thebird1 26.10.09, 12:13 To oni nie wiedza ,że "mgr" nie jest potrzebny do osiagania dobrych zarobków jak to było za komuny. Przyjdzie czas ,ze wyuczeni ' schowaja w kapcie "mgr " a do tego z takiej "znanej " uczelni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muchotravek Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle kom... 26.10.09, 14:31 a od kiedy to uczelnie nadają tytuły naukowe?! owszem, zawodowe nadają, a także - wybrane jednostki - stopnie naukowe - co do reszty odsyłam redaktorów do ustawy o stopniach i tytułach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 14:53 No, chyba jednak nadają. Magistra ,o ile się orientuje, nie nadaje ani prezydent ani biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 26.10.09, 18:29 Magister to tytuł zawodowy. Zajrzyj do tej ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 26.10.09, 14:49 CHyba żaden szanujący się pracodawca nie zatrudni absolwenta AHE. WSB też swego czasu w porozumieniu z Łodzią naprodukowała magistrów na sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Ale tacy mgr pracuja w urzedach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:27 josner napisał: > CHyba żaden szanujący się pracodawca nie zatrudni absolwenta AHE. > WSB też swego czasu w porozumieniu z Łodzią naprodukowała magistrów > na sztukę. Pracodawca moze nie zatrudni ale urzedy administracji publicznej tak. Wejdz do gminy(jakiejkolwiek) zobaczysz jak wielu takich magistrow tam pracuje.Bylo sie slusarzem, potem szybciutko "studia" i jest sie magistrem a we lbie jak bylo pusto tak jest.Ma sie problemy z rozumieniem tekstu z gazety.Z takimi urzednikami mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Ale tacy mgr pracuja w urzedach IP: 91.215.228.* 28.10.09, 18:54 Cóż za "znajomość" środowiska urzędniczego. Zadziwiająca. Wszędzie się było, wszystkich się poznało. Domyślam się, że opinię tę wydaje magister przez duże "M". Wielka szkoda, że uczelnie wyższe nastawione są jedynie na przekazywanie treści, a kultura osobista studentów pozostaje poza kręgiem ich zainteresowań. Cóż. Chyba szkoda na to środków. W końcu cham (nawet magister) i tak zawsze chamem pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Beatko, beatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 10:20 Wielka szkoda, że uczelnie wyższe nastawione są jedynie na > przekazywanie treści, a kultura osobista studentów pozostaje poza > kręgiem ich zainteresowań. Cóż. Chyba szkoda na to środków. W końcu > cham (nawet magister) i tak zawsze chamem pozostanie. Beatko, dyplomy magistrow dostaje sie za posiadanie wiedzy specjalistycznej a nie za dobre maniery, tymczasem lipne uczelnie daja takie dyplomy za nic. Absolwenci nie posiadaja wiedzy, zajmuja stanowiska bo chlamostwo nie wie czym rozni sie dyplom z Uniwestytetu Jagielonskiego a z AH.... (i cos tam jeszcze)i tak sie kreci polactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
armin_tucker Lipna gazeta ciągle niedouczona... 26.10.09, 14:54 Błąd rzeczowy w kwestii "tytułów naukowych" - jeden z wielu... Manipulowana nagonka przeciwko AHE - żenująca. Hipokryzja GW i jej autorów, kreujących się na stróżów moralności, gdy tymczasem sami chałturzą gdzie się da, oddają byle szybciej i byle więcej nierzetelnych tekstów z całą masą błędów, dorabiają na wszelkiego rodzaju podyplomówkach dziennikarskich i sami są najlepszym przykładem tego, jak nie nauczyć niczego i olewać studentów - obrzydliwa Autorzy poprzednich artykułów o AHE przyłapani na plagiacie - BEZCENNE: www.tvn24.pl/12690,1585575,,,plagiat-znika--z-polek,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wshe-owiec Lipna nagonka? IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 15:55 1. na uczelni zajęcia prowadziła pani bez mgr 2. wykład na kierunku prowadził człowiek bez dr 3. wykładowca przedmiotu przez 2 lata przepisywał oceny studentom z indeksów szkoły policealnej jeszcze ci mało? Przeciez to nawet trudno nazwać uczelnią wyższą... Odpowiedz Link Zgłoś
armin_tucker Re: Lipna nagonka? 26.10.09, 16:10 nie mówię, że nagonka jest lipna, nie twierdzę że nie ma patologii, bo ewidentnie są, chodzi mi tylko skrajnie stronniczy manipulatorski sposób pokazania tego przez niekompetentnych hipokrytów z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
t3mida Re: Lipna nagonka? 27.10.09, 08:00 Gość portalu: wshe-owiec napisał(a): > 1. na uczelni zajęcia prowadziła pani bez mgr > 2. wykład na kierunku prowadził człowiek bez dr > 3. wykładowca przedmiotu przez 2 lata przepisywał oceny studentom z indeksów > szkoły policealnej > > jeszcze ci mało? Przeciez to nawet trudno nazwać uczelnią wyższą... Może działo się tak w tych punktach zamiejscowych, mi nic na ten temat nie wiadomo i nigdy nikt nie proponował takich rozwiązań. Mnie uczą doktorzy i magistrzy, promotorem jest profesor. Brawo, ktoś osiągnął zamierzony cel, teraz ludzie, którzy nie mają w ogóle pojęcia będą opluwać nasze tytuły. Wszystko wzięte pod wspólny mianownik. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.A. Re: Lipna nagonka? IP: *.serv-net.pl 28.10.09, 21:22 W Punktach też się tak nie działo. A na pewno nie we wszytskich. Ja uczyłam się w jednym i z taką sytuacją nie mieliśmy do czynienia. Wykłady zawsze prowadzili doktorzy a ćwiczenia magistrzy lub doktorzy. I o przepisywaniu ocen też nie było mowy. Niektórzy, co przyszyli na studia uzupłeniające do ahe po innych uczelniach narzekali nawet że za wysoki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_1 Re: Lipna gazeta ciągle niedouczona... 26.10.09, 18:25 Pięknie to ująłeś. Zgadzam się z Tobą w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Ekspresowy magister 26.10.09, 15:05 Po pierwsze to AHE jest tak samo lipna uczelnia, jak GW lipna gazeta, a po drugie, to czemu nie mozna studiowac szybciej? Na Zachodzie mozna np. robic w rok nie tylko 2, ale nawet i 3 semestry! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikaz-1 pier....ny Loba 26.10.09, 15:19 najpierw mnisw likwiduje zarzadzanie, uczelnia stara sie pomóc ludziom oferując im rozwiazania, a potem ten bubek Loba stwierdza że to tez niedobrze. Co za chory kraj co ma takich urzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu 26.10.09, 15:25 Jak się sprawdzi będzie mógł wyprowadzać psa. CV nie konieczne, dyplom wszystko mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu IP: 194.42.116.* 26.10.09, 15:34 spadaj niedouczony ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu IP: *.toya.net.pl 26.10.09, 16:29 Doswiadczenie uczy ze takie opinie wyglaszaja osoby niemogace sie pochwalic ani wysokim wyksztalceniem, ani pozycja spoleczna - jakie sa twoje doswiadczenia w odgarninaiu sniegu? Mnie ciekawi co by napisala Wyb(i)orcza gdyby uczelnia powiedziala studentom "Po zakonczeniu semestru zegnamy i radzcie sobie sami" Odpowiedz Link Zgłoś
armin_tucker Re: Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu 26.10.09, 16:34 Nawet gdyby AHE zasponsorowała każdemu dokończenie studiów w Oxfordzie, to Wyb(ió)rcza by po nich jeździła, bo tak jest z góry założona teza. A tak a propos, to jeżeli ktoś dobrze odgarnia śnieg, to czy jest profesorem, czy ma 3 klasy podstawówki, należy mu się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_1 Re: Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu 26.10.09, 18:21 Hehehe Co Ty nie powiesz. Ja Ciebie to w ogóle nie wzięłabym do odgarniania śniegu, nawet gdybyś miał dyplom z UJ.po przeczytaniu Twojej wypowiedzi nie chciałabym mieć do czynienia z Tobą i z ludźmi podobnymi do Ciebie. Dla mnie jesteś nikim.Z resztą żadna praca nie hańbi. Znam wiele osób, które sprzątając domy zarabiają na życie. Zapewniam pokończyli uczelnie państwowe( te z lepszych), zdobyli solidne wykształcenie i co teraz w zamian mają? Nie obrażaj tutaj studentów AHE, bo nie masz podstaw. Dzisiaj w większości przypadków nie liczy się jakiej uczelni dyplom posiadasz, tylko jakie masz znajomości. Politycy obiecują poprawę, a jest coraz gorzej i to nie jest wina nas studentów AHE. Zapewne, gdyby to np. na UMCS-ie likwidowali kierunki itp. to tytuł twojego posta brzmiałby: Przyjmę magistra po UMCS do odgarniania śniegu,a od nas byś się odwalił. Czyż nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
t3mida Re: Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu 27.10.09, 08:02 jonwol napisał: > Jak się sprawdzi będzie mógł wyprowadzać psa. CV nie konieczne, dyplom > wszystko mówi. Palancie, a jaką Ty reprezentujesz uczelnię, chciałabym wiedzieć jaką to trzeba skończyć uczelnię by być tak "elokwentnym"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Przyjmę magistra po AHE do odgarniania śniegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 08:55 A kto cię upoważnił, żeby obrażać magistrów AHE??? Zapewne nie skończyłeś żadnych studiów i żal ci ściska pewną część ciała... a i śniegu pewnie nie skąd zgarniać:( żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Patrzcie jaki cwaniaczek sie znalazl!!! IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 29.10.09, 13:35 Patrzcie jaki cwaniaczek sie znalazl!!!Zeby ciebie przypadkiem do czyszczenia szambowozu nie przyjeli! Odpowiedz Link Zgłoś
blic Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle kom... 26.10.09, 18:34 Ciekawy sabat pracowników AHE na forum Gorzów. :)) AHE w Gorzowie od zawsze było żenujące. Wbrew przepisom i elementarnej przyzwoitości. Zwykłe psucie tytułu "magister". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.09, 18:54 > elementarnej przyzwoitości. Zwykłe psucie tytułu "magister". no coś ty blic! albo się jest magistrem albo nie!sugerujesz ,że trochę można być w ciąży? . Zwykłe psucie tytułu "magister".-faktycznie żałosny tytuł jakich mało;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.10.09, 19:08 nie dziwie sie, ze ludzie leca na byle tytul MGR, przeciez sama GW stawia to jako warunek przyjecia do pracy. Znam ludzi z GW, ktorzy robili takie lipne kierunki tylko po to, aby ich CV nie wyladowalo w koszu. Teraz pracuja w dzialach regionalych GW i sami stosuja takie praktyki: GW zatrudni dziennikarzy do dzialu regionalnego. Wymagania: wyksztalcenie wyzsze. A tak naprawde w GW pisza ludzie na praktykach, za darmo, aby tylko potem na CV napisac: wolontariat w GW. Na etaty fotografow przyjmuje sie kolesi i rodzinke, placac im niemale pieniadze za malo wartosciowe fotografie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.09, 19:18 > kierunki tylko po to, aby ich CV nie wyladowalo w koszu. Teraz pracuja w > dzialach regionalych GW i sami stosuja takie praktyki: nazwiska?no co xman ? nie masz jaj to nie pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JONA Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.access.telenet.be 26.10.09, 19:07 Blic wyprzedziles mnie....tez jestem zdziwiona poparciem forumowiczow (nieznanych wczesniej na tym forum,ale "zarejestrowanych") dla tej szkolki-szopki.Chyba tylko tutaj maja mozliwosc wyrazic swoje poparcie....Znam pare osob,ktore po kilka razy w miesiacu dojezdzaly z Belgii do Lille,aby zdobyc tylko papierek i tytul mgr lub licencjat.Obecnie sa zli,bo "utopili" kase,gdyz AHE co chwile zmienia zdanie (raz proponuje im "studiowanie" przez internet,innym razem karze dojezdzac do Lodzi na zajecia).Oczywiscie sami sobie sa winni....Cwaniactwo czasem nie poplaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.09, 19:23 forumowiczow (nieznanych wczesniej na tym forum,ale "zarejestrowanych") ty jak zawsze;-)nie w temacie ale ... .forum gazety drogie dziecko to chochochochochochochochochochochochochouczestników. przemuśl to pomagam jak umiem wielu forumowiczom żeby nie zbłądzili...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_1 Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 28.10.09, 16:16 Faktycznie zarejestrowałam się po tym jak GW zaczęło oczerniać uczelnie w której przyszło mi studiować. To był mój świadomy wybór,a teraz ktoś śmie zasugerować,że zrobiłam to dla papierka.O tuż nie. Jestem jedną z wielu osób, które nie mając perspektyw wyjechały na zachód. Wybrałam Polski Uniwersytet Wirtualny, ponieważ to była jedyna droga by spełnić swoje marzenia.W sumie nie obchodzą mnie ośrodki zamiejscowe,ale wydaje mi się,że to właśnie od nich wszystko się zaczęło, tylko dlaczego studenci z Łodzi muszą ponosić konsekwencje? Na egzaminy i zjazdy jeździłam do Łodzi, a teraz co z tego mam? Oby to nie była strata czasu i pieniędzy,a do jazdy ze Szwajcarii do Łodzi wiązały się z pewnymi wyrzeczeniami i nie małymi kosztami. W sumie to mam tylko żal do ministerstwa i GW. Jeśli chodzi o opinie innych studentów AHE, to nikomu nie dogodzi były i będą zawsze zdania podzielone dotyczące nauki. Zapewniam,że studiowanie z wykorzystaniem internetu wcale do łatwych nie należy i w błędzie jest ten co myśli inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 26.10.09, 21:18 a ja słyszałem że te magistry lubią w mor*ę dostać Odpowiedz Link Zgłoś
t3mida Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle kom... 27.10.09, 07:55 Czy w Gazecie Wybiórczej nie znajdzie się ani jeden przyzwoity redaktor, który złapałby dystans do całej sprawy i napisał obiektywny artykuł? To trzeba być bezdusznym matołem żeby i tak pogrążonych studentów dotapiać. Uczelnia szuka rozwiązań, może błądzi ale dlaczego wciąż jest to tożsame z poziomem kształcenia na wszystkich kierunkach i przez wszystkich wykładowców??? Ktoś kto pisze, że tu się produkuje lipnych magistrów krzywdzi uczciwie pracujących studentów, którzy pewnie będą mieli problem z otrzymaniem pracy, gdy pracodawca skojarzy te wszystkie plugawe artykuły. Komuś bardzo zależy żeby zniszczyć tę uczelnię. Może Gazecina Wybiórcza niech się rozejrzy po innych uczelniach, gdzie przekręty są tak widoczne i rażące, iż śmieją się wszyscy. W AHE student ciężko pracuje, ja studiuję na PUW i poświęcam średnio ok. 3 godzin dziennie na naukę. Pytam zatem, który student w trybie stacjonarnym lub zaocznym, na uczelniach prywatnych i państwowych poświęca tyle czasu na naukę? Wiemy wszyscy co dzieje się w akademikach, student ma czas na wszystko, a uczy się tylko do sesji. Tutaj nie da się tak, ktoś kto zawali 2 tygodnie raczej już nie da rady nadgonić. Jakim więc prawem ktoś niezorientowany pluje na mój tytuł, na który ciężko pracowałam? A Pan Loba niech się za uczciwą pracę weźmie, a nie bierze pod uwagę bzdur, jakie wypisuje ta licha gazecina. Normalnie gotuje się we mnie jak to wszystko czytam. Jeśli uczelnia popełnia błędy, to władze powinny ponieść konsekwencje, ale przestańcie wreszcie obrzucać błotem na skalę kraju kształcenie w tej uczelni, bo to zupełnie inna bajka. Czy wiecie w ilu uczelniach są stosowane indywidulane toki nauczania? I czy komuś to przeszkadza? Czy są za to napiętnowani? Nie!!! Tylko na AHE wszystko się teraz skupia. Znaleźli sobie kozła ofiarnego, kogoś mocno w oczy kole, że ta placówka miała się tak dobrze. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd!!!! Mam wrażenie, że jeśli już w naszej kochanej Polsce zacznie się coś tworzyć i robić dobrego, to natychmiast pojawia się rzesza ludzi, którzy główkują, jak to zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JONA Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.access.telenet.be 27.10.09, 09:29 t3mida a co to za uczelnia PUW?Pewnie nie pamietasz czasow kiedy to trzeba bylo zdawac egzaminy aby dostac sie na studia?A teraz??? Dyplom kupujesz za kase...Wiem o czym pisze,bo mam znajoma po technikum rolniczym BEZ MATURY,ktora przyjeli na lipna EWSPiA.Obecnie,po 3 latach "nauki" broni tytulu magistra prawa.Mialam okazje czytac jej prace (ok 20 stron,kopie z unijnych dyrektyw) bez zachowania jakich kolwiek kanonow pracy magisterskiej.Szok,praca oceniona jako dobra,bo osoba byla "aktywna" i placila czesne.I jak taki dyplom porownac z dyplomem kogos,kto naprawde na niego zasluzyc?Oki,nie ma na swiecie sprawiedliwosci,ale nadchodza zmiany i czas walczyc z tego typu szkolkami za pieniadze,dla bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 09:48 I tu sie z jona zgodzę oczywiście. Precz z lipnymi uczelniami! W GW był kiedys (a może jeszcze jest ) Wydział teologiczny z Wrocławia co miał czelnośc Papieskim się zwać. W GW nie było nawet filii tejże "uczelni...tylko sekcja! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnypan Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 10:40 >> W GW nie było nawet filii tejże "uczelni...tylko sekcja! chyba "sekta" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccccccccc Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 10:39 >> Wiem o czym pisze,bo mam znajoma po technikum rolniczym BEZ MATURY,ktora przyjeli na lipna EWSPiA.Obecnie,po 3 latach "nauki" broni tytulu magistra prawa.Mialam okazje czytac jej prace (ok 20 stron,kopie z unijnych dyrektyw) bez zachowania jakich kolwiek kanonow pracy magisterskiej. ale bzdury wygadujesz!! MEN by sie nie zgodziło na takie wałki!! bez matury nie ma prawa studiować. Studium robi nie "studja" źle usłyszałaś. Prace dyplomową a nie magisterską! Pracy też jej nikt takiej na 20 stron by nie zaliczył i to splagiatowanej, na pwsz sprawdzali plagiatem każdą prace i połowa musiała robić od nowa bo przepisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.access.telenet.be 27.10.09, 15:35 Ja swoje posty opieram na konkretach,a ty piszesz,ze bzdury wygaduje....A skad taka wiedza?Mam ci podac wiecej konkretow? Tak,dziewczyna skonczyla TYLKO technikum rolnicze w miejscowosci na Podlasiu i wlasnie na podstawie sredniego wyksztalcenia przyjeli ja na te lipne studia,gdzie aktywnie udzielala sie,bo rok pozniej namowila na te same studia 7 osob.Akurat tak sie sklada,ze poprosila mnie o sprawdzenie tej pracy-mam prototyp z uwagami promotora p.K-K i oryginal.Praca magisterska z prawa,a tytul o energii odnawialnej i jej aspektach prawnych.Dokladnie praca ma 23 strony,ona nie plagiatowala pracy tylko zrobila wstawki z poszczegolnych dyrektyw.A wiec dlaczego piszesz,ze to niemozliwe,skoro wiem,ze to nie jest jedyny przypadek na EWSPiA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 17:23 >> i wlasnie na podstawie sredniego wyksztalcenia przyjeli ja na te lipne studia a na podstawie jakiego wykształcenia mają przyjmować na studia? na podstawie wyższego? :))) może dyplom maturalny kupiła jeśli nie ma matury i studiuje to należy to donieść do MEN o likwidację uczelni i anulowanie jest "studjów" >> Dokladnie praca ma 23 strony,ona nie plagiatowala pracy tylko zrobila wstawki z poszczegolnych dyrektyw. nieraz sie zdarza że mniej inteligentni studenci robią prace na 23 strony ale promotor ich pogania z nimi. Na pewno do obrony by nie została dopuszczona praca mająca 23 strony i przepisana z dyrektyw unijnych. A może czcionka 8-mka? Sformatuj na właśiwy rozmiar, taki akceptowalny, z odstępami między linijkami maxymalnymi dopuszczalnymi i Ci wyjdzie ile stron. I spis treści wstęp zakończenie, literatura też się liczy do ilości stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.access.telenet.be 27.10.09, 22:59 studencie to jest gdybanie..........napisalam ze znam konkretny przypadek,a wlasciwie kilka,opisalam jeden,bo mialam kopie tej pracy.Wiem na 100% ze przyjeli ta osobe na podstawie SWIADECTWA UKONCZENIA TECHNIKUM ROLNICZEGO bez matury.Praca nie miala przypisow,spisu tresci,a nawet poprawnej numeracji stron,bo jej wlascicielka nie ma pojecia o formatowaniu tekstu i wordzie.Wlasnie o poprawki poprosila mnie.Ja wraz ze znajoma doktorantka stwierdzilysmy,ze wlasciwie praca nie nadaje sie nawet na brudnopis.Znajoma ta obrazila sie i przed miesiacem dowiedzialam sie,ze jednak praca "przeszla" i zostala uznana za...dobra....SZOK....Dobrze,ze tej osobie zalezalo tylko na papierku i nie zamierza szukac zadnej aplikacji.Nie zamierzam na nikogo donosic i zycze tym mgr najlepszego...Pelnej satysfakcji z kupionego dyplomu....a od sprawdzania sa inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 23:03 No faktycznie ja swoją pracę (jakąkolwiek) tez dałbym do sprawdzenia komuś kto sekcyjna uczelnie ukończył! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona emsiziomal-wrozka IP: *.access.telenet.be 28.10.09, 08:36 haaaaaaaaahaaaaaaa ty wiesz,ze ja ukonczylam sekcyjna uczelnie :-))) znowu bawisz sie we wrozke :-))Zycze tobie,zebys ukonczyl ta uczelnie co ja,choc wiem,ze to nigdy nie byloby mozliwe,chocby ze wzgledu na to,ze nawet nie kumasz tego jezyka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: emsiziomal-wrozka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 08:39 Gość portalu: jona napisał(a): > Zycze tobie,zebys ukonczyl ta > uczelnie co ja,choc wiem,ze to nigdy nie byloby mozliwe,chocby ze > wzgledu na to,ze nawet nie kumasz tego jezyka :-)) A ja nie życzę Ziomalowi ukończenia tej uczelni, skoro ukończyła ją idiotka. Szkoła nic nie daje, temperować ołówki Solanie mozna też po łódzkiej fałszywce. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: emsiziomal-wrozka 28.10.09, 10:30 Gość portalu: jona napisał(a): > znowu bawisz sie we wrozke :-))Zycze tobie,zebys ukonczyl ta > uczelnie co ja,choc wiem,ze to nigdy nie byloby mozliwe,chocby ze > wzgledu na to,ze nawet nie kumasz tego jezyka :-)) Nie wiem, czy emsi dobry jest jako wróżka i jakiego języka nie kuma, ale bardzo dobrze zna język ojczysty, w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona do calamy IP: *.access.telenet.be 28.10.09, 12:28 Calama,nie pierwszy raz "pijesz" do mnie,czyzby poraz kolejny masz zly dzien,czy to zwykla babska zawisc,zazdrosc???Podobno uwazasz sie za swiatla osobke i pewnie umiesz czytac ze zrozumieniem (???).Przyczytaj jeszcze raz temat i wowczas moze zrozumiesz,ze twoj post jest poprostu nie na temat-zwykla zlosliwosc.A twoj kumpel e pewnie nie potrzebuje adwokata.No i o moja znajomosc ojczystego jezyka nie martw sie.Na codzien uzywam inne jezyki i znajomosc polskiego w zupelnosci mi wystarczy....Milego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: do calamy 28.10.09, 12:34 Gość portalu: jona napisał(a): > Calama,nie pierwszy raz "pijesz" do mnie,czyzby poraz kolejny masz > zly dzien,czy to zwykla babska zawisc,zazdrosc??? mam dobry dzień i niczego ci nie zazdroszczę wręcz przeciwnie - wstyd mi za ciebie Stwierdzam fakt, że język ojczysty nie jest twoją dobrą stroną. > No i o moja znajomosc ojczystego > jezyka nie martw sie.Na codzien uzywam inne jezyki i znajomosc > polskiego w zupelnosci mi wystarczy.... Kazdy najlepiej zna język ojczysty. Obawiam się więc o te twoje inne. > Milego dnia :-) nawzajem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: do calamy IP: *.access.telenet.be 28.10.09, 15:20 O mnie nie martw sie :-)))Obawiaj sie o swoje dzieci.... :-))ja naprawde twojej troski nie potrzebuje....;-),no i powroc do tematu...Najwyrazniej to ty masz problem ze zrozumieniem prostego tekstu-tematu tego watku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: do calamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 15:55 Gość portalu: jona napisał(a): > o moja znajomosc ojczystego > jezyka nie martw sie.Na codzien uzywam inne jezyki Innoma językami? Innemu jązyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: do całego świata.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 21:49 kocham Cie świecie! A nie wypada mi polemizować z kimś kto kończył coś takiego: CVO Vrije Gesusbidieerde Taalleerganen Strombeek Bever (Bruxelles) ----------------------------------------------------------------- Ja tam po polsku trochę mówię ale pisać, pisze z błedami. Dzięki Calama, że we mnie wierzysz :) Login: inszoma lengłiczami tyz można gawarit. A myślę, że koleżanka od ołówków pod sufitem ma więcej sowieckich gwiazdek niźli szarych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: do emsiziomala &co IP: *.access.telenet.be 29.10.09, 09:49 Tematem nie jestem ja tylko "lipny" magister.Piszesz ksiazke na moj temat???Potrzebujesz moje CV?Ja pracy nie szukam i przypuszczam,ze ty nawet nie wiesz co to CVO i VUB choc i tam wowczas bylo sporo rodakow.A wiec nie szukaj dziury gdzie jej nie ma tylko zajmij sie tematem....A co ja skonczylam i kiedy ciebie powinno najmniej interesowac.Ty i calama najwyrazniej macie problemy z wlasna osobowoscia,ale to tez nie temat tego watku.... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: do emsiziomala &co 29.10.09, 10:16 Gość portalu: jona napisał(a): > Ty i calama najwyrazniej macie problemy z wlasna > osobowoscia,ale to tez nie temat tego watku.... Oczywiście! Jeśli objawem problemów z osobowością jest zauważanie błędów. W co szczerze wątpię. :)))))) "Na codzien uzywam inne jezyki i znajomosc polskiego w zupelnosci mi wystarczy...." Miłego dnia! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: do emsiziomala &co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 10:59 > Ty i calama najwyrazniej macie problemy z wlasna > osobowoscia,ale to tez nie temat tego watku.... ------------------------------------------------------ Nie jest to (kim> czym?) tematem tego wątku. A co jest tematem bo się pogubiłem. Swoją droga ciesze się niezmiernie, że nie musiałem kończyć żadnych studiów.....bo jeszcze by się okazało, że moja uczelnia była kiepska. A wszyscy wiedzą, że najlepszych fachowców w mieście wypuszczała szkoła zza Warty. To dobra szkoła bo dzięki niej umiem kłaść kafelki i nie muszę się zastanawiać czy po "r" w mgr stawia sie kropkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.hotspotsvankpn.com 28.10.09, 10:19 Wiesz co. Ja studiuję na PUW i jest bardzo ciężko. Praca 50h tygodniowo, do tego okolo 8-9 przedmiotow gdzie trzeba byc aktywnym, trzymac sie terminow, pisac prace, robic zadania- i samemu nauczyc sie i zrozumiec material... Dla Ciebie brzmi pewnie jak drobnostka. Nie dość, że nie masz nic ze swoich "wolnych" wieczorów to o wolnym weekendzie możesz zapomnieć! Poza tym dla nas- ludzi mieszkających za granicą i nie mogących iść na studia dzienne, jest to jedyne wyjście aby móc się kształcić i pracować jednocześnie (w swoim języku) i do czegoś dojść. Skoro ty miałaś na to czas, aby siedziec calymi dniami na uczelni to naprawdę masz szczescie! Nastepnym razem zanim bedziecie sie wypowiadac (a przeciez wszyscy wygladacie na uczciwych i ciezko pracujacych studentow) to proponowalabym sie postawic w naszej sytuacji. Z pewnoscia inaczej byscie spiewali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.access.telenet.be 28.10.09, 12:35 Studencie oj jaki ty jestes nieszczesliwy...z wlasnego wyboru :-)) Ciesz sie,ze masz takie mozliwosci,bo kiedys ich nie bylo,no i wielu nie bylo latwo....Ja,zeby oplacic swoje studia i utrzymac sie musialam "zapieprzac" przy zrywaniu winogron,tabace i raz przy szparagach.C'est la vie....Twoj wybor twoje zycie...Zycze ci,abys w przyszlosci znalazl ciekawa prace i wowczas czas nauki wspomnisz z przymruzeniem oka :-)))Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_1 Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 28.10.09, 16:27 Ależ Ty jesteś złośliwa.Ja też ciężko pracuję, czasami po 12-13 godzin dziennie. Jest ciężko. Wiem,że nie powinnam narzekać, bo to był mój świadomy wybór,ale kraju w którym człowiek sam może dokonywać wyborów ,są one podważane,a człowiek zrównany z błotem.Jeśli tak dalej będzie jakie nas czeka życie w Polsce? Wcale mi się nie podoba ton Twojej wypowiedzi. Tobie wystarczy praca sezonowa by zdobyć pieniądze na naukę. Niektórym to jednak nie wystarczy, by utrzymać rodzinę i w dodatku pogłębiać swoją wiedzie. Życzę Ci powodzenia, obyś nie znalazła sie nigdy w podobnej sytuacji do naszej. Troszkę wyrozumiałości, nie wszyscy mają takie "szczęście" jak Ty.Nie wszyscy też mogą liczyć na pomoc rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.access.telenet.be 29.10.09, 09:57 Pewnie to bylo do mnie,a wiec ci odpowiem...Jak ja studiowalam to nie bylo w PL lipnych uczelni.Ty piszesz,ze pracujesz za granica to dlaczego tam nie zdecydujesz sie na studia?Znam 2 dziewczyny,ktore studiowaly w tamtym roku w Lille pedagogike,bo marzy im sie zalozenie wlasnego zlobka.Tez sa zalamane jak ty,ale twierdza,ze skoro juz zaliczyly pierwszy rok i wydaly sporo kasy to wlasnie chca kontynuowac na AHP nastepne 2 lata i dojezdzac do Lodzi,a wlasciwie skorzystac z podpowiedzi kogos z uczelni (wysylanie na zajecia wynajetych studentow).A co bedzie jak za rok kompletnie zlikwiduja ta szkolke,o czym obecnie mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_1 Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 30.10.09, 20:49 jestem ciekawa jaka Ty szkółkę skończyłaś.Chyba będę musiała się przyłożyc bardziej do nauki i spróbować swoich sił na Uniwesytecie w Zurychu. Tam to chociaz szanuja studenta, nie to co w naszej kochanej Polsce. Poraz kolejny będę coś musiała poświęcić by spełnić swoje marzenia, oby i tym razem nic nie stanęło na przeszkodzie... Każdy świadomie lub nie wybiera swoją drogę życia. Wiele z nich prowadzi donikąd , więc nieustannie poszukujemy dalej. A jeśli ją już znajdziemy warto przejść nią do końca i nie zastanawiać się, czy to na pewno ta właściwa!Ja jak na razie swoją drogę znalazłam i będę dążyć do jej końca, bo wiem,że jeśli czegoś się pragnie, to powielu trudach można wiele osiągnąć, oby tylko za wcześnie się nie poddać. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana_1 Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k 28.10.09, 16:32 Tutaj się zgadzam z Twoją wypowiedzią, ponieważ jestem w podobnej sytuacji.Studiuję na PUW i pracuję za granicą, dlatego rozumie Cię doskonale. Pozdrawiam i życzę Tobie , jak i sobie siły w dalszej kontynuacji nauki, chociaż nie będzie łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccccccccccc Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 10:20 >> Uczelnia szuka rozwiązań, może błądzi tak błądzi i nie tylko ona, inne "uczelnie wyższe" też błądzą. Jak mają nie błądzić skoro rynek pracy wymaga robotników a każdy chce "na studja" żeby potem "do biura". Nie ma tyle biur w gorzowie ani polsce! >>uczciwie pracujących studentów, którzy pewnie będą mieli problem z otrzymaniem pracy, gdy pracodawca skojarzy te wszystkie plugawe artykuły a tu już wina głupiego pracodawcy który ocenia człowieka po nazwie szkoły zamiast przyjrzeć się rekrutowanej osobie co sobą reprezentuje , co potrafi i czy jest inteligentna. Wystarczy przeprowadzić rozmowę. Mi w dyplom nigdy nikt nie zaglądał dlatego to czy tam będziesz mieć 2-je poprawiane na 3, czy 5-tki nikogo to nie interesuje. >> i poświęcam średnio ok. 3 godzin dziennie na naukę. aż tyle? ;) a ja miałem nieraz zajęcia od rana do wieczora ale fakt w tygodniu nieraz jest po 1-2 zajęcia na dzień na dziennych. Studenciaki muszą mieć dużo czasu wolnego żeby się rozwinać w swoich zainteresowaniach. Jakby mieli tylko dukać to co im podadzą w szkole, to nic by nie umieli po skończeniu i nikt by ich nie przyjął do pracy bo rynek edukacyjny jest niedostosowany do lokalnej gospodarki. ten kierunek dziennikarski czy jaki tam, to ja na to nie widziałem wcale ofert pracy nigdzie. Paru redaktorków siedzi w okolicy i to wszystko i nie potrzeba więcej. >> Pytam zatem, który student w trybie stacjonarnym lub zaocznym, na uczelniach prywatnych i państwowych poświęca tyle czasu na naukę? to się przypatrz UW kierunek informatyka dzienne jakie wieszaki. >> Jakim więc prawem ktoś niezorientowany pluje na mój tytuł, na który ciężko pracowałam? bo tytuł jest nic nie wart. Nikt cie nie przyjmie do roboty za tytuł tylko oceni czy jesteś w czymś dobra i czy masz dośw. >> Czy wiecie w ilu uczelniach są stosowane indywidulane toki nauczania? w krajach rozwiniętych chyba we wszystkich >> kogoś mocno w oczy kole tych co nie mają studiów tylko zawodówke albo sam licencjat i zgrzytają zębami do końca życia ich to będize boleć i będą nienawidzieć wyżej utytułowanych zazdroszcząc im tytułu per jaśnie hrabiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyksztalciuch Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:22 > a tu już wina głupiego pracodawcy który ocenia człowieka po nazwie szkoły > zamiast przyjrzeć się rekrutowanej osobie co sobą reprezentuje , co potrafi i To co sugerujesz ze do Oxsford, Harvard, Stanford czy MIT dostaja sie gleby kapusciane i taki dyplom znaczy zerooooooooooooooooooo? Tam nikogo, niczego nie nauczyli i po otrzymaniu takiego dyplomu nic nie reprezentuja i nic nie potrafia? Ciekawe za co takim glebom kapuscianym daja nagrody Nobla? > czy jest inteligentna. Wystarczy przeprowadzić rozmowę. Mi w dyplom nigdy nikt > nie zaglądał dlatego to czy tam będziesz mieć 2-je poprawiane na 3, czy 5-tki > nikogo to nie interesuje. Nikt ci w dyplom nie zagladal, bo go nie masz a jak masz to najwyzej z gorzowskiej "wyzszej uczelni".wypowiedz godna dyplomu takiej uczelni. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxzcxzcxz Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:55 >>Nikt ci w dyplom nie zagladal, bo go nie masz a jak masz to najwyzej z gorzowskiej "wyzszej uczelni".wypowiedz godna dyplomu takiej uczelni. > nikt mi w dyplom nie zaglądał bo oferty pracy są robotnicze i nie wymaga się od nikogo tytułu magistra tylko przeważnie uprawnień zawodowych. dyplomy sprawdzają tylko w urzędach ale tam się do roboty nei dostaniesz bez plecków bo jest nepotyzm w gorzowie straszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxcxcxcx Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:55 jak ktoś kończy oxford to nie szuka pracy w gorzowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxcxcxcx Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:58 henry ford gigant biznesu nie kończył żadnego oxfordu miał chyba tylko podstawówkę i zbudował general motors, bill gates przerwał studia prawnicze, wielu było co nie mieli wykształcenia i dorobili się milionów, wałęsa po zawodówce był prezydentem, lepper po technikum rolniczym wicepremierem i marszałkiem, giertych posiada 2 tytułu magisterskie na UAM (prestiżowa uczelnia) i był baranem. Znałem kolesia po UJ co był przeciwny naszemu wstąpieniu do UE. twoja wypowiedź jest godna małpy która jest od ciebie mądrzejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magiuster Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 17:13 Gorzowska pwsz powinna się politować nad tymi biednymi oszukanymi ludźmi i ich przyjać w swoje szeregi na te same kierunki i nie ma tu nic do śmiechu bo dużo lepsza jest pwsz od tej pseudo uczelni. Magistra można robić w oddziale zamiejscowym w gorzowie. Da rade się przenieść czy nie da rady? do pwsz? w 2-3 lata oczywiście magistra nie zdobędziecie, tylko w 5. ale licencjat po 3 już można mieć i wyższe wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzz Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 19:22 ale proponuję wcześniej zdać maturę bo was nie przyjmą do pwsz-ta bez niej to jest porządna państwowa szkoła w przeciwieństwie do tego łódzkiego shitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mgr Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.09, 22:19 Czepiacie się Jony, a ona ma sporo racji. Ws. języka - pominę, bo jak się szybko pisze, literówki zdarzają sie najlepszym. Nie na temat - Sienkieiwcz był dysortografikiem ;) Do rzeczy - pseudo- uczelnie, na których jedyną wartością jest czesne od studentów, nigdy nie będą miały poziomu uniwerków. Poza tym, że tam pracują ludzie z tytułami, a nie dojeżdżają na prowincję na nadgodziny. I wymagają dużo mniej. Po 3 latach studiów w Gorzowie, kończyłem magisterskie na normalnym uniwersytecie. Nie filii, nie sekcji. Poza Gorzowem. Różnica - przepaść. I tam kolega, wiecznie gderajacy, ze wykładowca nie puścił do domu, że wykład miał planowany czas, nie skrocił, że po ch.j mu te wykłady. Całe szczeście, ze nie studiował np. medycyny, prawa czy nie miał zostać sepcem od budowy mostów czy konstrukcji samolotów. Nikt na studia iść nie zmusza, a jak się idzie, należy się przygotować na 5 lat ciężkiej tyrki, jeśli chce się być kimś. I jest różnica między magistrem z uniwerku a takim z jakiejś filii, która o poziom dba w dużo mniejszym zakresie. O ambicjach nie wspomnę. Nie swiadczy to oczywiście o człowieku, bo można - jw. - nie skończyć UJ, przerwać sobie Harvard i byc geniuszem, ale - z całym szacunkiem do ludzi np. z PWSZ czy innej AHE, jako pracowdca takiego magistra nie chcę. Próbowalem rozmawiać, ale poziom ludzi, jeśli chdzi o wiedzę, był ponizej matury. A wymagania jak z tytułem doktora co najmniej. Są wyjątki, na pewno, ale to wyjątki. Reguła jest inna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 01:44 >> pseudo- uczelnie, na których jedyną wartością jest czesne od studentów, nigdy nie będą miały poziomu uniwerków a myślisz ze na uniwerkach jak jest? robiłem pwsz i uniwerek i pwsz oceniam za lepszy i rzetelniejszy >> Poza tym, że tam pracują ludzie z tytułami, a nie dojeżdżają na prowincję na nadgodziny. I wymagają dużo mniej. wymagają tyle samo. Różnica jest tylko gdy masz 7 na 1 miejsce wtedy tam gdzie jest taka selekcja bo dużo chętnych bo masy ludzi w dużym mieście - reprezentują sobą wyższy poziom i tylko tym się to różni od małego miasta gorzów. Tylko 1 wykładowca nie przyjeżdżał ani razu się nie pojawił w semestrze na koniec przepisał oceny z ćwiczeń poza tym wszyscy rzetelnie przyjeżdżali. >> Różnica - przepaść. no jest przepaść między dużym miastem a małym. Selekcja 7 osób na 1 miejsce, dużo ludzi to i duży przesiew. W GW zero selekcji, mało ludzi i wszystkich trzeba przepuścić bo nie będzie kogo uczyc w przyszłym semestrze a za kasę z zaocznych rektor musi sobie nowe drogie limuzyny kupić w czasie kryzysu. >> np. z PWSZ czy innej AHE, jako pracowdca takiego magistra nie chcę. a absolwentka pwsz jest w urzędzie miasta gorzowa wyróżniona jako najlepszy urzędnik >> Próbowalem rozmawiać, ale poziom ludzi, jeśli chdzi o wiedzę, był ponizej matury. to można zweryfikować patrząc chociazby po ocenach jak jest trójkowy to raczej był zlewus na studiach, jak gadałem z 5-tkowymi to też ich musiałem wszystkiego uczyć mimo że ja jestem czwórkowy. >> A wymagania jak z tytułem doktora co najmniej. hehe z tytułem doktora na pwsz podsłuchałem na korytarzu jak hrybacz rozmawiał i że ma 3 tys brutto jako kierownik instututu. >> Są wyjątki, na pewno, ale to wyjątki. Reguła jest inna. tu się trochę zgodze a trochę nie. Mądrzejsi są ludzie niż ci po zawodówkach i to dużo ale specyfika lokalnego rynku pracy jest jaka jest. Miasto jest robotnicze i nie potrzebuje się magistrów tylko mechaników głównie, sprzedawców i ludzi na taśmę produkcyjną do zagranicznych montażowni. Nie ich wina że rynek pracy taki jest w Gorzowie. Studenciaków jest mnóstwo w Gorzowie, bo każdy młody człowiek po szkole średniej studiuje i chce do biura a nikt nie chce być robotnikiem. Dlatego ci drudzy więcej w tym mieście zarabiają i szydzą z magistrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek2 Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 01:48 >> Próbowalem rozmawiać, ale poziom ludzi, jeśli chdzi o wiedzę, był ponizej matury. jeszcze pytanie na jaki temat próbowałeś rozmawiać? Generalnie dzieciaki świeżo po dyplomie to raczej nic sobą nie reprezentują bo to żółtodzioby jak każdej wyższej uczelni, to trzeba pogadać po 2 latach od absolutorium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.09, 11:59 dwa lata też mało ,koncząc licencjat ,magistra kilka lat temu ,i mówi poszłem ,rencami, my byli itp. To jak to się dzieje ,że otrzymuje się tytuł ? Dyskwalifikacja! Zawsze powtarzam ,że można mieć dwa fakultety, a słoma z butów wyjdzie wczesniej czy później. Kiedyś poznałem starszą panią ,która nie posiadała ukończonych żadnych socjalistycznych szkół ,posiadła nauki guwernatek z Francji i Anglii. Sposób pisania (kaligrafia) wypowiadania się ,zasób wiedzy był godny nasladowania . Mówiła (nie dukała) dwoma jezykami w mowie i piśmie i ciągle studiowła różne poważne dzieła . Byłem pełen podziwu. Jej mamusia operowała pięcioma językami. Pochodziła z jednego ze znaczniejszycho rodów polskich z pałacem w Kozłówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdas Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:32 >> piśmie i ciągle studiowła różne poważne dzieła . Byłem pełen podziwu. Jej mamusia operowała pięcioma językami. Pochodziła z jednego ze znaczniejszycho rodów polskich z pałacem w Kozłówce widzisz, ludzie bogaci którzy mają zapewniony byt, mają dużo czasu na naukę jęzków i studiowanie sobie z przyjemnosci książeczek. biedni muszą tyrać zdobywać papierki żeby nie było ze ma tylko średnie bo nigdzie go do roboty nie przyjmą. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Co że umie 4 języki jak nic innego nie potrafi. Można się skupić na poprawnym pisaniu i być biednym polonistą. Można też skupić uwagę na zdobywaniu wiedzy specjalistycznej i tu już nie ma czasu na języki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ekspresowy magister - lipna uczelnia ciągle k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 11:09 Często na uczelniach prywatnych jest niższy poziom to fakt, ale wszystko zalezy od wykładowcy. Nie tylko AHE jest w takiej sytuacji. Wg mnie błedem było zamykanie uczelni z dniem 28 lutego. MInisterstwo w ogóle nie pomyslało o studentach, albo trzeba było zamknąć od 1 października 2009 albo pozwolic zakończyć rok akademicki,bo każda decyzja jaką student w tej chwili podejmie będzie zła i traci na tym tylko student nie uczelnia tak naprawdę. Studencji na 3 roku licencjatu i 2 mgr praktycznie nie maja wyboru, albo przechodzą na ITS albo mają rok w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś