semida 12.06.08, 15:05 Ja spagetti(czyta się tak jak się pisze). Nie chce mi się robi nic ciekawszego w taki gorący dzień Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margarettka Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:18 ja dopiero zrobie jak wroce z pracy piers z kurczaka z warzywami - pieczarki, papryka, cebula, marchewka i co tam wlezie pod noz... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 To co semida n/t 12.06.08, 15:19 ..tylko u nas nie jest gorąco.Powiedziałabym,że nawet jest chłodno. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:20 watrobka, mlode ziemniaki z koperkiem i duza miska warzyw z oliwa Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:27 U mnie dziś nie ma upału więc korzystam-żurek z kiełbasą i z jajkiem. Wszyscy lubią oprócz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-zosia Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:28 Piersi kurczaka w sosie koperkowym z kaszą gryczaną. Do tego sałatka z pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:29 U mnie nie ma upału. Na obiad resztki tego kapuśnaku co to był wczoraj-dla chętnych, oraz pierwszy raz na obiad pizzę-na wyraźne życzenie córy-do tej pory pizza to na jakies kolacje i nie na obiad bywała. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: Co macie dziś na obiad? 17.06.08, 15:28 A ja na wyraźne życzenia dzieciaków ugotowałam kaszę manną i zalalam bajkową chwilą, dla każdego inną i było bardzo smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:31 U nas w ogóle nie jest gorąco, ale też mi się nei chce robić nic specjalnego (jak wiesz_ i bez gotowania mam dużo zajęć ). Tak więc my dzisiaj mamy skromnie: Bulion w filiżankach, barszcz w filiżankach. - Sandacz w majonezie, łosoś z sosem rakowym. -Pasztet z kurcząt lub gołębi, sos truflowy. - Pulardy, cąber jeleni. - Konserwy, sałata zielona. - Kalafiory. - Karczochy faszerowane. - Galarety. - Świeże owoce. - Kawa. - Lody. - Torty. sandacz w maśle. - Polędwica z truflami, rostbef angielski. -Pasztet z baraniny, pasztet z zająca. Cąber sarni, bażanty. francuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:36 A jakie wina do tego? Nie pytam o rodzaj tylko o markę Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:39 Arapnitca Cabernet, Australian Old Vine Shiraz, Orfeus Chardonnay, Pinot Grigio, Rose d Anjou, Sa-Va blanc, Sa-Va rouge Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:43 Eeee do kitu, my jesteśmy lumpenploreteriat i preferujemy tańsze. Mówiąc "my" miałam na myśli mnie i męża, bo nie jesteśmy patolgią, i dzieci winem nie poimy. Chociać córka już pełnoletnia Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:44 Tak, wiem ze do kitu. Toteż zaraz na początku zastrzegłam, że mamy dziś skromnie i marnie, bo mi sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:48 W takim razie mi jeszcze bardziej się nie chce. Po co męczyłam się z lumpenproletariackim żurkiem? Chyba powinnam pójść do psychologa albo przestać gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:50 Psychologa odradzam - moje obiady są wynikiem wieloletniej pracy z psychiatrą Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:54 No tak ale... mówiłam o psychologu, a to podobno ktoś inszy-nie znam się. Moje obiady są wynikiem zaściankowości mojej nieżyjącej od lat Mamy- Ona nauczyła mnie gotować Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:58 Za to ja się znam. Psycholog to psychiatra light Nie zaczynaj z nimi, doprowadzają człowieka do obłędu Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:05 W takim razie nie mam czego się obawiać-urodziłam się obłąkana. Ale dziękuję za przestrogę, nie zacznę z nimi, bo szkoda czasu. Lepiej poczytać forum i coś bez sensu wystukać Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:13 e-irene napisała: > W takim razie nie mam czego się obawiać-urodziłam się obłąkana. A ja własnie nie. To pojawiło sie później,ale narasta. Nie pielęgnuję, a kwitnie. Może jakieś Forum DLa Obłąkanych? > dziękuję za przestrogę, nie zacznę z nimi, bo szkoda czasu. Lepiej > poczytać forum i coś bez sensu wystukać nie tylko czasu, ale i pieniędzy, bardzo zdzierają. A jeszcze potem swoim kolegom/koleznkom opowiadają i śmieją się przy kawie Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:18 No wiesz?! Jak możesz nie korzystać z WYSZUKIWARKI?! ;D Nie mam pojęcia, może na forum Zdrowie poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:21 nic nei znalazłam. Czuję sie taka osamotniona z tym moim obłąkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:52 mma_ramotswe napisała: > nic nei znalazłam. Czuję sie taka osamotniona z tym moim obłąkaniem Nie lubię cytatów, a jestem szalona! Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe e-irene! 12.06.08, 15:59 Weszłam w zalinkowane! Biigenę, bo mało kto ode mnie lepszym malkontentem jest! Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: e-irene! 12.06.08, 16:07 )) Ja jestem tylko "spadkobierczynią" Narzekalni. Kocham to forum odkąd jestem na gazecie.pl, a ostatnio groziła mu likwidacja - co miałam zrobić? Wzięłam... . Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: e-irene! 12.06.08, 16:11 Tylko, ż etam jest raczej takie narzekanie lekkie. Ja ostatnio mam hardcore Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: e-irene! 12.06.08, 16:20 Nie, ja niestety na poważnie Połowa moich dzieci chora, z czego jeden bardzo ciężko Tak próbuję się tutaj wyluzowac, ale bardzo sie martwię. To nie temat na narzekanie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: e-irene! 12.06.08, 16:51 Wiesz.. ja ju.ż z jednym dzieckiem swoje odpracowałam. Jeśli dziecko zna pediatrę tylko z wizyt kontrolnych, a potem szukają guza mózgu (nie znaleźli na szczęście) i niedługo potem guza w piersi (wycięli, niezłośliwy był), to już mogę pozwolić sobie na dystans. A na poważnie: Poważne narzekanie przerobiłam, rozumiem i nie dziwię się już niczemu Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:49 Hehe,to faktycznie nic specjalnego Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:34 Ziemniaki z sosem myśliwskim, łopatka, surówka z czerwonej kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:33 Nie wiem, siedzę w pracy, dziś gotowała teściowa (znając życie pewnie jakaś rybka) Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:35 my już dawno po obiedzie dzisiaj kuchnia serwowała łososia na parze,surówkę z marchwi i jabłka i takie coś, co wyglądało jak grube kluski z ziemniaków i było z warzywami i bardzo puszyste; nie wiem jak się nazywało,bo śmieci już wyrzuciłam ale było pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:49 Potrawka z indyka z ryzem i sałatka. Goracy kubek dla chetnych bo zupy nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:51 przeciwcialo napisała: > Potrawka z indyka z ryzem i sałatka. > Goracy kubek dla chetnych bo zupy nie robie. Ooo! Tu już powinna opieka społeczna wtrącić się! Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 15:57 Toc zupa zajzdrowsza-wywar z warzyw itp,etc. Ja też zup nie robię-za co obrywam systematyczny opie..od mojej Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:11 Kebab w bułce. Z knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-irene Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:14 dorianne.gray napisała: > Kebab w bułce. Z knajpy. > Kobieta w pełni wyzwolona Zazdroszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:44 U nas zimno nawet jest i pochmurno. Na obiadek każdy co innego-rollo kebab ,najstarsze dziecię płci męskiej,mąż,córka,najmłodsze dziecię właśnie zeżarli kotlety z piersi kurczaka,ziemniaki i mizeria,a ja gotowana pierś z kurczaka i gotowana razem marchewka młoda,trochę się próbuję oszczędzać z tym żarciem. Ale,ale....jest jeszcze w zamrażalce LÓD-wielki rożek mniam,mniam,nie dam rady zjem go! Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:51 kurczakowe nogi, mlode ziemniaki z duuuuuza iloscia koperku, salatka z pomidorow i ogorkow kiszonych z oliwa. a jutro moze jajka sadzone, kalafior i mlode ziemnaki? Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 18:18 e-irene napisała: > > > Kobieta w pełni wyzwolona Zazdroszczę! > > Dodaj do tego fakt, że facet mi ten kebab do domu przywiózł, podczas gdy ja leżałam na kanapie... i umieraj z zawiści, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 16:53 Ja - kurczaka duszonego w sosie pomidorowym+mizeria na jogurcie. Rodzina kaszankę (na żądanie dwuipółlatki)+ziemniaki z koperkiem+mizeria. Na deser truskawki ze śmietaną i cukrem lub z jogurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: Mimry z mamrami i kocie jajka z chrzanem 12.06.08, 17:10 to musi byc ciekawe doswiadczenie dla kubkow smakowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 17:15 Ech...jeszcze nic. Mąż w delegacji, dziecko jada w żłobku a mi sie jakoś nie chce..... Gdyby kunszt konwersacji stał u nas wyżej, niższy byłby przyrost naturalny- S. J. Lec Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 18:21 pierogi ze sliwkami, cukrem i smietana. ale robilam 2tyg. i zamrozilam. zupa kalafiorowa Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 18:30 ryzowe swiderki + ratatouille + plaster szynki a na deser lody malinowe + nugat z pistacjami Odpowiedz Link Zgłoś
biedro_neczka Re: Co macie dziś na obiad? 12.06.08, 21:23 A u nas były ruskie pierogi. A lubicie z soczewicą? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia30live Re: Co macie dziś na obiad? 19.06.08, 13:56 Z soczewicą nie wiem jak smakują, dziś lepię pierogi z grzybami. Trochę zrobiłam z mięsem, ale cos słabo się lepią Dzieciom kupiłam kisielki kolorki i wszyscy mają to co chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
pe.de.ka Re: Co macie dziś na obiad? 13.06.08, 11:02 pierogi z kapusta i grzybami Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: Co macie dziś na obiad? 13.06.08, 12:11 pIEROGIIII , tzn taki jest plan.Nie wiem tylko czy wypali..z kazda chwila odechciewa mi sie robic Odpowiedz Link Zgłoś
white_mouse Re: Co macie dziś na obiad? 15.06.08, 00:28 U mnie dziś była ogórkowa, a na deser bajkowa chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-zosia Re: Co macie dziś na obiad? 18.06.08, 12:37 u nas dziś dorośli jedzą kurczaka z ryżem i warzywami, a maluszek kurczaczka z ziemniakami i koperkiem z gerbera.i wszyscy są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Co macie dziś na obiad? 18.06.08, 13:34 Fasolkę po bretońsku dla całej rodziny, łącznie z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: Co macie dziś na obiad? 15.09.08, 13:03 Narobiłyscie mi ochote na to spagetti.A czy jest cos takiego dla dzieci ,np. kluski z sosem pomidorowym w słoiczkach ? Odpowiedz Link Zgłoś