montija 11.06.08, 11:32 jak wyżej co dziś na obiad gotujecie? Brak mi pomysłów. Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko2812 Re: gary w upale 11.06.08, 11:43 U mnie dziś jako pierwsze danie zupa pomidorowa a na drugie spagethi (makaron spagethi, cebulka przysmażona wraz z kiełbaską, sos meksykański, posypane startym żółtym serem i bazylia), szybko i smacznie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasia Re: gary w upale 11.06.08, 11:55 Tortilla z kurczakiem, ogórkiem, pomidorem i kapustą pekińską. Do tego sos czosnkowo-jogurtowy. Pyyyyycha!! Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: gary w upale 11.06.08, 12:36 Barszczyk z młodych buraczków z botwinką z ziemniaczkami i koperkiem. Dla głodniejszych ewentualnie omlet. I barszcz na 2 dni bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: gary w upale 11.06.08, 17:27 kapuśniak z młodej kapustki, nalesniki z serem polane sosem truskawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: gary w upale 11.06.08, 17:35 chłodnik z kefirem i młodymi ziemniaczkami, racuchy drożdżowe. Na upały polecam lekką sałatkę z kuskusem: 2 pomidory, 4ogórki gruntowe, jedna dymka, natka pietruszki, szczypiorek, oliwa z oliwek, sok z cytryny, pieprz, sól, 3stołowe łżki kuskusu. Ogórki scieramy na grubej tarce, pomidory tniemy w kosteczkę, dodajemu troche pietruszki i szczypiorku oraz drobno krojona cebulkę, posypujemy kuskusem, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i dodajemy trzy łyżki oliwy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. PO godzinie jest gotowa. Na upały nie ma nic lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: gary w upale 11.06.08, 17:43 Na upał to najlepszy chlodnik - z botwiny czy gazpacho. Jak mi sie chce bawic w kucharke to takie potrawy wlasnie przygotowuje.A dzis na kolacje zapiekane baklazany z pomidorami, bazylia i mozarella. Odpowiedz Link Zgłoś