Dodaj do ulubionych

mocne strony gorzowa

29.10.09, 18:46
"największy przychód stanowi branża drzewna, później metalowa a dopiero
następnie branża
transportowa, handlowa i pozostałe dużo mniejszy udział"

słowa mizernego wiceprezesa zachodniej izby przemysłowo-handlowej
Obserwuj wątek
    • danny_boy Re: mocne strony gorzowa 31.10.09, 23:14
      A czy najmniejszy przychód stanowi branża monitorów LCD?
      • Gość: eeeeee Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 02:13
        >> A czy najmniejszy przychód stanowi branża monitorów LCD?

Lasy państwowe są w 1 dziesiątce najbogatszych firm w polsce. Większość
        gorzowskich zakładów produkcyjnych z gorzowa i okolic dotyczy branży metalowej.
        TPV to jest tylko 1 zakład. Liczny, ale jeden. Czasy PRL-u się skończyły a nawet
        w nim gorzow jak miał 60 tys mieszkańców a w stilonie pracowało 10 tys osób. W
        zakładach mechanicznych ursus sądzę że więcej jak 2 tys obecnego TPV.
    • Gość: nicelus Re: mocne strony gorzowa IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.09, 18:12
      mocną stoną gorzowa jest
      szef
      rady nadzorczej
      k-ssse wojnarowski i
      jego
      zaplecze polityczne.

:):):):):):):) i to są jaja.

• Gość: fffffff Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 19:29
        >> wojnarnarowski

kolejny przykład jak platforma olewa nasze województwo!!

nie głosujcie na tych jeleni!! pis naprawde w gorzowie był dużo lepszy. Nie
        mówie żeby głosować na pis ale nie na platforme!!! nie w tym województwie
        • Gość: piko Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 19:56
          Napisz po prostu: Zagłosujcie na ZCHN!
          • Gość: nicelus Re: mocne strony gorzowa IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.09, 20:23
            piko napisał(a):

> Napisz po prostu: Zagłosujcie na ZCHN!

dlaczego na partię, a nie na sprawdzonych uczciwych ludzi? uważasz, że takich
            nie ma w gorzowie?

• Gość: kowalski Re: mocne strony gorzowa IP: *.cust.tele2.se 01.11.09, 23:12
              uprasza się o pisanie do rzeczy:) znaczy o mocnych stronach tego
              miasta:) Jeśli politycy, którzy w cdecydowanej większości, jak pod
              każdą szerokością geograficzną, są urodzonymi mistrzami kłamstwa,
              wodolejstwa i mataczenia, są mocną stroną tego miasta, to aż strach
              zapytać, a jakie ma złe strony?:)))))

wracając do tematu:
              przychodzą mi na myśl dwie mocne stony. Pierwsza, przez zasłyszenie
              to RMG- mocna strona Gorzowa, a drugiej nie pamiętam;)))
              • Gość: ccccc Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 23:48
                politycy wszędzie kłamią ale u nas nie ma zadnych reprezentatywnych którzy by
                się liczyli.

bachalskiego zdaje się tusk wyeliminował tylko nie orientuje się za co.

reszta siedzi jak mysz pod miotłą - bo kaska co miesiąć wpływa na konto to co
                będą ryzykować.

a tusek obsadza nasze stanowiska lokalne swoimi kolesiami z odległej polski,
                chyba żadna partia tak nie robiła.
                • Gość: blondi Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 11:40
                  hasło z Encyklopedii Gorzowskiej:
                  "Gorzów w zasadzie charakteryzuje się przewagą "mocnych stron"
                  nad "słabymi stronami" i to jest jego najmocniejsza strona..."
                  • Gość: z doliny Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 20:13
                    Kiedyś tu mieszkałem,teraz znowu byłem u Was.
                    Nie mam juz tu rodziny i moje odwiedziny Gorzowa łaczą się z
                    wizytami na cmentarzach bo tu leżą moi bliscy i przyjaciele.
                    Wydaje się,że macie potencjał poprawy sytuacji na akceptowaną przez
                    odwiedzających miasto.
                    Jeśli chodzi o mój pogląd,to poprawił bym drobiazgi.
                    Zatrzymałem się jak zwykle w Hotelu "Azyl". Mam sentyment do tej
                    górki i tej dzielnicy.
                    Uzgodniłem wcześniej pobyt i po opłaceniu pokoju w recepcji nagle
                    doczytałem się,że to Hotel dla niepalących! W pokojach są czujniki
                    wykrywajace dym z papierosa a ja właśnie jestem palący!
                    Zostawiłem torbę,wymyłem ręce i pojechałem do ulubionej i zawsze
                    odwiedzanej przy okazji pobytu w Gorzowie kawiarenki "Zaścianek
                    Cafe".
                    Okazało się,że od ostatniego pobytu nieco się tam pozmieniało.
                    Na szybie drzwi wejściowych ogromny znak uprzedza wchodzących:
                    ZAKAZ PALENIA!
                    Sami rozumiecie. Nie,to nie! Znalazłem coś innego chociaż było mi
                    szkoda Zaścianka. Ktoś mi go odebrał.
                    Cmentarz na Warszawskiej - miałem tam grób "przyszywanej Babci" -
                    osoby przypadkowo przygarnietej przez moją rodzinę w 1948 czy coś.
                    Ona umarła w 1955. Właściwie nie miała rodziny i bardzo poplątane
                    życie.Mieszkała u nas do śmierci pomagajac w domu.
                    Co jakiś czas tam chodziłem zapalajac świeczkę.Dwa lata temu Rada
                    Parafialna zlikwidowała groby,którym blizcy nie opłacili spokoju.
                    Stary Cmentarz,gdzie leżą pierwsi osadnicy...
                    Czy Wy musieliście na to pozwolić?
                    W drodze powrotnej cały czas myślałem - Co za nieprzyjazne miasto
                    się zrobiło z mojego Gorzowa...
                    Przecież w Hotelu moga być pokoje dla niepalących i oddzielne dla
                    palacych jesli już komuś na mózg padło z tym ograniczaniem.
                    Przecież w tym "Zaścianku" była sala dla palaczy - pełna i dla
                    niepalacych - pusta. Komu to przeszkadzało?
                    No,i ten Cmentarzyk na Warszawskiej. Czy stare groby starych
                    Gorzowian muszą iść do likwidacji?
                    Moim zdaniem macie potencjał do zmiany na lepsze. Takiej,by ludzie
                    nie omijali Was dużym łukiem.

• Gość: jkw Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 20:27
                      Dwa lata temu Rada
                      >>Parafialna zlikwidowała groby,którym blizcy nie opłacili spokoju.

byznes is byznes a myślisz że o co w katolicyźmie chodzi? a starzy ludzie nie
                      żałują na cmentarze, zbierają do puszek, czort że tam dzieci niedożywione, na
                      msze trzeba dać i kopertę księdzu.

>> Co za nieprzyjazne miasto się zrobiło z mojego Gorzowa...

hehe a niedawno było hasło ze gorzów przyjazny. Tak przyjazny jak okopali łobuzy
                      tego chińskiego dobroczyńce co u nas TPV założył i 3 tys ludziom dał prace.

>> jesli już komuś na mózg padło z tym ograniczaniem.
                      to jest polska. To nie tylko w gorzowie tak.

Ale fakt prywaciarzom gorzowskim można duużo zarzucić. I nie tylko gorzowskim
                      ale szczególnie im.
                    • zetkaf Re: mocne strony gorzowa 02.11.09, 21:45
                      > Zatrzymałem się jak zwykle w Hotelu "Azyl".
                      To ten, co niedawno GW opisywala jako swiezo otwarty? ;)

> Uzgodniłem wcześniej pobyt i po opłaceniu pokoju w recepcji nagle
                      > doczytałem się,że to Hotel dla niepalących!
                      O jaka tragedia... jak wiele hoteli w europie... rozmiem, ze
                      powinnismy isc za murzynami?

> Na szybie drzwi wejściowych ogromny znak uprzedza wchodzących:
                      > ZAKAZ PALENIA!
                      Great, great - idzie na lepsze ;)

> Cmentarz na Warszawskiej
                      tu tez zakaz palenia? Rozumiem, ze na 1 listopada jest zwolnienie z
                      zakazu? ;)

> Przecież w tym "Zaścianku" była sala dla palaczy - pełna i dla
                      > niepalacych - pusta. Komu to przeszkadzało?
                      Ktora byla dla niepalacych? Bo zazwyczaj obie czesci byly pelne, jak
                      chodzilem ;)

• Gość: z doliny Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 22:20
                        Ja też potrafię być złośliwy ale po co?
                        Jeśli jak zwykle zatrzymuję się w tym Hotelu to nawet na logikę nie
                        może on być świeżo otwarty.
                        Świeżo otwarty jest Hotel MCM na Zawarciu na Grobli i dysponuje jak
                        większość Hoteli pokojami dla palących i niepalących.
                        "Azyl" jest w kompleksie dawnej Jednostki Wojskowej,na górce
                        widocznej nawet z okolic Dworca PKP.
                        W "Zaścianku" salą dla niepalacych była ta z barkiem czyli pierwsza
                        od wejścia.
                        Na cmentarzu na Warszawskiej nie chodzi o zakaz palenia tylko o coś
                        innego,ale to już musisz sobie doczytać.
                        • zetkaf Re: mocne strony gorzowa 02.11.09, 23:04
                          > Jeśli jak zwykle zatrzymuję się w tym Hotelu to nawet na logikę
                          > nie
                          > może on być świeżo otwarty.
                          Zlosliwosc byla skierowana w kierunku GW, ale nie bylem pewien -
                          dlatego pytam. A teraz sie wszystko zgadza...

> W "Zaścianku" salą dla niepalacych była ta z barkiem czyli
                          > pierwsza od wejścia.
                          Ta, ktora czesciej byla pusta? ;) Swoja droga, ktokolwiek nie
                          wchodzil/wychodzil, musial sie przebic przez smrod papierosow? To
                          juz lepsze rozwiazanie w mezzo, gdzie sala palaca jest Z TYLU....

> Na cmentarzu na Warszawskiej nie chodzi o zakaz palenia tylko o
                          > coś innego,ale to już musisz sobie doczytać.
                          Moze zbyt doslownie potraktowales zart - ale to juz nie tylko
                          doczytac sie, ale i domyslic musisz...
                          • Gość: ja z doliny Re: mocne strony gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 23:10
                            Co do cmentarza,to nie widzę tu miejsca na żarty.
                            Co do "Zaścianka" - może przeanalizuj sobie co napisałeś.
                    • Gość: nicelus Re: mocne strony gorzowa IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.09, 22:40
                      z doliny napisał:

> Na szybie drzwi wejściowych ogromny
                      > znak uprzedza wchodzących:
                      > ZAKAZ PALENIA!

azyl dla niepalących?

• wolfenstein3d Re: mocne strony gorzowa 02.11.09, 22:47
                    ale głupoty piep**cie.

A to że caelum development wybrał gorzów na siedzibę 2 wielkich centr handlowych
                    to przypadek?

czytam ze strony nova-park.pl:

Atuty Gorzowa Wielkopolskiego:

Jeden z gospodarczych liderów wśród miast zachodniej Polski, aktywnie
                    pobudzający lokalną przedsiębiorczość

Odznacza się bardzo atrakcyjną lokalizacją (przy międzynarodowej trasie Berlin -
                    Gdańsk - Królewiec). Położony zaledwie 46 km od granicy niemieckiej

Stwarza pozytywny klimat dla handlu ze względu na swoje usytuowanie
                    z dala od dużych ośrodków miejskich

Posiada wysoki potencjał ekonomiczny (położenie geograficzne, gospodarcze -
                    Specjalna Strefa Ekonomiczna, starania władz)

Miejsce inwestycji tak znaczących firm jak: Volks- wagen, Telefonica czy Faurecia

Posiada wysoki potencjał siły nabywczej: 87% populacji to ludność w wieku
                    przedprodukcyjnym i produkcyjnym
                    • wolfenstein3d Re: mocne strony gorzowa 02.11.09, 22:49
                      szkoda że platforma odwołała tego prezesa KSSE któremu gorzów tyle zawdzięcza i
                      obsadziła go jakimś swoim kolesiem z drugiego krańca polski. Olała to
                      województwo i sprwadza nas na psy. Pamiętajcie przy urnach wyborczych jak
                      zostaliśmy potraktowani przez platformensów!! (wystawili nam tu do sejmu
                      jakiegoś człowieka z łodzi który bardziej interesuje się zieloną i w *** ma gorzów)
                      • Gość: Bernard Gorzow to jest to!!! IP: 139.142.19.* 03.11.09, 21:35
                        Hey,
                        Gorzow to wspaniale miasto...
                        Ma najlepszych durni za politykow, pacanow za dziennikarzy,
                        dzialaczy i innych co sie lubia pokazywac...
                        W porownaniu do swiata jednak...:
                        Gorzow to jest to!!!
                        Gdybym mogl to kazda sume bym zaplacil za pozbycie sie Bryknera i
                        zdelegalizowanie durni z pis...
                        To chwasty w gorzowskim ogrodzie!!!
                        Jednak takiej sily nie mam...
                        Zycie to jednak zycie...Przyzwyczaic sie trzeba...
                        Jak sie nie ma co sie lubi.....to sie kocha co sie ma...
                        Gorzow to jest to!!!
                        :):)
                        PS.Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
                        • wolfenstein3d Re: Gorzow to jest to!!! 03.11.09, 21:51
                          >> zdelegalizowanie durni z pis...
                          To chwasty w gorzowskim ogrodzie!!!
                          Jednak takiej sily nie mam...

nie wiem czy dla gorzowa nie byli lepsi niż obecna platforma. Biorąc pod uwage
                          to że po nam wszystko niszczy po kolei.
                          • Gość: Bernard PiS odbiera Polakom prawo do oddychania!!! IP: 139.142.19.* 03.11.09, 22:30
                            Hey,
                            Kiedy oddychac nie mozesz....nic sie nie liczy!
                            :(
                            PS. Do diabla z PiSem
                            • Gość: gość1 Re: PiS odbiera Polakom prawo do oddychania!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:36
                              Gość portalu: Bernard napisał(a):
                              > PS. Do diabla z PiSem

PiS jaki jest - każdy widzi...,

ale PO wcale nie jest lepsze i spokojnie doczeam chwili, że zostaną
                              pogonieni od koryta...

tylko co dalej?
                              • zetkaf Re: PiS odbiera Polakom prawo do oddychania!!! 04.11.09, 17:32
                                > ale PO wcale nie jest lepsze
                                Ja chcialbym dozyc czasow, ze bedzie jakas partia duzo lepsza od PO
                                jako opcja do wyboru ;)
                                Z PO jak z demokracja - to jedna z najgorszych mozliwych partii
                                policznych, ale jak na razie najlepsza z tych, ktore zalozono ;)
                                • Gość: 2020 Re: PiS odbiera Polakom prawo do oddychania!!! IP: 77.255.2.* 04.11.09, 19:06
                                  > >Z PO jak z demokracja - to jedna z najgorszych mozliwych partii
                                  policznych, ale jak na razie najlepsza z tych, ktore zalozono

czy najlepsza dla gorzowa? jakoś inne partie nam tyle nie zabierały, nie
                                  przysyłały kolesiów z odległej polski żeby nie bronili naszych interesów i
                                  omijały gorzów w długoletniej strategii na 2020 rok
                              • Gość: nicelus jest zasadnicza różnica między po a pis. IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.09, 22:16
                                gość1 napisał:

> PiS jaki jest - każdy widzi...,
                                >
                                > ale PO wcale nie jest lepsze ...

różnica między po a pis jest jak między mąką a ziobrą. jest to bardzo istotna różnica, nawet jeżeli większość sobie tego nie może uświadomić.

• Gość: nicelus Re: Gorzow to jest to!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.09, 21:55
                          Bernard napisał:

> Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent

:):):):):):)

... i pobudował drogi i pobudował mosty ...

:):):):):):)
    • Gość: . złodzieje samochodów IP: *.gorzow.mm.pl 03.11.09, 21:38
      podobno są nieźli;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka