Dodaj do ulubionych

OD KIEDY WĘDLINA?????????

14.11.03, 19:39
od którego msc. zaczęłyyście podawać wędlinkę. Mój synek kończy 10 msc. i
jeszcze nie próbował. jeśli już powinnam podać to jaką? a jakie ryby
podajecie niemowlaczkom?
gosia
Obserwuj wątek
    • beta75 Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 14.11.03, 20:03
      Hej ja zaczęłam podawać właśnie około 10 m-ca. Szynkę chudą wędlinę drobiową
      itp Pa
    • claire Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 14.11.03, 23:06
      Ja również zaczęłam podawać synkowi w 10 mies.Na początku chude szynki
      drobiowe,potem wieprzowe i wołowe(ale tych mniejsze ilości),wprowadziłam też
      parówki(zaczynałam od Morlinek),teraz podaję zwykłe cienkie parówki z indyka.Oj
      mięsożerne jest to moje dzieckosmile))
      Pozdrawiam
      claire.
      • claire Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 14.11.03, 23:08
        Zapomniałam o rybachsmile))Wprowadziłam je w 11 miesiącu.Raz w tygodniu daję
        małemu filet rybny bez ości(morszczuk albo mintaj) pieczony w folii.Bardzo mu
        smakuje.
        Pozdrawiam
        claire.
    • mami7 Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 15.11.03, 14:16
      a ja wędliny zaczęłąm serwować dopiero dwulatkowi, bo dla mnie to "świństwo". Przepraszam wszystkich i nie chcę zaczynać jakiejś ostrej polemiki, ale po prostu jak poczytałam co dodaje się do wędlin to mi się jeść odechciewa. Oczywiście jemy i dziecko teraz też, ale raczej sporadycznie.
      Pozdrowienia
      • monique76 Re: OD KIEDY WĘDLINA????????? 15.11.03, 17:31
        Jeśli już chcesz dawać wędlinę to zrób ją sama - jakaś szynka, schab ugotowany
        w przyprawach, albo upieczony. W wędlinie sklepowej to sa przede wszystkim
        konserwanty, chemiczne dodatki, barwniki, polepszacze smaku itp. Z kg szynki w
        zakładach mięsnych robią 1,8-2 kg wędliny, którą nazywają szynką... Więc
        zawartość szynki w szynce jest niewielkasmile Reszta to wyżej wspomniane
        dodatki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka