszek na średnim ogniu. Gdy patelnia lub garnek się rozgrzeje, wsyp cukier. Stopniowo będzie się topił i ciemniał. Kiedy zbrązowieje, wlej do niego wrzątek. Zmniejsz gaz do minimum. W 1/4 szklanki wody rozrób mąkę i wlej do płynu na patelni. Gdy zgęstnieje, przelej do miseczki. Kiedy budyń ostygnie do temperatury, w ktorej mozesz rozrabiac mleko, dodaj odpowiednia ilosc proszku i calosc starannie wymieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś