jufalka 03.08.07, 01:03 Czy staracie się unikać cukru i soli w posiłkach dzieci? Jeśli tak to czy dzieci chętnie jedzą niesłodzone i niesolone potrawy? Jak doprawić tak by było dobre, ale nie słodzić i nie solić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia78 Re: Cukier i sól 03.08.07, 15:42 To zależy w jakim wieku jest dziecko. Mój prawie 9-cio miesięczniak je potrawy bez soli i cukru - za to do potraw dodaję mu koperek, odrobinę bazylii czy mięty z własnej doniczkowej plantacji Poza tym przypraw ziołowych jak najbardziej można używać Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Cukier i sól 03.08.07, 22:30 Cukier i sól w potrawach dla dzieci zaczełam używać gdy maluchy skończyły rok i to w niewielkich ilościach. Wcześniej używałam przypraw ziołowych: koperek, oregano, bazylia, tymianek, a żeby dosłodzić dodawałam owoców lub dyni i młodej marchewki (oba te warzywa są naprawdę słodkie). I wbrew temu co sądzi wiele osób jedzenie moich dzieci nie było jałowe w smaku Odpowiedz Link Zgłoś