aneczka22wawa 09.08.08, 14:15 Kurcze przywieraja mi do patelni. Co zrobic? ciasto maka 2 jaja mleko olej i szczypta soli ratunku bo glodna rodzina czeka a ja juz 3 zeskrobuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nafinafi Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 14:20 sprobuj dodac troche wody mineralnej gazowanej Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 14:21 Porządnie rozgrzej olej. Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 14:39 nie podalas proporcji ile mąki, ile mleka itp.. to raz; po drugie- jaki typ mąki użyłaś? kiedys kupiłam mąkę z której nijak naleśniki nie chciały wyjść , mimo że robiłam "jak zwykle" Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 14:48 albo źle rozgrzałaś patelnię, albo patelnię masz do niczego, albo za rzadkie ciasto rozrobiłaś albo wszystko na raz. A tak w ogóle to najlepsze naleśniki wychodzą z mąki krupczatki Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 14:52 fakt, krupczatka jest ok, ale nie uwierzyłam dopóki sama nie spróbowałam - wcześniej z uporem maniaka robiłam z pszennej typ 550 i zastanawiałam się, czemu raz jest mniam, a raz ble..tylko pies nie marudził i wcinał. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka22wawa Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 15:44 Mocno rozgrzałam ogien i sie udalo. Dziekuje dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 15:47 seketem nalesnikow jest dobra patelnia Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 19:58 zgadzam sie grunt to dobra patelnia, ja mam taką stara obdrapana i na niej wychodzą rewelacyjnie na innych sie przypalają Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 20:04 a ja mam taką żeliwna cygańską-po prababci jeszcze-że juz wysłuzona to tylko do nalesników i placków ziemniaczanych jej uzywam Odpowiedz Link Zgłoś
uno.due Re: nalesniki pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.08, 20:41 ze swojego doświadczenia wiem że najwazniejsze przy 1-szym naleśniku to mocno rozgrzana patelnia i olej(bez przesady-żeby nie dymiło) Odpowiedz Link Zgłoś