buzka25 20.04.07, 17:23 z powodu brakow deserkow w sklepie dla dzieci w wieku 6 mscy ekspedientka polecvila mi danonki, ktore niby w tym wieku mozna juz podac, oczywiscie narazie waniliowe, ale czy ja wiem co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karawana123 Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.04.07, 17:25 Z tego co wiem, danonki są od 3 lat, bo są na mleku krowim i zawierają kupę cukru. Ja bym nei podała, choć mojej córki synek ma pół roku i z miesiac wcina Bakusia i nic mu nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
izulka28 Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.04.07, 17:55 ja też bym nie dała dziecku w takim wieku zresztą starszemu też nie,córka ma prawie 13 m-cy i smaku danonków nie zna mnóstwo cukru i konserwantów Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.04.07, 18:25 Ok, dzieki za odp, raczej tez sie wstrzymie, bo ze wzgledu na problemu z kupkami (tylko poprzez lewatywe - zatwardzenie, kamienie kalowe)moga bardziej zatrwadzac, wiadomo cukier zatwardza. Odpowiedz Link Zgłoś
karawana123 Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.04.07, 18:36 Tak to prawda, a tam jest kupe cukru Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 w odpowiednim czasie jogurt naturalny zamiast 20.04.07, 19:47 tych wszystkich pseudo owocowych wynalazków, np. wymieszany z owocami ze słoiczka lub świeżymi... moja ma 13 mies. i oprócz niego je też od niedawna niekiedy bakusia ale na szczęście jogurt naturalny nawet bez owoców uwielbia najbardziej... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: w odpowiednim czasie jogurt naturalny zamiast 20.04.07, 20:08 danonki to sama chemia niestety. ja mojej corci daje jogurt naturalny, czasami dodaje do niego owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
aallicja Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.04.07, 21:37 moja córka ma 1.5 roku, zajada sam jogurt naturalny koleżanka zaczęła dawać córce słodkie jogurty, zaczęła się próchnica, dentysta kazał odstawić, ale dziecko nie chce już jeść naturalnych gdybym miała dawać słodki serek to tylko Rolmlecz, jest super, reszta to jakieś budynie zalatujące tablicą Mendelejewa Odpowiedz Link Zgłoś
paku4 Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.04.07, 23:07 W wieku 6 miesiecy nie dalabym nic na mleku krowim i na pewno nie z cukrem!Nawet jogurt wprowadza się dużo później>A to ,ze niektóre dzieci już jedzą i nic im nie jest nie znaczy ,ze jeść to powinny Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Wcale nie dawać dzieciom Danonków !!! 20.04.07, 23:58 W Danonkach nie ma nic odżywczego, konserwanty, sztuczne barwniki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 09:03 Tylko nie danonki: zrób eksperyment: otwórz danonka i zostaw na MIESIĄC w temperaturze pokojowej. Po miesiącu gwarantuję, że pleśń się nie wychoduje, mało tego, nawet aromat zostanie. Jednym słowem - sama, nic nie warta chemia.... Pomimo, że raczej jestem wyrodną matką, nie przejmującą się za bardzo, danonka bym nie podała.... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 09:19 ja zaczelam dawac mojej corcie jogurt naturalny gdy skonczyla 9 miesiecy. wczesniej raczej bym sie bala... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek_y Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 11:05 a moj maluszek ma 6,5miesiaca i od miesiaca wcina codziennie bakusie i nic mu nie jest a wrecz przeciwnie - bardzo je lubi (tylko bakusie tak lubi). na deserki nawet nie chce patrzec - z owocow to jedynie soczki albo ewentualnie lubi sobie possac jablko ale zeby cos wiecej to nie bardzo a poniewaz nie mozna zmuszac do jedzenia to daje mu to co lubi. z reszta moja kolezanka 3dzieci tak karmila i zadnemu nic nie jest (nawet prochnica ich nie meczy). ale z tego co wiem to w danonkach jest mnostwo sztucznie skondensowanego wapnia ktory powoduje wzdecia i bole brzucha wiec danonkow raczej bym nie dala...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aallicja Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 12:47 to życzę Ci, żeby się to później próchnicą ani nadwagą nie odezwało, bo według mnie bardzo ważne jest wyrobienie u dziecka dobrych nawyków żywieniowych jakkolwiek pompatycznie by to brzmiało Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek_y Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 14:13 nie musisz sie o mnie ani o mojego malucha martwic - nie ma zadnych sklonnosci do tycia (a raczej wrecz przeciwnie - wazy ok 9kg, ale ma ponad 75cm wzrostu, wiec wg centyli jest raczej chudy). a co do prochnicy - na razie nie ma zadnego zeba a jak tylko sie jakis pojawi to zaczniemy po prostu myc zeby. moim zdaniem nie nalezy odmawiac dziecku tego co mu smakuje i nie szkodzi. ja jestem tak wychowana i jakos zeby mam wszystkie i to zdrowe. a to podobno przechodzi rowniez genetycznie dlatego nie obawiam sie tego. a wole zeby jadl to co lubi niz zeby nie jadl w ogole. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: danonki od 6 miesiaca??? 11.05.07, 15:26 asiulek_y napisała: > nie musisz sie o mnie ani o mojego malucha martwic - nie ma zadnych sklonnosci > do tycia (a raczej wrecz przeciwnie - wazy ok 9kg, ale ma ponad 75cm wzrostu, > wiec wg centyli jest raczej chudy). a co do prochnicy - na razie nie ma zadnego > > zeba a jak tylko sie jakis pojawi to zaczniemy po prostu myc zeby. moim zdaniem > > nie nalezy odmawiac dziecku tego co mu smakuje i nie szkodzi. ja jestem tak > wychowana i jakos zeby mam wszystkie i to zdrowe. a to podobno przechodzi > rowniez genetycznie dlatego nie obawiam sie tego. a wole zeby jadl to co lubi > niz zeby nie jadl w ogole. pozdrawiam. czyli analogicznie - karmiłabyś swoje dziecko lizakami ? Z pewnoscią by smakowały, a wartosci odzywcze takie same jak danonkowe Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 14:39 aallicja napisała: > to życzę Ci, żeby się to później próchnicą ani nadwagą nie odezwało, bo według > mnie bardzo ważne jest wyrobienie u dziecka dobrych nawyków żywieniowych > jakkolwiek pompatycznie by to brzmiało "Dobre nawyki żywieniowe)))" - moja córeczka, niejadek od urodzenia, miała i ma nadal tylko kilka produktów, które raczyła zjeść, niezależnie od moich chęci. W tym Bakusie, jako zresztą jedyne źródło nabiału (mleko odstawiła całkowicie po 6 miesiacach karmienia piersią!, wróciła do mleka dopiero w 5-tym roku życia). Na wadze się to nie odbiło, na ząbkach tym bardziej, badania ma od urodzenia wzorowe, nie mówiąc już o tym, że nie wiem, co to znaczy chore dziecko - ma już 6 lat). W sumie to dochodzę do wniosku, że najlepsze dla zdrowia dziecka, to zostawienie mu wyboru pożywienia, i karmienie intuicyjne). Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: danonki od 6 miesiaca??? 11.05.07, 15:28 kruszynka301 napisała: > > W sumie to dochodzę do wniosku, że najlepsze dla zdrowia dziecka, to zostawieni > e mu wyboru pożywienia, i karmienie intuicyjne). a jak tego dokonać? Przeciueż to my, rodzice kupujemy konkretne produkty i proponujemy je naszym dzieciom zatem jest to nasz wybór, nie ich.. Gdyby owego Bakusia, Danona czy czegokolwiek innego rodzic nie kupił, dziecko by nie polubiło.. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 11:10 Ja dawałam,teraz rzadziej bo daje zwykły serek homogenizowany lub inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: danonki od 6 miesiaca??? 21.04.07, 15:31 od czasu do czasu daje. Ale moj syn ma ponad dwa lata. Jak mial pol roku to nie wiedzial co to danonek, bakus czy nawet jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapietrzak2 Re: danonki od 6 miesiaca??? 10.05.07, 23:28 od kiedy dawac dziecku danonki Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: danonki od 6 miesiaca??? 11.05.07, 15:28 monikapietrzak2 napisała: > od kiedy dawac dziecku danonki JAK NAPISANO WYŻEJ - od 3 roku ... Odpowiedz Link Zgłoś
ewr Re: danonki od 6 miesiaca??? 15.05.07, 12:46 Z Danonkami poczekaj do ukończenia roku pze dziecko-po pierwsze jest to białko krowie, a po drugie sam cukier i mnóstwo niepotrzbenych dziecku syfów. To już lepiej kup mu naturalny jogurt. Ja, mojej 19 miesiecznej córce podaję Danonki, i owszem, ale zawsze pół na pół z naturalnym jogurtem, bo jest to mniej słodkie. A co do wapnia w Danonku to jest to czysta reklama i nie można jej wierzyć. Był tu kiedyś artykuł o tym. No masakra, jak nas wkręcają ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: danonki od 6 miesiaca??? 16.05.07, 12:01 ewr napisała: > A co do wapnia w Danonku to jest to czysta reklama i nie można jej wierzyć. Był > > tu kiedyś artykuł o tym. No masakra, jak nas wkręcają ;-( Nie nas wkręcają tylko my się dajemy wkręcać. Kto wrozsądny wierzy reklamom? Notabene w reklamie Danonków występują przedszkolaki.. Ty też sie dałaś wkręcić, skoro twierdzisz,z e warto poczekać do roku.. Powtarzam DANONKI SĄ OD 3 ROKU życia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia06 Re: danonki od 6 miesiaca??? 17.05.07, 20:04 to nie ma u was "danonki start" od 4 miesiąca? Z Holandii piszę, to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia06 Re: danonki od 6 miesiaca??? 17.05.07, 20:06 www.danoontje.nl/content.asp?page=assortiment&id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: danonki od 6 miesiaca??? 20.05.07, 22:56 na szczęscie nie ma www.konsumenci.kalisz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=31 Odpowiedz Link Zgłoś