barmi 14.11.03, 19:39 od którego msc. zaczęłyyście podawać wędlinkę. Mój synek kończy 10 msc. i jeszcze nie próbował. jeśli już powinnam podać to jaką? a jakie ryby podajecie niemowlaczkom? gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beta75 Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 14.11.03, 20:03 Hej ja zaczęłam podawać właśnie około 10 m-ca. Szynkę chudą wędlinę drobiową itp Pa Odpowiedz Link Zgłoś
claire Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 14.11.03, 23:06 Ja również zaczęłam podawać synkowi w 10 mies.Na początku chude szynki drobiowe,potem wieprzowe i wołowe(ale tych mniejsze ilości),wprowadziłam też parówki(zaczynałam od Morlinek),teraz podaję zwykłe cienkie parówki z indyka.Oj mięsożerne jest to moje dziecko)) Pozdrawiam claire. Odpowiedz Link Zgłoś
claire Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 14.11.03, 23:08 Zapomniałam o rybach))Wprowadziłam je w 11 miesiącu.Raz w tygodniu daję małemu filet rybny bez ości(morszczuk albo mintaj) pieczony w folii.Bardzo mu smakuje. Pozdrawiam claire. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 15.11.03, 14:16 a ja wędliny zaczęłąm serwować dopiero dwulatkowi, bo dla mnie to "świństwo". Przepraszam wszystkich i nie chcę zaczynać jakiejś ostrej polemiki, ale po prostu jak poczytałam co dodaje się do wędlin to mi się jeść odechciewa. Oczywiście jemy i dziecko teraz też, ale raczej sporadycznie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 15.11.03, 17:31 Jeśli już chcesz dawać wędlinę to zrób ją sama - jakaś szynka, schab ugotowany w przyprawach, albo upieczony. W wędlinie sklepowej to sa przede wszystkim konserwanty, chemiczne dodatki, barwniki, polepszacze smaku itp. Z kg szynki w zakładach mięsnych robią 1,8-2 kg wędliny, którą nazywają szynką... Więc zawartość szynki w szynce jest niewielka Reszta to wyżej wspomniane dodatki... Odpowiedz Link Zgłoś